Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewna prawie narzeczona

to jak z tymi zaręczynami być powinno?? pomocy

Polecane posty

Moi rodzice nie wyobrażają sobie, by było inaczej. Mój facet powinien przyjechać do nich, już po oświadczeniu się mnie, i teoretycznie poprosić o moją rękę. Ale to nieważne, zrobi to. Chodzi o to, że powinien niby jechać z jakimś upominkiem: kwiaty dla mamy, np. alkohol dla taty. Ale co w sytuacji, gdy mój ojciec jest alkoholikiem (nie pije kilka lat) ? Wiem, że gdyby dostał jakąś butelkę, obróciłby to w żart, ale w oczach mojej przewrażliwionej mamy mój facet przyjeżdżający z flaszką do ojca byłby spalony. P Pytanie brzmi: co innego może wziąć ze sobą dla ojca? Proszę o pomoc... :(

może jednak by ktoś pomógł co...

dzięki serdeczne w takim razie... lepiej jakbym założyła temat pt. "foto do oceny" czy coś :O

Gość hmm trudna sprawa
myślę, że fajnym pomysłem zastępczym może być coś związanego z Jego zainteresowaniami. Jeśli są za drogie albo takich nie ma może jakieś spinki do koszuli , to takie eleganckie. jak przyjdzie mi coś jeszcze do głowy dam znać

Gość -Ja---
Ty powinnas znac gust wlasnego ojca.co sprawilo by mu radosc? moze pogadaj z mama niech ona ci doradzi jest bardziej doswiadczona osoba i najlepiej zna twojego tate

Gość co sie tak pieklisz
tu na forum nie siedzi tyle osób co na niektórych i troche wolniej odpowiadamy. Trudna sprawa, bo alkohol na taka okazję najlepiej pasuje dla ojca Moje propozycje to kawa, czekoladki (moze jakis ładnie zapakowany koszyczek z paroma drobiazgami). Właśnie najlepsze by było coś do skonsumowania. Ja mojemu tacie zawsze kupuje jego ulubione cukierki jak ma jakies urodziny bo wiem że sie z nich bardziej ucieszy niż z kolejnych skarpet (sorry za porównanie wiem że to nie urodziny). Możecie właśnie kupić jakąś mieszankę cukierków dla taty.

Gość co sie tak pieklisz
W zasadzie to u mnie było takie przyjęcie zaręczynowe już takie po zaręczynach my tylko kupowaliśmy kwiaty dla mamy.

Sporo zależy od tego, co Twój ojciec lubi. Może być to na przykład paczka dobrej kawy/herbaty albo cygaro. Coś drobnego ale w dobrym smaku.

Gość truskawka_w_szampanie
Zgadzam się, że w takiej sytuacji powinniście kierować się upodobaniami ojca. Może wybierzecie coś związanego z jego hobby? Mój znajomy też nie mógł przynieść przyszłemu teściowi alkoholu, więc kupił mu vipowski bilet na koncert jego ulubionego zespołu :). Ważne, by wybrać coś od serca, a nie "na odczep się", "byle było"