Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weridioosa

sprzedaz drogiej rzeczy ...

Polecane posty

Gość weridioosa

Witam! Wygralam cos w pewnym konkursie. Niestety nie jest to wymarzona nagroda i chce sie tego pozbyc. Rzecz ta kosztuje z tego co widze w internecie 3 tys zł. Jak sprzedam to na Allegro, to jak powinnam sie zachowac wobec skarbowki ? Pewnie jakis podatek bede musiala zaplacic. Jaki druk powinnam zlozyc itp. Inna sprawa to sprawa gwarancji na produkt. Czy mogę jej nie udzielić kosztem, obniżenia ceny - zamieszczając oczywiscie ta informacje na aukcji? Rzecz oczywiście nowa, nie smigana. Nie chce sie bawic w gwarancje, poniewaz organizatorzy konkursow rzadko przesylaja paragony (trzymaja je u siebie) i w razie zepsucia odsylam nagrode i oni ja reklamuja. Problem w tym, ze zawsze stwarzaja problemy ;/ i czesto by odzyskac upragniona wygrana trzeba czekac kilka miesiecy ;/

Gość zxfcxzcvsd
w picie w polu inne dochody wpiszesz ale na to ile zapłacić będzie czas. oprócz aukcji wystaw jakieś ogłoszenie np. na gumtree, a nuż ktos będzie chciał kupić za gotówkę i nie będzie się trzeba dzielić z nikim kasą :P jako osoba prywatna sprzedając na aukcjach masz obowiązek "udzielić" rękojmi 2-letniej (na towary nowe) lub 6-miesięcznej (używane). o tym ostatnim mało kto wie więc spokojnie możesz to sprzedać i np. w aukcji napisać że udzielasz 30 dniowej gwarancji rozruchowej :P takie to modne się ostatnio stało nie wiem czemu :D