Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sinead

Podkłady Everyday Minerals

Polecane posty

Słuchajcie a da radę jakoś nałożyć ten podklad bez pędzelka? Bo przyjdą mi dziś bądź jutro próbki, a pędzelek będę mieć gdzieś dopiero za tydzień.

Gość kkkakaskdnsjfndj
Sinead, niemożliwe, żebyś zamówiła standardowe sample (czyli 1gr, 5ml, zakręcany słoiczek) po 2.50. Po 2.50 są odsypki (1ml) - w woreczkach lub fiolkach. Nawet nie opłacałoby się sprzedawać komuś normalnych sampli za 2 złote. Co do nakładania - hmmm, nie masz żadnego pędzla do pudru, różu? Możesz ewentualnie spróbować gąbeczką lub palcami - na mokro, chociaż nie wiem, czy się to uda dobrze (tzn. wymieszać proszek z wodą na papkę i nałożyć jak podkład płynny). Albo nawet lepiej - zmieszać minerały z kremem, którego normalnie rano używasz - robi się wtedy coś a la krem tonujący, ale tu też zależy od tego w jakiej proporcji zmieszasz :) Co do allegro - sample (słoiczki) zdecydowanie taniej zamówić na stronie (przez te gratisowe kity, które można później sprzedać na all i wyjść na zero), chyba że ktoś woli przetestować najpierw x kolorów, to te odsypki głupim pomysłem nie są. I czasem pędzle czy pełnowymiarowe produkty też lepiej na all (bo np. jednego pędzla nie oplaca się sprowadzać, dużo taniej niż na all jest dopiero, gdy zamawia się więcej produktów). :) Co do Long Handled Kabuki - opinie są podzielone, dla jednych wygodniejszy jest Flat Top, dla innych LHK. JA osobiście wolę płaski pędzel, bo LHK nakłada delikatniejsze warstwy i muszę się namachać przez to różnej długości włosie (ale ja mam co kryć).. W ogóle wydaje mi się, że jak pędzel jest zaokrąglony to będzie nabierał różną ilość proszku na włosie - tak przynajmniej było u mnie. Dla mnie LHK jest świetny do primera czy do pudrów wykańczających :)

Tak, chodzi mi właśnie o te odsypki :) Ale one chyba nie są w niczym gorsze od tych drozszych sampli? Chodzi mi o kolor, żeby sobie dobrać. A pędzla no nie mam, nie używam rózu i nidy nie uzywalam zadnych pudrów w proszku. Ja też mam co zakrywać, więc może faktycznie ten płaski wybiore, hmmmm.

No więc przyszły mi dziś próbki w malutkich fiolkach. Z racji, że nie mam jescze pędzelka zrobiłam tak jak radziła mi kkkakaskdnsjfndj, czyli wymieszalam sobie razem z kremem i wsmarowałam palcami w twarz jak fluid. Efekt po dzisiejszym dniu jest zadawalający. Nie ma efektu świecącej lampy. Kryje chyba w miarę dobrze, ale mógłby lepiej.

A polećcie jakiś fajny krem do twarzy pod podkład, bo ja juz tyle wypróbowywałam i nie mogę dobrać. Najlepiej jakby był nawilżający a jednocześnie matujący.

ost przerzucilam sie na johnson's do cery suchej (taki w szklanym sloiku) i poki co jest ok, szybko sie wchlania i makijaz sie dobrze trzyma, pomimo to ze ost cos mineraly mi nie sluzyly (coz, cera pozostawia wiele do zyczenia) ale teraz 3 dni sienie malowalam i zobacze jutro

Gość brykitka
na sucho nakładają się najlepiej płaskim pędzlem. Ja ma flat top i używam go do wszystkiego :) płynny podkład, kompakt, minerały, róż w kamieniu, puder w kamieniu, sypki, bronzery wszelkie, rozświetlacze... wszystkie te kosmetyki nakłada się cudownie FT, jedynie przy rzeźbieniu kości policzkowych lepiej wygląda typowy pędzel do różu. Z kremem nakładać ich nie próbowałam, dla mnie największą zaletą było właśnie to, że FT rozprowadza je cieniutko. Powinny być recenzje tych produktów, na wizażu jest chyba wszystko, na torebce - niektóre z nich, nie rzucaj się tak tylko zaprzyjaźnij z recenzjami dostępnymi w necie ;)