Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemmmmmm

pomozecie?

Polecane posty

Gość problemmmmmm

wczoraj pisalam o tym ze babka ktora wynajmowala mi mieszkanie po 3 miesiacach sie odezwala i kazala zaplacic za prad i wode bo przyszlo rozliczenie... powiedziala ze jak nie zaplace to da sprawe do sadu dowiedzialam sie ze ona nie odprowadzala skladek i ta umowa w sumie nie byla legalnie skoro do urzedu nie dala.. moze miec przezto problemy ??

sprawdź przede wszystkim czy rachunki są za okres, w którym obowiązywała Cie umowa najmu :)

Gość problemmmmmm
znaczy ja jej placilam za wszystko 950zl .. poniewaz ona miala oplacac i podobno wszystko oplacala ma rachunki na to ale.. przszlo rozliczenie ze za duzo po prostu zuzylismy za prad i wode 240zl i 210zl... ona powiedziala ze mamy za to zaplacic... bo inazej da sprawe do sadu ale z tego co wiem ona nie dala do urzedu czygdzies umowy naszej i nie odprowadzala skladek tak jak powinno byc kiedy ktos wynajmuje mieszkanie... cz y moze miec problemy?

Gość fdsfwegeera
Wy nie- ona tak. Wystarczy, że powiesz jej że jak się nei odczepi to pójdziesz do skarbowego- jeśli masz jakieś dowody, np umowę czy rachunki, które opłacałąś. A jak nie masz nic to powodzenia.

skoro babka nie potwierdziła Najmu mieszkania w urzedzie to ona może miec problemy , ale musisz mieć pewność, umowa na jakiej zasadzie była zawarta ,wynajem czy może użyczenie lokalu , bo jak użyczenie to własciciel chyba nie musi zgłaszać

Gość problemmmmmm
nie mam rachunkow ani nic ona wszystko ma.. ja mialam jej dawac co miesaic 950zł i mnie nic nie obchodzi tylko ze umowa byla miedzy nami zadnej trzeciej umowy gdzies do urzedu nie podpisywalam czyli... nnielegalnie umowe dała...przeciez w skarbowce mozna sie przejsc z nia i ona sie wkopie.. zreszta jak nie placila za nas skladek to niech teraz zaplaci za ten prad i wode dobrze mowie?

moim zdaniem to sprawdze dokładnie co masz napisane na umowie , skad możesz wiedzieć że nie zgłosiła tego

Gość problemmmmmm
skad moge wiedziec? bo gdziekolwiek indziej ajk wynajmowalam zawse chociaz 3 umowy poduisywalam! i najemca dawal do urzedu ta trzecia umowe czyli odprowadzal skladki za mnie.. a z ta baba mielismy umowe dla niej i dla mnie..

Gość problemmmmmm
ale wy nierozumiecie nie musialam byc przy tym obecna! ale...... ale mielismytylko dwie umowy ! dla mnie i dla niej ! a zawsze jak wynajmowalam to 3!

Gość problemmmmmm
i ona jescze mnie straszy sadem jak jej nie zaplace za ten prad i wode!!!!

Gość problemmmmmm
5tys az? to sie jej dosanie za to ze taka jest zachłanna na pieniadze!!! a ja bede musiala zaplacic za ten nieszczesny prad i wode? i na pewno jesli tylko dwie umowy podpisywalam to na pewno nie odprowadzala skladek?

Gość dfafsagsaz
To masz tą umowę wkońcu czy nie?

zwykle tak jest ze nadwyzke dzieli sie miedzy lokatorami. ale jak nie chcesz placic to powiedz ze zapytasz ciocie z urzedu skarobwego czy tak mozna....to na pewno omoze, jesli ovzywiscie mieszkacie tam nielegalnie. jak sie kiedys wyprowadzalam z mieszkania (tez nie mialam umowy) to chcialam odzyskac kaucję i ten argument wlasnie podzialal, tylko ten... :-D

Gość problemmmmmm
znaczy ona ma umowe i rachunki.. a my nie bo sie wyprowadzilismy w czerwcu.. i myslelismy ze sprawa zakonczona to jest ona napisala do nas wlasnie o tym pradzie i wodzie... i zagroziła sadem

Gość problemmmmmm
ale ona ma ta umowe i wlasnie chce od nas te pieniadze bo wyrownanie jakies przyszlo... nie wiem w ogole jakie ze za duzo zuzylismyi mamy doplacic? woda i prad 240 i 210.. nie pamietam co bylo na umowie czy cznsz plus media czyto wlasnie 950zł..... ale nawet nic mi chyba nie moze jak na czarno bylo wynajmowanie

Gość fsafgeg
Raz piszesz że masz umowę raz nie- określ się kobieto, bo mam wrażenie, że masz rozdwojenie jaźni. Bez umowy lub rachunków może być ciężko. Chyba, że zrobisz wywiad środowiskowy. A jej powiedz, żeby przesłała skany rachunków, bo chcesz się z nimi zapoznać. To też b ęzie Twój dowód.

Gość problemmmmmm
przeciez od poczatku pisalam ze nie mam umowy tylko ona ją ma !! ma umowe i ma rachunki...

Gość fasfgfew
Wynajmowaliście mieszkanie i po wyprowadzce wyrzuciliście umowę? Tylko naród POLSKI tak potrafi...

Gość problemmmmmm
wiem ze glupio postapilismy ale ona ma ta umowe! wiec mamy do niej wgląd...!

Gość problemmmmmm
w niedziele mamy jechac pogadac z nia..... nie zapalce dopoki nie pojedziemy z nia do skarbowki i nie zobacze ze placila skladki .. jesli nie to wszystko jasne niech placi za ta wode i prad... albo zglaszam to i ona moze miec problemy ... dobrze zrobie?