Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarnulka jakaś tam.

Sprawa wygląda następująco.

Polecane posty

Mam prawie 21 lat. Poznałam super faceta z którym chciałabym mieć swój pierwszy raz. Nie byłam jeszcze ani razu u ginekologa, chociaż chciałabym się jakoś zabezpieczyć mimo, iż On używa prezerwatyw. Trudno mi złożyć to wszystko w jedną całość, ale przejdźmy do rzeczy: Jak myślicie, powinnam się udać do ginekologa? Jeśli nie to jakie tabletki antykoncepcyjne mogę dostać bez recepty?

Gość witamine C
Oszalałas? Nie ma tabletek anty bez recepty. Ani tabletek po bez takowego papierka. Proponuje jednak udać się do ginekologa.

Ale właśnie o to chodzi, że nie chcę iść do ginekologa w swojej przychodni bo tam pracuje ktoś z mojej rodziny...

Gość wwdwdwdw
jesteś muzułmanką że musisz zachować dziewictwo do ślubu? :O poza tym są tam chyba inne przychodnie?

Możesz iść do jakiejkolwiek przychodni, nie koniecznie do swojej, jak również prywatnie. Żadnej antykoncepcji hormonalnej nie dostaniesz bez recepty

a ile kosztowałaby prywatnie taka wizyta ? Nie, nie jestem muzułmanką

Gość blakcat
możesz iść do każdej przychodni - nie koniecznie do swojej :o

Gość ja tu widzę inny problem
Kobieto, 21 lat i jeszcze u ginekologa nie byłaś?!

Gość no i co że nie była
Jak nic sie nie działo to po co miała iść? Ja też poszłam w wieku 21 lat jako dziewica jeszcze do ginekologa i co? Zbadał mnie przez odbyt i powiedział żebym przyszła jak coś się będzie działo lub zaczne współżyć...

Gość fjfhfj
(A ja byłam pierwszy raz gdy miałam 23 lata i nawet mnie nie badał, zrobił tylko USG, bo powiedziałam że jestem dziewicą i nie mam chęci na badanie. To tak odnośnie tekstów tych hipochondryczek które - gdyby była taka moda - najchętniej obeszłyby całą przychodnię zawracając lekarzom głowy w każdej poradni, ot, jak starzy ludzie bez innych zainteresowań. Skoro widzisz problem - ty z 7:14 - to idź sobie wzrok przebadaj, zrób tomografię mózgu (kto wie, może jakiś skrzep na ośrodki myślenia logicznego ci naciska), idź do poradni zdrowia psychicznego... Dobrej zabawy życzę!) Wracając do meritum. Teraz powinnaś się zbadać, autorko tematu i brać zapisane środki hormonalne, innych zresztą na szczęście nie ma (branie hormonów bez kontroli może zrujnować zdrowie!). W poradniach "K" nie ma rejonizacji więc możesz sobie założyć kartę w dowolnej, bez zbędnych formalności i oczekiwać na wizytę. Czasem udaje się załatwić wizytę z marszu, na ten sam dzień ale to zależy od przychodni (piszę o tych na NFZ, nieodpłatnych).

Gość na tym forum jest
jakaś mania... Z tego co widze, to już w wieku 13 lat każda z nas powinna iść do ginekologa i chodzić co roku, bo w wieku 21 jest już za stara na pierwszą wizytę... Jasne, bo akurat ginekolog będzie badał co roku dziewczyne u której nic się nie dzieje i nie współzyje... O kwestii higieny też wszyscy mają tutaj spaczone pojęcie - nic tylko myć się tam płynem po 10 razy dziennie i golic włosy, bo jak nie to będzie od nas śmierdziało i gdzie my faceta znajdziemy.... Matko co za ludzie tutaj siedzą:/ Do autorki, możesz iść gdziekolwiek do przychodni - musisz jedynie mieć dowód ubezpieczenia przy sobie. Najlepiej podpytaj koleżanki lub poszukaj dobrego lekarza na stronie znanylekarz.pl, może nie trafisz wtedy na jakiegos oszołoma

Gość trudno globulki
pentax nazwać tabletkami antykoncepcyjnymi, a ich skutecznośc jako jedynego srodka anty jest raczej kiepska... O komforcie nie wspomne.