Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PolkaWNiemczech

Szwajcarzy,jacy sa ?

Polecane posty

Gość PolkaWNiemczech

Dziewczyny czy mogly byscie mi opisac typowego Szwajcarskiego Mezczyzne ?Z gory dziekuje :)

Gość PolkaWNiemczech
hmmm

Gość PolkaWNiemczech
Szkodaaaaaa :(

Gość HannahManu
To co mi sie rzucilo w oczy to: - niechec do obcych a moze bardziej nieufnosc wobec obcych - milosnicy porzadku, ladu (panstwo prawa) - oszczedni i bardzo szanujacy pieniadze (dla lubiacego bawic sie Polaka, Szwajcar moze wydawac sie wrecz skapy) - zamknieci w sobie, niechetni do wylewnych uczuc (dla Polaka moge wydawac sie zimni, wrecz mu niechetni) - konserwatywni czasem do bolu, wiec nietolerancyjni wobec np. mniejszosci seksualnych, azylantow itp. idt. (to zwlaszcza starsi ludzie i jeszcze religijni do tego) Ogolnie ciezki narod dla Polakow. Uogolniajac jestesmy ich niemal modelowym przeciwienstwem. ALe zapewne mlodzi ludzie duzych miastach zupelnie inaczej funkcjonuja. Teraz w dobie globalizacji raczej takie stereotypy biora w leb, wsrod najmlodszych pokolen.

Gość PolkaWNiemczech
A jaka religia tam maja na polnocy ?

Gość PolkaWNiemczech
tak na polnocy

Gość PolkaWNiemczech
?

Gość PolkaWNiemczech
Na polnocy Szwajcarii

jacy sa to trudno powiedziec zalezy z kim przebywasz ci ktorych poznalam, z ktorymi mieszkalam czy tez imprezowalam byli dla mnie bardzo mili poznalam tylko fajnych szwajcarow nie moge nic zlego napisac ps chyba tak juz mam ze gdzie nie pojade to trafiam na milych ludzi :)

Gość PolkaWNiemczech
achaaa ,to super :)

Gość PolkaWNiemczech
A co z ta religia w polnocnej Szwajcari?

Gość PolkaWNiemczech
podnosze

Z Wikipedii: Niektóre kantony, np. Appenzell, są nawet oficjalnie podzielone na katolickie i protestanckie sekcje. W większych miastach (Berno, Zurych, Bazylea) dominują protestanci. Centralna Szwajcaria jest tradycyjnie katolicka. Istnieje też Kościół Chrześcijańskokatolicki w Szwajcarii zaliczany do nurtu starokatolickiego i jest jednym z oficjalnych Kościołów w kraju, choć liczba jego członków bardzo szybko się zmniejsza i obecnie należy do niego jedynie 0,2% Szwajcarów. Konstytucja szwajcarska z roku 1848 - w dużym stopniu pod wpływem ówczesnych starć pomiędzy katolickimi a protestanckimi kantonami (Sonderbundskrieg) - świadomie wprowadziła zasady, które umożliwiają pokojową koegzystencję pomiędzy różnymi wyznaniami. W 1980 roku odbyło się referendum w sprawie całkowitego rozdziału państwa od Kościołów. Zostało to odrzucone (80% przeciw).

Gość swisslogikal
całkowite przeciwieństwo Polaków- tacy są. zero fantazji, maniakalny porządek, oszczedność aż do granic skąpstwa...

skomplikowani, oszczedni, pracowici, maja swoje zasady, poukladani, troche dziwni, zdystansowani... spotkalyscie przystojnego szwajcara, czy tylko ja mam takiego pecha? :D

Gość PolkaWNiemczech
ja spotkalam przystojnego ale rzeczywiscie jest troche taki jakby niesmilay :D

no dobra, moze ze dwoch przystojnych spotkalam :classic_cool: ale tez bardzo niesmiali byli :(

Gość PolkaWNiemczech
acha o korcze a ja sie juz wystraszylam co z nim jest bo niby sie mna interesuje ale jak takos jakby nie doswiadczony byl :P aalbo jeszcze nigdy dziewczyny nie mial

Gość PolkaWNiemczech
.

Heeeeeeeeeeeeeeeeeej ja znam jednego baaaaardzo otwartego Szwajcara. Nie taki typ 'co to nie ja', ale normalny facet. Zamkniety w sobie az tak bardzo nie jest, troszke wstydliwy. Na pewno nie typowy Szwajcar. I poczucie humoru ma takie, ze za jakis czas moj brzuszek bedzie plasciutki :D Uwielbiam go :D

Gość KotiKoti
mieszka w Niemczech i czasami zdarza mi sie telefonowac ze szwajcarskimi dostawcami. Sa bardzo sympatyczni i latwiej z nimi cos zalatwic niz z niemieckimi dostawcami. Ogolnie sa przyjaznie nastawieni i mniej sflustrowani niz niemcy. Ciekawa jestem jak sie tam mieszka.

Gość gość
To bardzo specyficzni ludzie .Zbyt sztywni ,przesadnie poukładani .Żaden Szwajcar ktory mieszka z bloku nie weżmie prysznica po 22 z uwagi na ....sasiada ....To też o czymś mówi .

Gość gość
to mozna pozalatwiac jak wie jak no i bez problemu wtedy :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Gość gość
Ja poznałam dziwnego był dumny z bycia szwajcarem, pytał czy noszę szpilki rajstopki itd , jakiś zboczek :3

Gość gość
Szwajcarzy fajni tylko zdradzaja