Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blh

zakup mieszkanie

Polecane posty

Gość blh

Mam w planie kupić mieszkanie w tym miesiącu, napiszcie proszę na co zwracanie uwage, jakieś pomocne rady. Metraż do 50 m2 więc sporo ograniczony.

Gość jwjjwjw
np. elektryka - miedziana czy aluminium - w przypadku tej drugiej czeka Cie przy okazji wymany remont calego mieszkania

Dla kazdego ważne co innego, i zależy jeszcze ile kto chce wydać na to mieszkanie. Jeślio mnei chodzi to ja zwracam uwagę na to by bylo centralne, żadne Junkersy czy inne piece gazowe a nie daj węglowe ;) Pozatym najlepiej jak na ścianach jest farba a nie tapeta, kit wie co pod nią się kryje :/ Wiadomo, remont i tak się robi po swojemu, ale jednak dla mnei jakieś podstawy są ważne by nie zaczynać o generalki. Łazienke i tak bym wymieniała całą więc tu patrze czy nie ma grzyba o ile jest to możliwe oczywiście, bo zawsze można go przymalować. Pozatym ważne by były 3 pokoje a nie dwa... ale to juz od potrzeb zależy i możliwości, wiadomo.... No i koniecznie musi być balkon! No i przepłacic ne można ;)

Gość blh
szukam mieszkania do 350 k w gdyni. Chciałbym, żeby było stosunkowo nowe (blok maks 10 lat), przede wszystkim to szukam takiego, ktore jest w miarę nowoczesnie urządzone. odnosnie problemu instalacji elektrycznej to zdaje sobie sprawe z problemu (10 lat temu nie dawali juz aluminum w sciany). Interesuje mnie przede wszystkim kwota opłat eksploatacyjnych, stan okien, stan ścian, stan armatury w lazience. Ważna jest tez strona na ktora "patrza" okna, najlepiej SW.

Gość blh
Natalinka a dlaczego soibie odpuściłas?

ja jestem świeżo po kupnie mieszkania. najwięcej rzeczy, na które trzeba było zwrócić uwagę, wychodzi już w trakcie mieszkania w nim. dla mnie istotne było: rodzaj ogrzewania, co najmniej dwa pokoje (mam 3), balkon, nowe okna. niestety drzwi do wymiany, podłogi tez, no i oczywiście ściany do poprawy, bo krzywe okropnie. trzeba mniej więcej dowiedzieć się o sąsiadów (czy nie są zbyt hałaśliwi) o sklepy w pobliżu, ewentualnie szkołę dla dziecka

Gość blh
własnie o ogrzewaniu zapomniałem, szukam raczej mieszkań z centralnym, ale czasem zdarzają sie mieszkania z ogrzewaniem elektrycznym. ma ktos takie w domu? ile to własciwie kosztuje?