Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana_______

wstydze sie isc do dentysty bo

Polecane posty

Gość zestresowana_______

zaniedbałam sprawe z zebem;/ w zeszłym roku okroonie mnie bolała 8-semka wiec poszłam do dentysty ten stwierdzil ze trzeba albo usunac albo leczyc kanałowo i dał mi tydzien na zastanowienie sie jako uboga studentka nie miałam 400 zeta na kanałowe;/ wiec postanowiłam poczekac troche i uzbierac...lekarz wywiercił mi ogromna dziure zeby ropa miała odpływ i załozył tymczasowy opatrunek a on sie po jakims tygodniu rozpuscił wiec o co chodzi do dzisiaj nie byłam u dentysty chociaz mineło poł roku;/ i łaze z ogromna dziura w zebie przestał mnie bolec wiec zaniedbałam bałam sie wyrwania na kanałowe mnie nie stac (400 zeta) a w czym problem boli mnie zupełnie inny zab faszeruje sie lekami i bole i wstydze isc do dentysty bo wiem ze bedzie komentował głupio moje zaniedbanie;/ ogólnie dbam o zeby myje 3 razy dziennie i tyle po prostu boje sie wyrwania co radzicie?? jak pokonac wstyd??

im dłużej będziesz zwlekała tym gorszy będzie potem wstyd idź i na wejściu powiedz że masz masakrę w buzi, ja tak powiedziałam jak raz miałam długą przerwę, dentystka się nastawiła że będzie źle, a potem mówiła że źle nie jest...

Gość zestresowana_______
chyba zmienie dentyste i pojde prywatnie;/ moj dentysta to oszłom masakryczny strasznie sie do niego uprzedziłam i nie przez to ze zle leczy tylko ze głupio komentuje;/ cos w stylu -czemu dziewucho zebów nie myłas czy cos;/ masakra mam 25 lat

Gość bubu22
jesli jestes studentka to powinnas miec dentyste za darmo. 8 nie jest potrzebna mozna usunac.

Gość zestresowana_______
na pewno a chciałabym isc i nie słyszec zadnych komentarzy;/ generalnie to mnie tez powstrzymywało przez dłuzszy czas;/

Gość zestresowana_______
jestesm studentka ale chyba wole juz zapłacic te 100 zł prywatnie za usuniecie i nie słyszec głupiego komentowania;/ jeszcze tylko ten wstyd z zeba ech...

Gość bubu22
czy wiesz ze jak zaniedbasz jednego zeba to zakazenie ropa moze sie rozprzestrzenic? wtedy mozesz wogole wszytkie zeby stracic. szoruj do tego dentysty.

Gość bubu22
ja wiem ze na zebach sie nie oszczedza. ma sie jedne na cale zycie.

Gość zestresowana_______
Boze nie straszcie mnie chyba potrzebuje jakiegos uspokojenia pt.idz dziewczyno ludzie w gorszych stanach chodza do dentysty ty tyko poł roku chodzisz z dziura w zebie;/

Gość bubu22
Od zebow podobno zaczyna sie wiele chorobsk.

Gość a nie przeszkadza
ci zapach?

Gość gfgf
ja płaciłam za kanałowe 100 zł. czy rodzice naprawdę nie mogli zapłacić za leczenie?? przepłacasz, ale i tak 400 to nie taka tragiczna cena za uratowanie zęba. teraz pewnie bedzie drożej. a jak dentysta jest cham to go zmień zamiast płakac na kafe- czym cie trzyma? bo przeciez nie promocyjnym cennikiem.. a ludzie nie taki syf mają w paszczy jak jeden rozgrzebany i nieskończony ząb i się nie przejmują

Gość bubu22
no napewno sa ludzie ktorzy maja gorsza sytuacje. a lekarz nie powinien robic zadnych osobistych komentarzy, on/ona jest tam od leczenia. wiec dziewczyno odwagi , wazne jest zeby nie bolalo wiecej ,a nie ze jakis koles cos tam sobie mysli czy mowi.

Gość zestresowana_______
generalnie powiem jak cos ze chodze tak 1.5 mc;p i ze wczesniej po prostu lekarz stomatolog wyjechał moj i ze tak sie złozyło ze musiałam na niego poczekac a potem ja byłam na wakacjach i sie odwlekło co za roznica 2 mc czy poł roku;p

Gość twój stomatolog
czytam kafe i wiem, że kłamiesz :classic_cool:

Gość bubu22
no wlasnie ja tez mialam kanalowe ale jakos placiclam mniej. leczylam sie w warszawie w klinice prywatnej. wiec bylo tam dosc drogo ale nie az 400 zl. bylo to okolo 200 zl.

Gość zestresowana_______
za 3 kanały powiedział mi ze 400 zeta wiec mysle poczekam moze uzbieram ;/

Gość zestresowana_______
spac nie moge przez to;/

Gość wiesz co kochana przesadzasz
zmien dentyste bo to jakis sadysta i to drogi,jak jestes z wawy to ci dam namiar na taka dentystke,ze bedziesz chciala chodzic,i to mowi ci najwiekszy tchorz i panikara jesli chodzi o ten temat.Mi akurat sie zlamala osemka i tez chodzilam z dziura bo nie bolalo jakies 4 mce,az tak zaczelo w nocy ze o malo po scianach nie chodzilam,poszlam ,dala antybiotyk w zab i bedzie patrzyla czy kanalowe czy wyrwac.Sama mowila ze osemki sa slabe i lepiej wyrwac,a ja mam bardzo male te osemki,a kanaly dziwne,ciezkie do leczenia,wiec sie okaze.Kobieta swietna,ciepla,delikatna,dokladna,ma podejscie do pacjenta.Trafilas na chama serio,moja ma konkurencyjne ceny,wiec polecam zmienic dentyste.I nie bede Cie straszyla,ale nie boli,nie boli,a jak zacznie wiercic w srodku to nie zycze dluzej zwlekac,mi podwojne znieczulenie malo co dalo.Na pocieszenie zaprowadzilam jej kolege bo tak sie bal a w buzi syf na syfie,nawet nie komentowala,tylko powiedziala co do roboty jak i za ile:)Odwagi i wez sie za siebie,to tylko 1 osemka ,nic wielkiego :)

Gość idiotyczne tłumaczenie
..z tym zbieraniem kasy. zbierać to sobie można na operacje powiększenia cycków, a nie na leczenie zęba, które jest w toku i z którego ropa cieknie. chyba nie jestes uposledzona skoro studiujesz? trzeba było pochodzić po dentystach i znaleźć tańszego albo pozyczyć kasę lub poprosić rodziców- zaraz się okaże,że jestes sierotą..

Gość zestresowana_______
moja mama zarabia 900 złoty w sklepie spoz. ojciec nie płaci alimentów sama studiuje dziennie bo mam orzeczenie o umiarkowanym st, niepoełn. i nie moge pracowac 400 zł to naprawde duzo dla mnie;/

Gość chyba juz ci ktos wyzej napisa
l co zrobic ,nie mecz sie! mozesz sobie popijac solpadeine,az nie daj bog ci serce siadze,slyszalam ze jest cos takiego ze stydenci za darmo lecza zeby,wez poszperaj w necie porozgladaj sie a nie uzalasz sie ,w twojej sytuacji to duzo,wyrwij to w cholere,osemki sa zbedne i taki wysiek ropono bakteryjny zakaza inne zeby,prochnica sie robi,zastanow sie co sobie robisz

Gość no tak..
można się było spodziewac czegoś takiego. że tez ludziom chce sie zmyślac historie o zepsutych zębach

wypełnienie jednego kanału kosztuje 50 zł, w zębach tronowych mogą być 2 lub trzy kanały na leczenie kanałowe ósemek nie ma refundacji z nfz za to chętnie je usuwają, bo to badziewne zęby, a usunąć możesz za darmo

Gość zakłopitakaaaaa
byłam prywatnie kazała mi zrobic rtg tego zeba i dopiero przyjsc nie było strasznie nic nie zapłaciłam jak narazie