Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Które mleko jest najtańsze? Chodzi mi o mleko nr 2 i jaka cena?

Polecane posty

Gość ja daje mleko Gerber 3
A wczesniej dawalam bebiko 1 i 2, dwoje moich synkow sie na tych mlekach chowalo i nie bylo zadnych rewolucji, a teraz zmienilam na Gerber ze wzgledu na cene i moj synek tez jakos specialnie nie odczul zmiany....

Gość nie ma sensu przyspieszac
ja dziecku podaje Enfamil- w szpitalu tez podawali własnie Enfamil i tam sie do niego przekonałam ,mimo ze stosuje 2 bo 6mc karmiłam piersia .Wiem wiem ze na Bebiko wychowały sie miliony ale ...co to za mleko za 10-12zl :o Nie wiem moze jak nie bedzie mnie stac na Enfamil to wyprobuje tanszych ale na dziecku nie chciałabym oszczedzac gdy nie musze.....

Gość nie ma sensu przyspieszac
i tu nie chodzi o snobizm bo sama dla siebie i meza na jedzeniu nigdy nie oszczedzałam -oszczedzanie na jedzeniu i tak pozniej odbija sie na zdrowiu niestety

W kraju w ktorym mieskzmay Jest Np Aptamil-odpowiednik Bebilonu Pl ktorym karmilam do pol roku..I COW&Gate odpowiednik bebiko..Teraz uzywamy mleka nastepnego wlasnie tego jak bebiko..Porownywalam sklady i naprawde prawie sie nie roznia..Jedynie cena Aptamil(Bebilon)jest troszke drozszy..

ja nie oszczedzam na mleku, gdybym oszczedzala, to bym podawala prosto z kartona, podgrzewajac w mikrofali.... Gdyby te tanie mleka byly takie straszne, to nie mogly by byc w sprzedazy.... Pozatym bebiko nie rozni sie za duzo od bebilonu, tyle, ze nie ma tam tych przeciwcial czy pozytywnych bakterii, juz teraz nie pamietam, ale firma, ktora je produkuje to jedna i ta sama........

Gość klippaa
A to tak trudno sobie sprawdzic w necie....???

Nie ma sensu przyspiesza-JA tez tak myslalam dopoki nie porownalam faktycznych skladow mleczka..U nas wszystkie sa w puszce i tylko za producenta sie placi..Dziwne ze w Uk nie ma takiej nagonki np ze ktos karmi bebilonem to jest bogaty itd a jak karmi SMA to jest biedak i zaluje na dziecku..Tutaj czegos takiego nie ma kazdy karmi czym mu pasuje a ceny sa bardzo zblizone (puszki po 900 gr)

A po za tym moj brat wychowal sie na Bebico i dorodny z niego chlop....:)

Gość ala9148
Moje maleństwo najpierw karmiałam: bebilon nenatal (tylko w aptece) puszka ok 37zł Bebilon comfort1 25.99 zł w wafelku bebilon comfort 2 26.50zł w wafelku

Gość wafelku? a co to wafelek?

Gość az zal czytac te przechwalanki
ale glupie sa te babki co pisza ze te co kupuja bebiko sa gorsze kazdy ma inna sytuacje pieniezna a widze ze inne to sie tu chwala zasobnoscia portwela i mysla ze jak kupia drozsze mleko to dziecko bedzie szczesliwsze i zdrowsze a dziecku trzeba milosci i dawac to co mu smakuje , czesto jest tak ze tansze nie znaczy gorsze. chca podbudowac swoje wewnetrzne ego ze one kupuja za 30 a inne to nie kochaja swoich dzieci bo za 10 mleka szukaja. hm takie zadufane w sobie to milosci dziecku nie dadza przez pieniadze bo w przyszlosci tez beda im kupowac markowe ciuchy i mowic ze dziecko nie nosi szmat czy scierek tylkoo pozadny material i to bedzie ich wychowanie i milosc

Gość az zal czytac te przechwalanki
ala 9148 kobieta sie pyta o najtansze a ta sie chwali najdrozszymi ze ona dawala heheh no coz nie na temat byle sie pochwalic

Gość kotleciarrrrrrrrrrrrrrrrrra
ja na początku karmiłam dziecko mlekiem sma(dostępne w UK,nie wiem jaki może być polski odpowiednik) ale mały wymiotował i miał zatwardzenia, przeszłam na aptamil(polski bebilon) i problem minął.Poprostu karmię dzieciaka tym,żeby potem nien cierpiał na sensacje żołądkowe.I uważam za błędne myślenie, że jak matka karmi dziecko bebikiem za powiedzmy 12,00 zł to żal jej kasy na dziecko, ale chyba każda z nas karmi tak aby dziecku nic nie dolegało-skoro po bebilonie za 40 zł ma jakieś problemy trawienne a zaś bebiko za 12 zł toleruje dobrze,to wiaodmo że kupi bebiko a nie bebilon na pokaz :)

Gość mama rafiego
Nie prawda że droższe to lepsze, mojego syna w szpitalu nauczyli na nanha i takie musiał pic bo po innych wymiotowal... wszystko zalezy od dziecka i tyle

Gość olga.w
ja daje bebiko już drugiemu dziecko ,obaj moi synowie bardzo dobrze dobrze przyjęli to mleko ,młodszy jest karmiony cyckiem ale w razie potrzeby dostaje bebiko ,jak się urodził w szpitalu podawali mu enfamil dlatego że miał niską masę urodzeniową a to mleczko jest tłuste ,to też jak wyszłam ze szpitala kupiłam puszkę i ją zużyłam a potem już tylko kupowałam bebiko a w szpitalu mieli gerber też chyba jedno z tańszych mlek a dla chuderlaków enfamil.

Gość mAMMA MARTYNKII
a nie pomysleliscie zeby wprowadzic juz rocznemu dziecko mleko kkrowie i robic kasze manne.

Gość olga.w
Mój starszy nie jadł kaszek ale kakao pił na krowim mleku jak miał rok ,pamiętam że kupowałam mleko w worku bo ktoś doradził że jet lepsze od kartonowego .

Gość mAMMA MARTYNKII
tyle kasy sie wydaje na mleko w proszku.Ja malej dawalam albo nan albo bebilon. Nie tolerowala tylko bebiko- dla niej za tluste i bolal brzuszek. Po nroku przeszlam na zwykle melko w kartonie.Zamiast 120zł miesiecznie na mleko w proszku wydawalam ok.50zł na krowie i kaszke i mala zdrowa.Nic jej sie nie stalo. Moja znajoma przeszla juz na krowie jak dziecko mialo 6 miesiecy.

Gość gość
Ja kupuje bebiko 2 za 16zł 500g w biedronce :)

nie jest wazne ktore najtansze tylko ktore najlepiej dziecko przyswaja,a jak nei ma kasy na mleko kilka zl drozsze to po co ci dziecko ?????????????????????????????????????

Gość co tu duzo pisac
kazdy karmi jak uwaza najlepiej i nie ma co przechwalac sie jaka ja jestem super matka i daje najdrozsze tylko jak pytaja o najtansze to poradzic jakie sie widzialo najtansze i tyle i nie zadawac glupich pytan po co komu dziecko bo z kazdego dziecka powinien sie cieszyc nawet w troche biedniejszej rodzinie. tansze wcale nie jest gorsze np pieluchy dada z biedronki jak dla mnie sa lepsze od pampersow i szkoda pieniesdzy mozna dziecku cos kupic. kazdy niech robi jak uwaza i nie osadza jak powinno wygladac zywienie dziecka zeby bylo zdrowe . ja widzialam ze gerber tez jest tanie ale pewnie w kazdej miejscowiosci inaczej

Gość jammci
Nie zawsze droższe jest lepsze, a tanie gorsze. Polecam porównywarkę cen http://mlekoipieluszki.pl/mleko . Szybko można sprawdzić gdzie można dany produkt taniej kupić.