Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kierowcaaa

potrąciłem dziecko na pasach/

Polecane posty

Gość kierowcaaa

W niedziele po południu potrąciłem dziecko na pasach. Widoczność była dobra. Nigdy nie byłem karany. Byłem trzeźwy. Na ulicy był ogólny rozgardiasz. Ludzie wychodzili z koscioła...I ono tak niespodziewanie wybiegło. Obecnie mały przebywa w szpitalu a ja zastanawiam sie co mi grożi. Może kiedys ktoś był w takiej sytuacji..pomóżcie(

Gość Giermek
sąd morski

jak dobrze pojdzie to w zawieszeniu. najlepiej jak będziesz mieć prawnika

Gość dfghdfghsxdf
Jezeli dziecko ci wybieglo to nic no chyba,ze szybko jechales to do tego sie moga przyczepic.

Przekroczyłeś dozwoloną prędkość? Jeśli nie masz nic do zarzucenia sobie, to nie grozi Ci nic.

Gość vvvvv
Grozi ci porządne obicie ryja przez rodziców tego dzieciaka.

Gość kierowcaaa
ale to było na pasach:( sam nie wiem ...tam nie dało sie szybko jechac , czytałem ze za takie cos grozi nawet do 3 lat...mogą mi prawko odebrac?

Gość kierowcaa
stary tego dziecka jest gliną;/

Mój znajomy ale to w angli jak potrącił jakąs kobieta ona mu wyleciała to dostał CHYBA 3 lata w zawieszeniu na 5 do tego kase płacił i zabrali mu na 3 lata prawko angielskie..

Gość no niestety ale musisz
wiedzieć ILE jechałeś ........... PASY !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Obszar zabudowany :o A to , że trzeźwy byłeś to żaden plus :( teraz ta: co się dziecku stało ??????

Gość czemu go bronicie
kto ci dal prawo ćwoku? tak jasne zanim wybieglo to minelo troche czasu. gnij w wiezieniu. nie zauwazyles? w taki mrazie prawka nie powinienes miec jak jadac myslisz o niewiadomo czym.

Gość little by little
ty sie martwisz o swoje dupsko i prawo jazdy a nie masz normalnych ludzkich odruchów względem tego dziecka??? Potrąciłeś dziecko człowieku nie ważne czy na pasach czy gdziekolwiek indziej!!!

Znam przypadek, że gość potrącił starszą kobietę jadącą na rowerze, właśnie ją wyprzedzał a ona niespodziewanie skręciła prosto na maskę... Zginęła na miejscu ale jego uniewinnili od razu Z Tobą może być podobnie, zwłaszcza, że mały żyje i oby żył

Gość kierowcaaa
po prostu wybiegło, jat to dziecko.... stan jest ciezki ale bedzie żyło..jechałem nowym autem i jeszcze go nie wyczułem;/

Gość kierowcaaa
kur.;/ jak to sie mogło stać...nie chce waszych osądów , po prostu chciałbym to od strony prawnej poznac

Gość safasdf
w najgorszym razie kara w zawieszeniu :o oczywiście jak jest tak jak mówisz

Gość kierowcaaa
a w najlepszym?

Gość kierowcaaa
czy na prawde nikt nie był w takiej sytuacji ???

Gość anabolitos steridos
ale jaka predkoscia jechales tak w przyblizeniu chyba potrafisz ocenic czy bylo to 30 k/h czy 60 km/h

Gość kierowcaaa
30 - 40 km/h

jeśli przed pasami stoją ludzie i czekają na przejście na pasach to musisz się zatrzymać i ich przepuscić, mają pierwszeństwo przejścia, takie jest prawo.

Gość Kierowca samochodu
http://www.v10.pl/prawo/Kodeks,drogowy,-,Dzial,II,-,Ruch,drogowy,1.html#roz3oddzial3 - konkretnie Art 26. Gdzie tu jest nakaz zatrzymania przed pasami ? Przecież samochodu w ogóle by nie jezdzily tylko stały Do autora: rozumiem że przyjechała policja i robiła badania okoliczności wypadku ? Byli jacyś świadkowie ? jeżeli rzeczywiście jechałeś zgodnie z przepisami a dziecko nagle wybiegło to nie jest Twoja wina i nic Ci nie powinno grozić

też jestem kierowcą nie wiesz o tym że w niedziele przed kościołami są tłumy i zdarza sie że ktoś wtargnie na ulice ? wszędzie tak jest umiesz autorze myśleć logicznie i przewidywać czy jesteś łysym dresem ? wtedy tam trzeba wolno jechać a nie jechać jak zawsze dno kompletne

Gość Kierowca samochodu
No i co z tego ? Mamy państwo demokratyczne czy kościelne ? Kurde, jak ktoś wylazł z koscioła to może łamac przepisy i włazic pod koła ?

Gość glupi jestes
myslisz palancie tylko o sobie. mnie potracil samochod na pasach i wcale nie wbieglam. nie rozumiem myslisz tylko o sobie, nie myslisz o tym ze dziecko moze miec uszczerbek na zdrowiu do konca zycia? po takim wypadku po latach wychodza rozne dolegliwosci. co za cymbaly!!

Gość jesli dziecko wybieglo
to nie istotne czy na pasach czy nie - kierowca nie jest winny. I nie mozna osadzac takiego kierowce, bo jemu napewno milo nie jest. A to jest tylko i wylacznie wina tego dziecka i jego rodzicow.

Gość pieszy to nie swieta krowa
i ma uzywac mozgu a nie lezc bezmyslnie. Jak jest dzieckiem to maja za niego myslec rodzice. jesli nie mysli i lezie pod samochod ktory sie w miejscu nie zatrzyma to sam sobie jest winien i jeszcze powinien kierowcy odszkodowanie placic.

Gość oo podobna sytuacja
Jezeli nie ma swiadkow,policja zalatwi pierwsza kamere przemyslowa jaka byla w poblizu , sprawdza m.in jaka predkoscia jechales etc , pozniej pkt karne i dosc wysoki mandat .Tudziez jak z Twojej winny to dostaniesz maks karych , a co za tym idzie zabiora ci prawko . Moj kolega mial podobnie , ale ze nie z jego winy to dostal pkt karne i najwyzszy mandat .

Gość Kaska251
A jak się rozjedzie jakąs dewotkę z radia maryja to kierowca dostaje nagrodę ? :P