Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Remaco

Strech przed nową klasą

Polecane posty

Gość Remaco

Witam, mam do was olbrzymią prośbę o pomoc ponieważ w 3 klasie podstawówki mówiłem sobie iż nie chcę iść do szkoły, lecz mi to przeszło ale nie na długo bo w 5 lub 6 klasie zaczeło się wszystko sypać stałem się taki bardziej małomówny i smutny nie wiem dlaczego ale podejrzewam że to sprawa mojej pani od polskiego której zawsze się bałem, potem znienawidziłem WF i gdy tylko wiem że jest WF (tak jak dziś) to nie chcę ćwiczyć i też mam kompletnego stresa, obecnie jestem w 2 klasie gimnazjum a że mam problemy z nauką i zmieniłem klasę w której był mój najlepszy przyjaciel i to dziś jest 1 dzień szkoły więc nie wiem jak i co mam zrobić przy nowych znajomych skoro ich nie znam bo wydają mi się dziwni, chłopcy wyrośnięci a dziewczyny jakieś takie ''sztywne'' nie to co w podstawówce gdzie zawsze miałem dobre poczucie humoru :( gdy tylko wczoraj wszedłem do sali na rozpoczecie roku to takie 2 dziewczyny które za mną siedzą się ze mnie śmiały, nie mam pojęcia dlaczego ale uważam iż ja nikogo nic nie obchodzę, jestem najgorszy :( a że w tej klasie nie mam nawet pojęcia jak i z kim zagadać to kompletnie nie wiem co robić, rok temu miałem zwolnienie z WF i było wszystko dobrze, lecz dziś też jest WF lecz takiego strachu nie odczuwam(no może lekki :P) ale po stracie moich przyjaciół stałem się bardziej sam, bo fakt możemy się widywać na przerwach ale jesteśmy ze sobą bardzo koleżeńścy i na wszystkich przedmiotach oprócz angielskiego to siedziliśmy zawsze w ławkach (tak było od podstawówki do 1 gim) i teraz nie wiem co robić bo cały czas mam strach przed tym że ktoś lub coś może mi coś zrobić lub powiedzieć coś przykrego :( w domu jestem sobą, naturalny, luźny i uśmiechnięty i myślę że w szkole też taki będe ale to się nie sprawdza bo gdy widzę ile osób jest w naszej szkole to mam taki sam stres jak miałbym recytować wiersz przed całym światem :( Proszę was traktujcie mnie normalnie i delikatnie i mi pomóżcie bo ja JUŻ DŁUŻEJ TEGO NIE ZNIOSĘ!!!!! A dziś właśnie zaczynamy lekcje na 8 i chcę się od was w te 2 h dowiedzieć co mam zrobić. Proszę o pomoc :( lub kontakt na gg: 4620629 :) :( :(

masz zbyt niska samoocene , moim zdaniem powinienes uwierzyc w siebie, wiem co czujesz w liceum zmienilam klase ale uwierz nie zaluje trafilam na fajna klase choc wydawalo mi sie ze bedzie do dupy. Nie mozesz pokazac ze jestes slaby bo jak to zrobisz to staniesz sie takim kozlem ofiarnym w klasie

Gość Remaco
Lecz nie wem o czym mam rozmawiać z tymi innymi osobami bo ja jestem ''inny'' nie jestem jakimś wybuchowym nastolatkiem jak 3/4 społeczeństwa tylko spokojny i wrażliwy i można mnie łatwo zranić, rozmawiałem z panią psycholog lecz to nie pomogło :/ już sam nie wiem co robić a do tego jeszcze WF dochodzi którego od podstawówki nie cierpię, nie gram w piłkę bo nie mam i jej nie lubię i nikt mnie do tego nie przekona, sam nie wiem już jak sobie poradzić :/ rodzice mówią bym się nie martwił czasami się sprwdza ale baaaaardzo rzadko :(

jak sam zauwazyles3/4 spoleczenstwa a wiec 1/4 jest twojego pokroju. Zobaczysz ze dasz rade, wiem ze mi latwo est to powiedziec ale tak bedzie, a jak bedziesz chcial isc na studia to co wtedy? tam jest okolo 100 osob na roku.A rodzice maja racje sluchaj ich to dobrze na tym wyjdziesz

Gość Remaco
No nie wiem, a co z WF bo przed nim też mam lęk :/ gdy tylko skończę lekcję (dziś o 14.00 ) to napiszę jak było ... :/ chociaż sam się boję..chyba musze się zgłosić do jakiejś poradnii psychologicznej bo to nie ma sensu.

Gość Remaco
Nie interesuje mnie sex i rzeczywiście mam 13 lat :/ ... sam nie wiem co robić :(

Gość Remaco
Hej to ja! Koledzy są jacyś dziwni i wogóle się nie grzecznie zachowują! Ta klasa jest gorsza od ogólnej i planuje się przenieść do starej klasy