Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djkvkedb

allegro!!problem z aukcja!jaka kara?

Polecane posty

Gość djkvkedb

jaka jest kara za niesprzedanie wystawionego na aukcji przedmotu? wystawilem przedmot przez kup teraz z pomylona cena. co teraz?

Gość fghw45tehjj
problem wlasnie w tym ze ktos kupil!

uuu to już gorzej , jak nie będziesz chciał teraz sprzedaż to kupujący może Ci walnąć negatywa i zgłosić do allegro. Może spróbuj się dogadać z Kupującym, zrób to jak najszybciej, najlepiej zadzowń przeproś i powiedz, że nastąpiła pomyłka. Jak będzie wyrozumiały to nic z tym dalej nie zrobi.

Gość allegro szefuncio
jezeli ktos kupił, to jezeli nie sprzedasz/wydasz towaru, to czeka cie sprawa w sadzie chyba ze sie tamta osoba zgodzi na zrezygnowanie, ale skoro cena była pomylona i pewnie niska, to na pewno sie nie zgodzi a jezeli jescze nie sprzedałes, to anuluj akcje...

Gość hej allegro
szefuncio z przeproszeniem pieprzysz bzdury z tym sądem :) wyluzuj :) Co najwyżej, ktos może Ci wystawić negatywa. Zależy na jaką osobę trafisz, jeśli cena jest dużo wyższa pewnie ten ktoś będzie grymasił. W sumie trudno mu sie dziwic ale zadna tragedia oprócz negatywa Cię nie czeka. Allegro pomimo wysyłania jakis chorych ostrzeżeń genaralnie ma wszystko w nosie :) nic nikt strasznego nie zrobi

Gość a ja mam taką sprawe tez z all
kupilam tel sprzdawca zapewnial ze stan idealny itd okazalo sie ze tel nie dziala!!! W dodatku z karty gwarancyjnej wynika ze 2 razy!!! byl juz w naprawie z powodu oprogramowania!!! Sprzeddawca bezczelnie twierdzi ze TU UWAGA!!!to ze napisal ze tel jest w idealnym stanie to tylko chwyt marketingowy i kazdy tak robi!!! Co radzicie w tej sytuacji zrobić??? Zgłośić to do Allegro i domagac się zwrotu kasy czy oddać do serwisu ( tel jest jeszcze na gwarancji)

Gość Gretta_garbem
Często tak jest że ktoś sie myli i wystawia samochód np za złotówkę. Kupujący moze zrezygnować ale nie musi...w innym przypadku musisz mu sprzedać ten przedmiot...jest to trochę żer dla cwaniaków ale w pełni uczciwy. ps:Zależy od przedmiotu i ceny

Gość hej allegro
to już inna bajka. Oczywiście sprawę zgłoś allegro ale jak ich znam bo miałam już różne z nimi przypadki po prostu każą Ci sprawę zgłosić na policję. Jest to oszustwo jakby nie było. Tak też możesz napisać sprzedawcy, że zgłosisz sprawę na policji jeśli nie zwróci Ci pieniędzy. Zachowaj jego maile ze Sprzedawcą na wszelki wypadkek

Gość szefucnio jeszcze raz
no ale jezeli koles zweszy sytuacje i przeleje kase zaraz po kupnie, to na upartego ma prawo pojsc do sadu, bo w momencie zakupienia przedmiotu przez kup teraz podpisana jest umowa sprzedazy i po zapłaceniu ceny kupna sprzedawca jest zobowiazany do przeniesienia własnosci towaru na kupującego no ale zawsze zalezy na kogo się trafi ;)

Gość wae
Słuchajcie...to zalezy TYLKO od kupującego,jeżeli zdecyduje sie na sąd to wygra sprawę i tyle,kupując coś lub sprzedając zawiera się UMOWĘ kupna-sprzedazy.

Gość raczej nic Ci nie grozi
tyle razy mi nie sprzedali, bo cena byla za niska... Ostatnio rower wylicytowalam, udalo sie za 1zl. I gosc sei tak miga, ze az przykre... Bylby szczerze powiedzial, ze ma mnie w nosie za 1zl, to nie...

Gość hej allegro
W tym wypadku jeśli ktoś zapłaci to tak, jak najbardziej z sądem sie zgadzam. Tyle ze tu chodzi o sytuacje ze ktos dopiero zalicytował w niższej cenie. Autor nic nie napisał o wpłacie.

Gość brfeshb
wystawilem przedmiot za 110zm,a mial kosztowac 1100!jebana klawiatura mi sie zacina ii do tego net muli!zjadlem jedno zero!gostek kupil przedmiot ale ja nie podalem nru konta wiec kasy nie przeleje. probowalem dzwoniic,ale to jakiis cwaniak!tlumacze mu,ze dlaczego sie nie skapnal ze cena za niiska jak naprawie nowy towar i ze cos jest nie tak,ale on chyba tylko na to czekal. nie chce slyszec o rezygnacji.

Gość yjirtyhjmk
dzieki. koles widac ze cwaniak i tylko czeka na okazje.ne chcial mi kasy przelewac tylko osobiscie przyjechac po odbior.

jesli chodzi o sprzedaz to moze sie to skonczyc w sadzie. byla taka glosna sprawa, ze ktos wystawil jacht od 1 zl, nikt nie licytowal tylko 1 osoba - i wygrala za 1 zl, sprzedajacy nie chcial sprzedac, sprawa trafila do sadu i sad kazal 'sprzedac' jacht za 1 zl podobnie bylo z jakims jeepem ale dokladnie nei znam sprawy wiec nie bede opisywac. aletego allegro wprowadzilo nowe zasady regulaminu ale w zasadzie chroni on tylko dzialki i domy

a jesli chodzi o telefon - to kilka lat temu tez kupilam, mial byc sprawny a nie dalo sie go wlaczyc. sprawe zglosilam allegro, to mi kazalo isc na policje i bylam, zalozyli sprawe, przesluchiwali tego kolesia. w koncu allegro mi odallo kase (byly to prawie 400 zl) z zaznaczeniem, ze jak odzyskam podczas rozprawy od sprzedajacego pieniadze to mam im oddac. sprawy nie bylo bo prokurator umozyl dochodzenie, mialm chyba 7 dni na zlozenie apelacji ale nie wyrobilam sie i spoznilam 1 dzien i przepadlo - wiec kolesiowi oczywiscie zamkneli konto, a ja odzyskalam kase i mam ten telefon do dzis

nie dziw sie, ze sa tacy 'cwaniacy' - to zuelnie normalny i wekszosc osob by skorzystalo z takiej opkazji. i przestan go obrazac bo to tylko i wylacznie Twoj blad - po napisanu wszytkich szcegolow aukcji masz podglad, jak to wyglada i dopeiro wtedy wystawiasz przedmiot. nie sprawdziles czy nie popelniles bledu wiec sam sobie jestes winien

wg regulaminu allegro wygranie aukcji to umowa kupno-sprzedaz wiec trzeba myslec przy wystawianiu aukcji