Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antonowka

Biegunka z krwią

Polecane posty

Gość Antonowka

Witam, Mój partner ma od kilku miesięcy biegunkę z krwią. Brak jest jednak innych objawów - brak bólu brzucha, gorączki, czegokolwiek. Robił badania krwi i kału, ale nie wykazały żadnych nieprawidłowości ani obecności bakterii. Mieszkamy teraz w UK, nie do końca ufam tutejszej służbie zdrowia i obawiam się, że wyniki nie są adekwatne. Może ktoś naprowadziłby mnie na jakikolwiek trop? próbuję znaleźć jakieś informacje w internecie, ale bezskutecznie:((. Dziękuję z góry za pomoc Pozdrawiam

Gość może to jakiś stan zapalny
jelita grubego. w każdym badż razie długotrwałych biegunek, a do tego jeszcze z krwią!! nie wolno lekceważyć. radziłabym wizytę u dobrego gastrologa.

a moze w pracy cos go podtruwa?moze cos je nie tak....a moze cos mu utknelo w jelicie i dlatego ranka i biegunka... ja jak raz mialam wylewik krwi z tylka to zaraz mi w przychodni zrobili ....nie pamietam nazwy,ale wsadzili kamerke gleboko w jelita,sprawdzajac scianki...

Gość biegunka z krwią to jest
powazna sprawa. Może świadczyć o stanie zapalnym, polipach, czy nawet nowotworze jelita. Więc nie ma na co czekać i trzeba się koniecznie wybrać do lekarza. Oczywiście moze tez być tak, że biegunka to efekt jakiejś banalnej sprawy, typu niewłaściwa dieta, a krew to efekt hemoroidów, ale lepiej nie ryzykować.

a tak swoja droga to podziwiam za brak stresu.ja juz bym 5 razy zjechala do polski i poszla tu prywatnie do lekarza...to wydatek gora 100zl,a masz spokoj....

Gość Antonowka
Dzięki za odpowiedzi. Ma 40 lat. Zawsze był bardzo zdrowy i zdrowo się odżywiał. To trwa już od kilku miesięcy, za tydzień jesteśmy umówieni na kolejną rozmowę z lekarzem, ale boję się, że jak ich sama nie naprowadzę na to, jakie badania mają zrobić, to nic z tego nie będzie:/ Co do braku stresu, to...ech, twardziel z niego i wstydził się mi mówić:/, dopiero niedawno udało mi się coś z niego wydusić i wtedy dopiero udało mi się przepchnąć wizytę u lekarza, sam się w końcu przestraszył. Po moim wyszukiwaniu w necie myślę albo o zapaleniu jelita grubego, albo o nadczynności tarczycy. Ale wolałabym poczytać na ten temat od osób, które też coś takiego przeszły i miały podobne objawy...

wiesz, ale to jest tak, że u kazdego moze to być objaw czegoś innego. U mojego taty taka biegunka z krwią oznaczałą raka jelita, a u mnie jak sie pojawiła, to były to polipy jelita grubego. Najpierw miałam rektoskopię, potem kolonoskopię na wszelki wypadek.

Aha, a potem jeszcze miałam oznaczane markery nowotworowe z krwi

Gość Antonowka
Nastraszyłaś mnie mocno. Czekamy teraz na dalsze badania, tymczasem zbieram dodatkowe informacje, co jeszcze powinni zbadać.... Pozdrawiam

Gość inkkkkkkkkkka
prawdopodobnie żylaki,czyli hemoroidy,mogą przebiegac bezboleśnie bo też mam takiego żylaka.Niemniej trzeba to zbadać,bo moze być róznie.

Gość inkkkkkkkkkka
kolendoskopia,gastroskopia,innych badań nie trzeba,te wszystko pokażą tyle ze są nieprzyjemne,no i za nie w sumie prywatnie zapłacisz ok 500 zł,na kase chorych się czeka.Chociaz przyjęcie do szpitala skróci czas,jak jest krew w stolcu powinni przyjac od ręki.

Gość inkkkkkkkkkka
jeszcze druga sprawa czy krew jest czerwona czy "czarna" tzn czy przybiera postac czerni? Jak czerwona to problem głownie moze być w dolnym odcinku czyli jelita,odbyt.

Gość inkkkkkkkkkka
druga sprawa czy facet je jakieś suplementy witaminowe? zelazo zmienia kolor stolca na czarno.

Gość inkkkkkkkkkka
jedyne co Ci poprwi humor to to ze jak nie pojawila się w morfologii anemia to krwawienie nie jest jeszcze powazne.