Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana i zmartwiona

niepokojący obraz serca w 22 tc

Polecane posty

Hej. wczoraj na polowkowym usg lekarz wykryl u mojego dziecka płyn w jamie osierdziowej 2,5mm pozostala budowa serca jest w porzadku - jak i inne parametry nie budza zastrzezen. postanowil ze musi to jeszcze zobaczyc za 2 tygodnie. no,a ja juz odchodze od zmyslow - boje sie ze to jakas nie wyleczalna wada . gin nie mowil zbyt duzo na ten temat . kazal czekac. moze ktos z Was spotkal sie z czyms takim i wszystko okazalo sie byc w porzadku. prosze o odp.

idź na echokardiografie płodu, specjalista obejrzy serduszko malucha i odpowie na twoje pytania.

jestem juz umowiona do specjalisty - ale to dopiero za 2 tygodnie ...myslalam ze moze ktos wie wiecej na ten temat - spotkal sie z tym... bo w internecie wiadomosci na ten temat jak na lekarstwo :(

Gość bibi_81
Witaj ! Rozumiem Twoje nerwy. U mojego synka w 25 tygodniu stwierdzili ze serce za wolno bije (80- 90 uderzen ) . Ja czekalam tydzien na usg serca plodu i myslalam,ze zwariuje! Po badaniu okazalo sie ze jest wszystko w pozadku a lekarka powiedziala,ze w tym wieku plodowym sa rozne etapy rozwoju i maze sie jakas anomalia trafic, ktora potem sie unormowuje. Czekaj na badanie. Postaraj sie byc spokojna. Nawet jesli wyjdzie cos na badaniu to nie zalamuj sie bo lekarze juz beda wiedziec jak sie Toba i dzidzia zaopiekowac . Glowa do gory a ja trzymam za Was kciuki. Daj znac odnosnie wyniku , dobrze?

bibi bardzo ci dziekuje za odp :) oj wsiakam takie odp jak gabka - tak bardzo mi potrzeba takich optymistycznych mysli - bo poki co jestem klebkiem nerwow :( boje sie ze moze to byc jakas wada genetyczna dzidziusia - ze moze powoli zaczynaja sie uwidaczniac wady rozwojowe - ze im pozniej tym wiecej bedzie tych nieprawidlowosci :( ale bardzo ci dziekuje ze podtrzymalas mnie na duchu :* a o wyniku poinformuje .

Gość hejjj
hej, ja ja bylam w 18 tyg to stwierdzo plamke na sercu ------ ile ja przezylam i nadenerwowlam to moje a teraz jestem szczesliwa mama ponad roczego zdrowego bobasa !!!!!!!!!!!!!!!!!

Dokładnie tak : echokardiografia ! I nie czekaj . Ja też mam kłopoty z serduszkiem maluszka ale staramy się je razem z lekarzem zlikwidowac . W krakowie jest bezpłatny ośrodek (tak wizyta kosztuje ok 400 zl) który polecam . Bądź dobrych myśli .

dziekuje Wam kochane za odp. :) wierze i mam ogromna nadzieje , ze z serduszkiem mojego synka bedzie wszystko w porzadku.

Gość ja tez w 1 cyklu
upppp