Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skromnastudentka

uczelnie panstwowe kontra prywatne

Polecane posty

Gość skromnastudentka

nierozumiem tego wysmiewania sie z studentow uczelni prywatnych. szanujmy sie nawzajem, wszyscy jestesmy tylko ludzmi a nazwa szkoly nie swiadcy o tym jacy jestesmy wartosciowi. studiowalam na uczelni prywatnej obecnie studiuje na jednym z najlepszych uniwersytetow w kraju i musze przyznac ze to okrzyczane szkoly sa mocno przereklamowane. Wykladowcy wysluguja sie biednymi doktorantami, Wykladowca na panstwowej ucelni w porownaniu z prywatna ma duzo wiekszy luz. Na panstwowej placisz wymagasz. prywatne uczelnie sie staraja aby studenci nie narzekali ze placa za nic panstwowe woza sie na opini przed lat i nie robia nic. zreszta co to za prestiz studiowac na panstwowej uczelni zaocznie tam tez sie placi, jest duzo miejsc przyjmuja wszystkich. nawet takie kierunki jak prawo na UW jest 800 miejsc na zaocznych. pozdrawiam

Gość adzelajda
studenci prywatnych sa fajniejsi bo skromniejsi nie wywyzszaja sie! nie chodza z glowa do gory! ci z panstwowych zadzieraja nosa jaki to on mady och i ach bo skonczyl panstwowke

Gość student politech war
studiuje na jednej z okrzyczanych uczelni i jakos poziom jest przedni daje rade mimo 3jek w lo! straszyli straszyli i na tym sie skonczylo

persymona konkrety do tematu glownego jak juz sie udzielasz

Poza tym szkoła prywatna prywatnej nierówna. :O Tak samo nie ma co porównywac SGGW do SGHu czy PW :P

Gość WYŚMIEWACZKAAAA
nierozumiem tego wysmiewania sie z studentow uczelni prywatnych. A JA CZYTAJĄC TAKIE PIERWSZE ZDANIE ROZUMIEM.......

Studencie PW :> Co do tematu, to były setki takich tematów. Ogólna zasada jest taka, że szkoły prywatne są maszynką do robienia pieniędzy i nie dbają o poziom, a właśnie o wygodę studentów. Są wyjątki, ale są to szkoły, które nie pojawiły się w ostatnich latach, a wcześniej utrzymywały się na rynku. "studenci prywatnych sa fajniejsi bo skromniejsi nie wywyzszaja sie! nie chodza z glowa do gory! ci z panstwowych zadzieraja nosa jaki to on mady och i ach bo skonczyl panstwowke" to pogadaj z tymi z Koźmińskiego :O

adzelajda - calkowicie sie z toba zgadzam. rozne sa koleje losu moze kogos nie stac aby wyjechac do duego miasta an studia i oplacac stancje. moze do prywatnej mial blizej i wyszlo mu taniej. nie kazdy kto studiuje w prywatnej slabo sie uczyl w lo. w panstwowych natomiast slabi uczniowie takze bywaja sa kierunki na ktore sa 2nabory a na zaoczne to juz w ogole rzadna rekrutacja! ale jedno jest pewne z prywatnych sa skromniejsi nie wywyzszaja sie

Gość WYŚMIEWACZKAAA
JAK MOŻE BYĆ WYSOKI POZIOM NA UCZELNI, GDZIE LUDZIE ( PRZYSZLI ABSOLWENCI ! ) PRZEZ NAŚCIE LAT EDUKACJI NIE NAUCZYLI SIE ŻE NIE Z CZASOWNIKAMI PISZEMY OSOBNO ???????????????? SHAME ON YOU!!!!!!!

"Ogólna zasada jest taka, że szkoły prywatne są maszynką do robienia pieniędzy i nie dbają o poziom, a właśnie o wygodę stud entów" a zaoczne na panstwowych to nie jest maszynka do robienia pieniedzy?????????? nie ukrywajmy tam dostaka sie prawie wszyscy albo nawet wszyscy wspomniane tutaj prawo zdarzaja sie nawet 2nabory na niektorych uczelniach w koncu jest az 800miejsc na zaocznych

ochrona środowiska na uczelniach technicnych i polibudach jest dosc latwa. marketing tez bywa na politechnikach i ciezki nie jest

Tylko zauważ, że prywatne W CAŁOŚCI są do robienia, szczególnie dzienne, gdzie czesne dochodzi do 1000 zł za miesiąc. Nawet na dzienne na państwowe przyjmują np 200 osób, ale po semestrze wychrzaniają co najmniej połowę :P

Obciągam z połykiem :classic_cool:

Gość adzelajda
wychrzaniaja ponad polowe jakos niezauwazylam;) zalezy jaki kierunek sie studiuje a prawda jest taka ze duzo odpada z powodu selekcji naturalnej a nie dlatego ze uczelnia ich wywalila. ludzie na poczatku rezygnuja z roznych powodow np stwierdzja ze ten kierunek to jednak nie to co ich interesuje badz z wielu innych przyczyn za bledy przepraszam szybko pisalam i klawiatura szwankuje

zawsze kochalem matematyke nie sprawiala mi problemu wiec pierwszy rok an budownictwie dalem rade bez problemu. poprostu mam umysl scisaly moze dlatego sie nie wysilam. zawsze mialem problemy z przedmiotami humanistycznymi polskiego nigdy nie lubilem i wypracowan na budownictwie idie mi swietnie bez wysilku mam cyferki , matematyke, fizyke, w malym paluszku

Gość jestem waszym narratorem
"to pogadaj z tymi z Koźmińskiego" ci z Kozmina to wyzej sraja niz dupe maja:D ok, sa wyjatki:P

Gość studentkkkkkkkk
ludzie ciesza sie ze wyfruneli gniazdka rodzinnego imprezuja wagarauja bawia sie w akademikach a potem mowia jak to bylo ciezko i polowe wywalaja z panstwowej. chodzcie lenie i lesery na zajecia a nie gadacie glopoty ze w panstwowej polowe wywalaja

Serio? :D Ja słyszałam, że jest w miarę ciężko, kreska chyba na pierwszym semie, fizyka itp. Budownictwo fajne jest :) gratuluję fajnego kierunku :classic_cool:

Gość adzelajda
jesli chodzi o studentow kozminskiego! i wspomnianym wywyzszaniu sie! czy inteligencja a kultura osobista to to samo??? to jaka kto ma osobowosc czy jest bogaty wew czy tez nie - chyba nie swiadcy o tym papier i nazwa uczelni????

duzo osob odpadlo z matmy fakt ale poprostu nie mieli podstaw. jak matme zlejesz gdy sa podstawy to potem klapa. nauczyciele w lo czesto nie potrafia dobrze tlumaczyc podcinaja skrzydla. mam to szczescie e mam umysl scisly i trafialem an dobre anuczycielki wiec budownictwo mii nie straszne i jest ju nawet na prywatnej uczelni budywnictwo i jezdza wykladac wykladowcy od nas tam wiec chyba jest to samo ot co. na prywatnych wykladaja wykladowcy z panstwowek

To był mój komentarz do tego: "studenci prywatnych sa fajniejsi bo skromniejsi nie wywyzszaja sie! nie chodza z glowa do gory! ci z panstwowych zadzieraja nosa jaki to on mady och i ach bo skonczyl panstwowke" Potem piszesz tak: "to jaka kto ma osobowosc czy jest bogaty wew czy tez nie - chyba nie swiadcy o tym papier i nazwa uczelni????" To o co Ci chodzi? :D

Moi wykładowcy uczą w jednej z najlepszych szkół prywatnych, ale materiał mają przycięty ;)

Gość adzelajda
nie chowam wszystkich do jednego wora:)

Gość adzelajda
tak tylko z czystej ciekawosci, studiujesz??? mozna wiedziec jaki kierunek??? do persymona. ps. masz bardzo ladny nick pozdrawiam zycze milej nocy

"ale material maja przecietny" tzn o co chodzi nie rozumiem???? skad to wiesz jaki tam maja material????