Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość conversee

Czy sypki podkład nadaje się do skory trądzikowej?

Polecane posty

Gość conversee

Szukałam jakiegos mineralego podkladu, ale mineralne w większości są sypkie. Zawsze używalam w plynie, a taki sypki to mam wrażenie ze sie nie rozprowadzi fajnie i ze bedzie widoczny.

Gość conversee
hej ,no chyba ktos uzywa takiego podkładu!!

Gość geometria9
jak najbardziej się nadają, bo nie zapychają skóry a w przypadku trądzikowej jest to szczególnie ważne. Ale!- nie te psudo naturalne minerały z drogerii tylko czyste minerały np Rhea czy Everyday minerals. Ja je mieszam z kremem i nakładam jak fluid- nie trzeba nakładać ich na sucho:)

Gość dgfjn
jamma cere tradzikowa i nie wyobrazam sobie teraz wrocic do plynnego podkladu

Gość conversee
no właśnie mnie one kojarzą się z tym, ze sie je naklada na sucho, zakrywa niedoskonałości??? i czy mozna jeszcze dodatkowo używać korektora? a jaki polecacie? mam bardzo jasną karnacje, a twarz troszk e zaczerwieniona, czy tak do 70 zl kupię jakiś dobry?

Gość pomocna dłoń26
Ja mam cerę trądzikową i używam pudru mineralnego. Wg mnie rewelacja, to chyba najlepszy podkład jaki kiedykolwiek miałam. Twarz wygląda świeżo, kilka minut po nałożeniu skóra wygladza się, świetnie tuszuje przebarwienia, nie zatyka porów, nie ma efektu maski, jest lekki. Polecam Ci gorąco

Gość pomocna dłoń26
Aaaa i jesli mocniej mnie wysypie, to jako podkład stosuję kompakt Manhattanu - świetnie kryje i na to dopiero Mineralny.

Gość conversee
pomocna dłon, dzięki czyli ty uzywasz tego z loreala? bo kolezanka mi wlasnie też go poleca. a dobrze kryje? a nie wysusza moze?

Nigdy nie miałam problemów z cerą, niemniej jednak podkłady/fluidy w płynie przetłuszczały moją cerę i powodowały wypryski:o Nawet te beztłuszczowe i antytrądzikowe (sic!). Zaczęłam używać pudru sypkiego firmy Vipera. Jest niedrogi (ok. 18zł), ślicznie pachnie, nie zatyka porów, dobrze się rozprowadza, po prostu cudo! Jeśli masz problemy z cerą, to puder w kamieniu/sypki jest o wiele lepszym rozwiązaniem niż ten w płynie.

Gość conversee
dzięki

Gość bgnjhm
jesli zdecydujesz sie na mineraly to tylko na prawdziwe-odpusc sobie lorealy itp z drogerii, zamow sobie lepiej EDM- probki sa bardzo tanie na allegro

Gość conversee
przeglądałam te everyday minerals, ale tam ich jest strasznie duzo rodzaji i różne ceny, a te tanie to nie wiem czy podroby czy jak

Gość cvbghmj
te tanie to sa wlasnie probki:male opakowania ale 2 starczaja spokojnie min na miesiac jak sie je umie stosowac. no i dzieki nim nei wydajesz kasy na duze opakowanie jesli nei znasz swojego odcienia, tylko probujesz is zukacz odpowiedniego dla siebie. na wizazu jest watek o EDM o kolorach itp- przeczytaj i cos na pewno wybierzesz

Gość conversee
ok, dzięki

Gość conversee
na wizażu narzekają, ze te podklady everyday minerals sprawiaja, ze cera strasnie się błyszczy :( generalnie opinie są średnie :/

Gość conversee
kurcze ja juz nie wiem naczytalam sie o loreal, vichy, rhea i everyday minerals. Wszystkie te mineralne, ale opinie tych podkładów są calkowicie średnie, albo poniżej średniej. Loreal true match minerals chyba mial najlepszą średnią, chodź ponoć nie ma w sobie prawdziwych minerałów. Wszystkie te produkty są krytykowane za świecenie :( ech

dziwie sie ze opinie spadly na KWC. uzywam EDM pare miesiecy i rzeczywiscie problem ze swieceniem jest ale tylko gdy nalozy sie podklad na tlusty krem. nic mi sie nie wazy, nie splywa, nie zmienia koloru.

Gość conversee
Ellinka, a jaakiego kremu uzywasz pod podklad? czy może w ogóle? No i jaką masz cere?

Gość goska..x
dziewczyny, a czy te pudry z every day minerals na allegro są oryginalne? coś podejrzanie tanie są:/ nie chcę trafić na podróbki :(

Gość coversee
goska - mnie tez sie wydaly podejrzanie tanie. Jak na razie zamówiłam sobie probki za 2,50, a normale opakowania widzialam po 33, 35 i wg mnie to jest bardzo tanio. Może dlatego że to takie małe opakowanie. Sama nie wiem. Kupowałam duzo drozsze podklady, ale zawsze w płynie i to nie mineralne.

Gość conversee
Ellinka mam nadzieje, że sie jeszcze odezwiesz.

Gość conversee
A nie uważacie,że pędzelek ktorym się rozprowadza puder czy podkład szczególnie na cerze trądzikowej jest troche niehigieniczne?? Czy jego się może myje po każdym użyciu? Bo

Gość goska..x
conversee , ale zamówiłaś na allegro, tak? i jak dojdą do Ciebie te próbki, napisz proszę czy to oryginał i jak się sprawują :) pozdrawiam

Gość conversee
no na allegro zamówiłam, ale jak ja poznam czy to oryginal czy nie? :D nie znam się

Gość conversee
ale ok, napisze jak bedzie się sprawował. Obawiam się, ze bede sie w nim swiecić, no ale zobaczymy.

Gość conversee
ale ten clinique nie jest mineralny, poza tym nie stać mnie :D