Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serce.sercu

Związek karmiczny, a rozstanie... mozliwy powrót?

Polecane posty

Gość serce.sercu

Właśnie nie dawno rzucił mnie chłopak (przez moją zaborczosc). Juz z miesiac bedzie. Lecz ostatnio dotarla do mnie informacja iz jestesmy w zwiazku karmicznym. On o tym nie wie. A takie zwiazki karmiczne ponoc sa bardzo trudne. Tutaj male objasnienie jakby ktos nie wiedzial o co chodzi: (Wielu ludzi czuje, że gdzieś na świecie jest osoba, którą nazywają „drugą połówką”. Nie wiedzą dokładnie, jak wygląda, kim jest i jakie są jej losy? Są jednak gotowi przyjąć ją na nowo do swojego serca bez względu na wszystko i wyrzec się dla niej wszelkich posiadanych wygód! Człowiek czuje, że taka osoba istnieje i trzeba ją odnaleźć! W przeciwnym razie jego dusza nie zazna szczęścia i spokoju. Miłość taka może upominać się o spełnienie nawet po wiekach, w każdym wcieleniu i w losach kolejnych pokoleń.) P.S. Związki karmiczne mozna obliczyc poprzez numerologie, czy mnielismy w poprzednich wcieleniach jakas stycznosc z rodziną, znajomymi, przyjaciółmi oraz co najwazniejsze osobami z ktorymi chcemy spedzi cale zycie

Gość serce.sercu
spacja, widzisz kazdy ma inny poglad na swiat. ja akurat mam taki! Mam swoja wlasna ideologie, wierze w reinkarnacje, karme, mimo iz moja wiara to KATOLICYZM. Ale przeciez po to sie urodzilismy aby szukac prawdy, a religie wszystkie mozna laczyc w jedna calosc. To za dluga rozmowa

moja wlasna ideologia polaczona z reinkarnacja i religia itd mowi mi, ze twoj mezczyzna jest drugim wcielem mojego chomika, i bardzo chce wrocic do domu, czyli do mnie :)

Gość rjrtjr
"Właśnie nie dawno rzucił mnie chłopak (przez moją zaborczosc). Juz z miesiac bedzie. Lecz ostatnio dotarla do mnie informacja iz jestesmy w zwiazku karmicznym." A ta informacja to z pewnością dotarła do autorki tematu poprzez głosy, słyszane tylko przez nią samą we własnej głowie. No no no... a to nawiedzona.

nie wiem skąd zaczerpnęłaś wyjasnienie na temat tego czym jest karma i związek karmiczny. W ujęciu buddyzmu wszystkie nasze działania zarówno te pozytywne jak i negatywne tworzą karmę. To jak zasiewanie nasion , których plony będziemy zbierać w przyszłości, nagromadzona karma tworzy nasze jutro, naszą przyszłość. Związek karmiczny to każdy związek, każda relacja, w która wchodzimy z napotkanymi ludźmi, zwierzętami, wszelkimi istotami, które odradzają się w kolejnych wcieleniach od niemającego początku czasu. Wszystkie istoty były już naszymi matkami i ojcami. Gdy łaczą nas silne więzy z jakimis ludźmi- kochamy, cierpimy, wtedy mówi się, że ten związek karmiczny jest szczególnie silny- bo bliski, i np. w poprzednich wcieleniach to my bylismy tymi którzy wyrzadzili krzywdę, która w naszym obecnym życiu musi zostać wyrównana. W ten sposób zbieramy owoce naszych niewłaściwych zachować w poprzednim życiu /życiach.

Gość gość
karmamilosci.blox.pl/2013/05/Karma-Milosci.html‎

Gość gość
pierdzielisz jak potłuczona

Gość gość
leze i kwicze :D

Gość Wieśna
To czy byliście w związku karmicznym nie ma absolutnie nic wspólnego z tym czy do siebie wrócicie. Możecie wrócić, nie wrócić, żyć razem szczęśliwie do końca swych dni albo się pozabijać. Związek karmiczny możesz mieć ze swoją matką albo z jakimkolwiek przechodniem na ulicy. Związki karmiczne mogą owszem być trudne bo to oznacza coś do przepracowania. Natomiast w żadnym wypadku nie oznacza to, że ten ktoś jest Twoją drugą połówką. Nie ma to żadnego znaczenia. Pomyliłaś dwie teorie, o karmie i o platońskich związkach duszy. Albo skorzystałaś z jakiegoś szemranego portalu wróżbiarskiego, bo gdzieś widziałam już ten bełkot, że związek karmiczny to miłość i przeznaczenie. Szczałka - jesteś buddystką?

Gość Wieśna
Czemu 1szy post jest z dzisiejszą datą a pozostałe z 2009? Jak to możliwe?