Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

summerwine

jak do lekarza

Polecane posty

przeprowadziłam się do innego miasta i teraz nie wiem czy mogę iść tu do lekarza... w ogóle nie rozumiem zasad panujących w służbie zdrowia co muszę mieć zeby nie płacić za wizyty czy jakieś ubezpieczenie trzeba mieć czy co? proszę o pomoc i wyjaśnienia naprawde jestem skołowana

Jeśli idziesz do lekarza pierwszego kontaktu to musisz wybrac sobie jakąś przychodnie i lekarza i złozyć deklaracje jego wyboru. Tym samym anulowana zostaje deklaracja w Twoim starym mieście. Musisz miec przy sobie ksiązeczke ubezpieczeniową z zakładu pracy - podbita jest wazna 60 dni. Jeśli idziesz do lekarza inne specjalności typu ginekolog czy dermatolog gdzie nie trzeba skierowania potrzebujesz tylko ksiązeczki

Książeczka ubezpieczeniowa z zakładu pracy, gdy się jest dzieckiem i studiuje i się jest na utrzymaniu rodziców, jeden z nich ubezpiecza tę osobę w swoim zakładzie pracy. Tam co 60 dni powinni wbić pieczatke że pracownik dalej pracuje i ubezpieczenie jest ważne. Podobna książeczke może mieć zona lub mąż gdy nie pracuje a drugie tak, wtedy współmałożenk zgłasza go do ubezpieczenia i jest taka sama ksiązeczka. A można miec własną książeczke pracowniczą z akładu pracy powtierdzająca że zakład płaci składki. Ewentualnie można płacić samemu i wtedy ma się jakies inne potwierdzenie