Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narzeczona mojego narzeczonego

menu -on i ona nie jedzą mięsa

Polecane posty

zupa krem ze szparagów/rosół (do wyboru) na drugie-zestaw sałatek,ziemniaki i rolaki mięsne z pieczarkami i śliwką, ziemniaki i sos pieczarkowo-śmietanowy/ kluseczki szpinakowe ,placuszki dyniowo-cukiniowe i ryba zapiekana pod beszamelem z pianką marchwekową i bukiet warzyw (do wyboru zestaw) deser-lody,ciasta (biszkopt,sernik z pianką,rolada waniliowo-truskawkowa i babeczki ze świeżych owców) do tego oczywiście zimna płyta a koło 21-22 bliny z kawiorem /szynka na cieplo zapiekna w cieście i po pólnocy tort i jakiś barszcz z krokietami

wystarczy? nie dodać jeszcze jakiegoś zestawu ?

Gość wandula
Znaczy zupa, drugie danie, deser, zimna płyta i tak do 22 ? A o ktorej sie zaczyna wesele? troche mi sie wydaje mało tego zarcia

Wystarczy zdecydowanie. Byłam na weselu z podobnym menu i było ok. Wesele to nie tylko okazja do "nażarcia się", ale przede wszystkim świętowanie z młodymi. I nie daj sobie wmówić że goście są do późna i będą głodni, bo jak idę na dyskotekę to też tańczę całą noc i z głodu jakoś nie padam.

msza o 17 więc na sali będziemy koło 18:20-30

Gość 6666666666666
wesele to głównie okazja do nażarcia się i nachlania - za tyle kasy co trzeba dać to nikt łaski nie robi

Gość marikkka
Jak dla mnie mało :/ Na weselach na których dotąd bywałam na "obiad" był rosół a na drugie przynajmniej z 5 rodzajów mięsiw. Skoro na Twoim weselu będą wegetarianie to powinnaś przygotować 3-4 rodzaje mięsa+3 dania zastepujące mięso Desery oki Kolacja (bliny i szynka) baaardzo skromna moim zdaniem! Powinna być mniej więcej tak obfita jak obiad. Przecież przed weselnikami cała noc do przetańczenia ;) Rozwaz tez czy sam barszcz wystarczy. Nie wszyscy go lubią wiec maja glodowac po północy?

hmm czy ja wiem? ta zimna płyta jest dośc bogata( pasztetciki,wędlina,nadziewane papryczki,polędwica w miodzie itp)

Gość Marikkka
jeśli zimna płyta jest rzeczywiście bogata i jest upalne lato to racja może i wystarczy jednak jeśli planujesz wesele zimą to goście z pewnościa woleliby się posilic czymś na ciepło

Gość glupie pytanie
ooo jasne, jakby kazdy jadl wszystkie cieple dania podane na tradycyjnych weselach to nikt nie ruszylby sie zza stolu. u mojej kolezanki bylo mniej wiecej tak ze o 19 obiad z trzech dan plus deser wiec nikt prawie nie zjadl deseru. to bylo ok. 19, o 21 kelerki wniosly strogonowa i zapiekanki (nie wiem z czym bo juz nie dalam rady jesc po obiedzie). o 23 wjechaly pieczone miesiwa - zjadla garstka wujkow ktorzy musza sie nazrec do wodki. o 12 w nocy byl tort, o 1 w nocy znow cos na cieplo, o 3 nad ranem barszcz. smiec twierdzic, ze 3/4 gosci nie jadla nic poza zimna plyta od zakonczenia obiadu. menu bylo za 160 zl/os. u drugiej kolezanki byl naprawde wypasiony obiad, 2 zupy, 4 miesa do wyboru, zapiekany ser, krewetki w ostrym sosie plus wiadomo jakies frytki, ziemniaki, ryz. potem naprawde znakomity deser - byl sernik albo strucla do wyboru, z lodami i bita smietana. obiad trwal ok. 2.5 godziny, nie sie nie objadl az trak strasznie bo byly odstepy. potem wjechala na stol zimna plyta - rozne pysznosci w porownaniu do tradycyjnych salatek gdzie przewaznie jest sama kapusta pekinska i marchewka plus majonez. ok. 22 wjechaly rozne przekaski na cieplo, np. kalafior w ciescie, male szaszlyczki, rozne tartiki itd. potem o polnocy tort i ok. 2.30 wystawiono dwie zupy - barszczyk i pomidrowa - mozna bylo sobie nalac i dobrac dodatki wedle uznania - zolty ser, pietruszka, grzanki, paszteciki, krokieciki itd. menu kosztowalo 110 od soby i nikt nie narzekal, ze bylo za malo!

Gość czarna misia panda
mniam pyszne to jedzonko:) widzę ze i trochę tradycji i trochę " nowego smaczka" ciekawi mnie jak smakuje ta ryba z pianką marchewkową :) duży wybór ciast masz

Gość jedzonko pyszne ale
z reguły z zimnych przekąsek sie nie korzysta. Ja bym dodałą jeszcze jakiś ciepły posiłek. No i te bliny to za mało. Jak kroś nie chce tego (bo nie lubi), to głoduje do rana (pomijając ciasto, którego an weselach nie schodzi za wiele)... a alternatywą dla barszczyku z KROKIETEM lub uszkami proponuję zupę marchewkową albo z cukinii.

Gość wegetarianie są
wynaturzeni :o

Gość gdzie to pomieścićć
ja bym powiedziała ze właśnie powinno być więcej ciast/placków niż tysiąc obiadów, gdzie to wszystko umieścić

Gość i....
a ja bym powiedziala, ze drobne przekaski i przystawki bardziej sie sprawdzaja niz wypasione dania, ludzie zawsze cos tam poskubia i wola to nizpelne dania, ktorymi sie nazresz a pozniej nie masz na nic ochoty

jak dla mnie mało cieplych dan moze zurek lub barsz czewony z uszakmi i troche wiecej mies to ze młodzi sa jaroszai to nie mzona katowac gosci sama marchewka

Gość wandula
Mnie się podoba to menu, ktore opisała "glupie pytanie" Nie całe obiady co 2 godziny - tylko jeden obiad, dobrze rozplanowany, zeby ludzie sie nie nazarli w ciagu poł godziny tak, zeby im gacie pękały - tylko zeby własnie rozciagnać na te 2.5 godziny. A potem trochę drobiazgów na zimno, troche na ciepło, nieduzo, za to w mniejszych odstępach czasu.