Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sinead

Podkłady Everyday Minerals

Polecane posty

Domyślam się, że dużo osós stosuje te podkłady, dlatego prosiłabym was o opinię i wszelakie refleksje. Poczytałam trochę na wizażu, ale jestem tez ciekawa waszych opinii. Aha napiszcie również jaką macie cerę. a tak ogólnie to: - Czy nadaje się on do cery trądzikowej? - I ktory lepsze, Matt czy Intensive? - Stosujecie dodatkowo krem pod podkład? - I skoro on jest taki zdrowy (?) to dlaczego powoduje świecenie na twarzy? Tzn sama jeszcze nie probowalam, ale tak czytałam.

Gość ja przestałam używać
bo strasznie wysuszyły mi skórę :( generalnie mam tłustą, ale używając tego porobiły mi sie takie jakby łuski (mimo, ze ciągle się świeciłam). To było straszne bo miałam tłustą cerę, a z bliska susze łuski :O myślałam ze to wina złego nawilzania ale w końcu zorientowałam się ze to może to mnie wysusza. Odstawiłam i problem zniknął, więc ja nie polecam.

Gość ja przestałam używać
aha i miałam oryginale produkty, bo zamawiałam z ich stony z USA. Róże za to maja bardzo dobre i te polecam.

a używałaś Matt czy Intensive i tak prezliczając na polski to ile zaplaciłaś?

Gość jaskółka polna
Też bym była ciekawa opinii.

ja uzywam od paru miesiecy (intenvive) cera tradzikowa, o matt nie wiem bo nie uzywalam zawsze stosuje krem pod podklad (garnier czerwony z mikroojelkami, albo babydream) u mnie swiecenia nie zauwazylam

Gość jaskółka polna
Ellinka, po tym garnieru nie masz tlustej skóry?? Bo jest z tego co wiem do bardzo suchej skóry. ja też mam trądzikową i nie mogę znaleźć odpowiedniego kremu dla siebie :( jak masz go pod ręką to powiedz mi jescze czy zawiera on parafine?

zawiera ale nie wiem jakim sposobem mnie nie zatyka (chociaz inne z parafina mnei zatykaja ) nie wiem dlaczego, mnie sluzy, makijaz dobrze sie trzyma na nim teraz przerzucilam sie na babydream, ale uzywam dopeiro kilak dni wiec nie moge za wiele powiedziec

ja nie mam sklonnosci do swiecenia, mam dosc wysuszona skore zelami i kremami typu acne derm

Gość jaskółka polna
dzięki :)

Gość kkkakaskdnsjfndj
FORMUŁA: Intensive lepsza do cery trądzikowej - dużo lepiej kryje. Matte dobra na lepsze dni - jest lżejsza, średnio kryjąca, świetna gdy nie masz za dużo do ukrycia. Intensive jest cięższa, trzeba nakładać cienkimi warstwami, ale naprawdę fajnie kryje. Sama używam intensive, a na lepsze dni mam semi-matte i original glo. ŚWIECENIE: 1 powód: skóra może się przez okres około miesiąca przestawiać na minerały. W tym czasie może występować świecenie, zapychanie się porów itd. Po tym czasie powinno zacząć przechodzić. 2 powód: przesuszona skóra. Nawet skóra tłusta może być przesuszona (zaryzykuję stwierdzenie, że cera tłusta z reguły jest przesuszona, bo stosuje się na nią antytrądzikowe specyfiki nie dbając o nawilżenie). Świecenie jest właśnie znakiem przesuszonej skóry, więc warto zadbać o dobre nailżenie. Rada 1: stosuj lekki krem nawilzający pod make up, tylko poczekaj aż się wchłonie - inaczej podkład będzie się mazał i ważył. Rada 2: jeżeli aplikacja na sucho przesusza ci skórę, spróbuj na mokro (pryskasz pędzel wodą, mieszasz z minerałami na papkję i to nakladasz). W 90% przypadkach pomaga i problem wysuszania znika. DLACZEGO MINERAŁY SĄ ZDROWE? nie zawierają zapychaczy i innych szkodliwych składników (warto porównać skład minerałka z tradycyjnym podkładem - minerał do 5 składników, drogeryjne - cała lista). Same naturalne składniki, ktore wręcz pomagają skórze. Sama mam skórę trądzikową i od kiedy stosuję minerały, skóra jest pełna życia, nie wygląda na zmęczoną podkładem. Zdecydowanie mniej pryszczy mi wychodzi, pory nie są rozszerzone, nie mam zaskórników. Cera ma też ładniejszy kolor. Pryszcze oczywiście w 100% nie znikną, jeżeli ktoś ma problemy hormonalne, ale ja naprawdę widzę ogromną różnicę na +. Wszystko mi się także szybciej goi! CENA: Sampel kosztuje 2.5$, czyli około 8zł. Są jednak dostępne Free kity (4 próbki podkładów), wtedy płacisz tylko za wysyłkę, która wynosi od 3.71$ wzwyż (zależnie od ilości produktów). Czyli: zamawiając sam Free Kit płacisz 0$ + 3.71$ = około 12zł. Ja zamawiam z reguły Free Kit + 1 sampel cienia/różu/podkłądu i płacę około 20zł za wszystko. Bigi podkładow za 12$, ale lepiej jest zrobić raz duże zamówienie (powyżej 5 sztuk), np. z pędzlami [są świetne! warto!], masz wtedy taniej: 6-11 produktów - upust 25%, 12 i więcej - 45% taniej. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pytania - chętnie pomogę, dość długo siedzę w minerałach :)

kkkakaskdnsjfndj a skad zamawiasz? ja mam ciemna cere.Zamowilam dermacol.Swietnie kryje niestety jest za jasny

Gość kkkakaskdnsjfndj
Ja ze stronki everyday minerals :) www.everydayminerals.com Na all nie opłaca się kupować, jeden sampel na allegro kosztuje koło 12zł, a za to możemy mieć jednego free kita (tu do wyboru: są kity z podkładami, z różami, z cieniami), w skład którego wchodzą 3-4 sample, więc po co przepłacać :) Co do płatności - można robić to przez PayPal (zakładasz konto, możesz "podpiąć" pod nie kartę lub zrobić na paypalowe konto przelew z innego konta - ja zawsze korzystałam z drugiej opcji) lub też za pomocą karty i nie musi być stricte kredytowa - ja mam kartę Visa Electron z Inteligo i działa :) Może zamawianie wydaje się trudne, ale tak naprawdę to bułka z masłem :)

Gość kkkakaskdnsjfndj
A co do ciemnej cery - w podkładach mineralnych rewelacyjna jest też ilość kolorów do wyboru i to, że można je ze sobą mieszać dowolnie, więc nawet jak zamówisz np. dwa sample i jeden będzie za ciemny, drugi za jasny - możesz je ze sobą zmieszać uzyskując trzeci kolor pomiędzy :D

Gość kkkakaskdnsjfndj
Powodzenia! We free kitach są różne odcienie, więc pewnie coś spośród tego wybierzesz, ale gdybyś kiedyś chciała dokupić jakiś inny kolor (np. różu czy cienia), to warto poszukać zdjęć real - można to zrobić nawet wpisując w googlu "everyday minerals xxx (i tu nazwa koloru, np. snuggle)" i później grafika, ja tak wyszukiwałam swatche cieni, bo wiadomo - zdjęcia czasem sobie, rzeczywistość sobie ;) A! I zapraszam także na forum mineralne na wizażu :D Tylko ostrzegam: minerały uzależniają, jak raz wdepniesz, to już się nie wygrzebiesz :D

na wizazu jest watek o EDM i opisane to wszystko krok po kroku do lodzi przesylka kosztuje prawie 5 dolcow (pedzel+probki) mnie sie nie chce bawic w przesylanie kasy na paypal, czekac az srodki wplyna a potem 2/3 tyg na przesylke z usa, wole na allegro sobie zamowic i mam na drugi dzien

Ellinka dziekuje:) Kurcze ale maja naprawde duzy wybor odcieni:) Zamowie chyba kilka po 1ml i przetestuje:)

Gość kkkakaskdnsjfndj
Tylko weź koniecznie jakiś zestaw darmowy (try me free), warto z tego korzystać. Ja kiedyś brałam np. zestaw darmowy + sampel (wszystko 20zł), po czym sprzedawałam zestaw na all i zwracało mi się z nawiązką to, co wydałam :D Z przesyłką nieprawda - do mnie idzie 6-10 dni, nigdy mi się nie zdarzyło, żeby szło powyżej tego czasu. Co do płacenia - już wcześniej napisałam, że PayPal to nie jest jedyna forma. Zresztą każdego wybór - jak woli kilka razy przepłacić na all, ale mieć towar o kilka dni szybciej to jego sprawa ;) Flat Top zdecydowanie! Jest świetny, mięciutki, trwały, świetnie nakłada podkład. Sama mam jeszcze Foundation brush do płynnego (też rewelacja) i Angled Blush Brush - do różu, ale mi nie do końca pasuje ;) Podobno też te do cieni są fajne, szczególnie Brow and Liner Brush, ale sama nie mam ;)

no nie wiem czy tak sie przeplaca, i sample kosztuje 2,5 dolara (dolar 3 zl to 7,5)a na allegro sa po 8 zl o przesylce poczytalam tez na wizazu wiec nie przypominam sobie zeby szla mniej niz tydzien

pociesze cie, ja uzywam kilak miesiecy i nie znalazlam jeszcze idealnego :D

Gość kkkakaskdnsjfndj
Ellinka, tylko że na EDM masz DARMOWE FREE KITY - każdy składa się z 3-4 sampli, CZYLI: załóżmy - bierzesz kit z podkładami + jeszcze jakiś kolor, więc masz: 0$ za kit (4 sample) + 2.5$ za ten dodatkowy + około 4$ za przesyłkę, co daje: 5 sampli za jakieś 6.5$ = 20zł. O to chodzi - gdyby nie było free kitów, to allegro by było porównywalne. Dlatego też sprzedawanie jest opłacalne na all - zamawiasz np. sam free kit, płacisz 3.71$ za przesyłkę (czyli na nasze 12zł), po czym opychasz 1 sampel na all za 10zł (12 do 14 kosztuje sampel wraz z przesyłką z reguły, może patrzysz na odsypki w fiolkach lub woreczkach, te są po około 2-3zł + przesyłka). Czyli: wydałaś 12zł, a sprzedajesz za 40zł na all (4 sample, każdy po 10zł).

Gość kkkakaskdnsjfndj
Aha - Brzydula! Tylko nie daj się zwieść, że te Try Me Free kosztują 5$ - JEDEN jest darmowy, jak dodasz do karty naliczy Ci 5$, ale potem jak przejdziesz do Checkout będzie: "Discount (obniżka): - 5$", więc Kit gratis :)

Ale ja zamawialam próbki na Allegro po 2,50. ktoś pisal, ze 12zl ??????? a jeszcze a propos pędzęlka, mam zamiar sobie kupić Everyday Minerals Long Handled Kabuki Brush, czyli z okrągłą główką, nie płaską. Nie wiecie czy jest on dobry????