Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -Jagodzinka-

Pryszcze

Polecane posty

Gość -Jagodzinka-

Nie mogę sobie poradzić z cerą. :( Na czole robią się grudki, które trudno wycisnąć, małe ropne wypryski i spore, obrzydliwe zaskórniaki, ogólnie skóra w tym mijscu widocznie się przetłuszcza. Mam 22 lata. Czoło zrobiło się takie rok temu. Wcześniej nigdy nie miałam problemów z cerą. Teraz to wyskakują mi pojedyncze syfy także na plecach, szyi i wokół ust. Wygląda jak spóźnione dojrzewanie :( Dodam, że myję czoło i nos żelem (Garniera) i smaruje kremem (Ziaja) antybakteryjnym matującym. Policzki nie, bo mam na nich suchą skórę, która łatwo się podrażnia. Może znacie dobre kosmetyki na mój problem? Może jakieś domowe sposoby?

Gość na pewno nie garnier
to najgorsze co mozesz robic dla swojej cery :O

Gość -Jagodzinka-
Skoro nie Garnier to co? Oby tylko w rozsądnej cenie...

Gość
dzwoń do dermy :]

Gość -Jagodzinka-
Halo! Czytaj proszę ze zrozumieniem. Wyraźnie proszę o pomoc w doborze kosmetyków, ewentualnie o przepisy na domowe kuracje!

Gość
generalnie podobno na pryszcze najlepszy jest ejakulat:classic_cool:

Gość
ale to raczej nic nie da , więc nie chce marnować Twojego tutaj czasu :classic_cool: :)

Gość -Jagodzinka-
Nie bądź proszę wulgarna. Rozumiem że wypróbowałas ten sposób na własnej SKÓRZE?!

Gość karolajn85
hej ja tez sie teraz borykam z tym problemem a mam 24 lata;/ mnie najbardziej pomaga acne derm na noc bo szczypie jak posmarujesz wiec na dzien odpada chiociaz mozna stosowac go pod makijaz kosztuje ok 20 zl w aptece bez recepty likwiduje rowniez blizny potradzikowe chociaz w malym stopniu no ale:) a tak poza tym zaufalam Biodermie kosmetyki fakt drogie no ale dobre mam plyn micelarny zle i zamiast podkladu krem koloryzujacy i onieboi lepszy niz puder no i nie zatyka porow:) pozdriawiam i zycze powodzenia a no i wybieram sie na peeling migdalowy:)

Gość -Jagodzinka-
A jednak :P

Gość -Jagodzinka-
A co myślicie o oczyszczaniu skóry o kosmetyczki? Podobno pryszczów nie wolno wyciskać (ja i tak to robie :P). Kosmetyczka je wyciska i to w okropnych męczarniach. Najgorsze są zaskórniki. Normalnie zostają po nich dziury w twarzy :(

Gość karolajn85
nawet nie probuj ja wlasnie po oczyszczaniu skory u kosmetyczki lecze sie na tradzik lepiej myj sobie codziennie twarz zelem z peelingiem jak nie bioderma to polecam tanszy clean and clear przeciwko wagrom kosztuje kolo 17 zl:)

Gość karolajn85
aaa i zapomnialam 3 razy w tygodniu maseczka z drozdzy i bedzie ok juz po jakihs 2 tygodniach:)

Gość -Jagodzinka-
Maseczka z drożdży? Wystarczy je nałożyć na twarz czy trzeba czymś rozcieńczyć?

Gość -Jagodzinka-
up :(

Gość pryszczatek
Nie jest źle, ja mam całą twarz (i nie tylko) w ochydnych wypryskach. Dziewczyny na mój widok uciekają. Zostanę prawiczkiem do końca życia :(:(:(

Gość -Jagodzinka-
Pryszczatek łączę się z Tobą w bólu... Ile masz lat?

Gość pryszczatek
19. chodzę do dermatologa ale maści przez niego przepisane pomagają nieznacznie :( wmawia mi idota że z wikiem samo przejdzie :( tia, a mi zostaną blizny do końca życia!

Gość pryszczatek
wiEkiem miało być

ja uzywam garniera zelu tego z glinka i sobie chwale (ale uzywam co 2 dzien) kup cos lagodnego do oczyszczania, peeling enzymatyczny, maseczke drozdzowa ja kupuje saszetki z soraya, uzywam tez maski z zielona glinka z ziaja pro co do kremu nie poradze nic bo sama szukam czegos dobrego (acne derm uzywam co jakis czas) tak na codzien sluzy mi tylko garnier czerwony z mikroolejkami

Gość aszjv
Ja tez uzywam garniera ale tez regularnie odwiedzam Denique na oczyszczanie buzki