Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jupim porzeczka

jak mam sterylizowac plastikową butelkę?

Polecane posty

Gość jupim porzeczka

Wygotować? Mam butelke aventu ze smoczkiem 0+, po prostu wrzucić do wrzątku i gotowac ok 3min? smoczki uspakajacze tez ?

ja wrzucalam butelke i smoczek do miski i zalewalam wrzatkiem.po ok 1min wyciagalam i juz

a mam zestaw aventu i jak nie chcialo mi sie wyparzac w sterylizatorze to gotowalam , wrzucalam na wrzatek i tak kolo 5 min - nic butelkom i smoczkom nie bylo - ale ponoc szybciej sie niszcza

Ja mam z canpola taką jakby miskę z przykryciem i taką plastikową wkładką w środku do wstawienia butelek. Wsadzasz tam wszystko co masz do wysterylizowania, zalewasz 200ml wody i wkładasz do mikrofali na 5 minut. Wszystko się wysterylizuje w parze.

Gość echrrrrrr
ja wygotowywalam w garnku, potem w sterylizatorze elektrycznym aventu bo to w garnku bylo nieporeczne

Ja smoczki i butelki zalewam wrzątkiem i trzymam w nim parę minut. Kiedyś pokusiłam się o gotowanie w wodzie i po tymże gotowaniu butelki wyglądały okropnie. Jakieś brudne , o kolorze mlecznym. Może to wina wody , nie wiem. Ale od tamtej pory zalewam je tylko wrzątkiem i jest wszystko ok.

jezeli nie masz sterylizatora to umyj butelke w plynie do naczyn a nastepnie gotuj ja okolo 5 minut,przeznacz do tego celu jeden garnek i oprocz wygotowywania butelek nie uzywaj go do niczego innego:)