Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość realia

czy jesli ktos konczy studia..

Polecane posty

Gość realia

Majac 30 lat i jest kobieta..i nie ma doswiadczenia w zawodzie ma jakakolwiek szanse na prace? Jak myslicie? zalozmy ze jest to osoba przecietnie uzdolniona i dyplom nie jest na 5;/ jaki jest sens zaczynania studiow w wieku 25 lat? Nie uwazacie-tak jak ja ze osoba ktora nie skonczyla studiow do 25 roku zycia w dzisiejszym swiecie nie ma szans na znalezienie dobrej pracy?

Gość realia
odpowie ktos?

Gość debiulko glupia
nawet jak sonczysz studia w polsce niedostaniesz pracy to sa slabe stuid awyjedz do angli to tu dostaniesz anglisz papier i beda sie klonic bys u nic pracowala glupia blondynko

Gość debiulko glupia
nie tylko w angli na calym swiecie arabie tu przyjezdzaja i inni MADRZY obcokrajowcy ale ty nie madra jestes wiec nie pomyslalas o tym blondynko powodzenia w szukaniu pracy wieki po studiach w polsce wogule studiuje sie 5 lat a try masz 30 zmarnowane masz zycie blondyneczko dobranoc

Gość realia
;/ liczylam na bardziej merytoryczna odpowiedz a moze jakas dyskusje.

Gość hmbmdfasad
Znaczy maz 30 lat czy masz 25 i nie wiesz, czy zaczynac studia?

Gość realia
Mam 25 i popelnilam w zyciu wiele bledow;/ studiowalam wczesniej 3 lata na dziennych i rzucilam bo robilam to dla rodzicow a nie dla siebie.A teraz mam takiego dola..nie wiem czy warto zaczynac studia w wieku 25 skoro z moich znajomych Ci ktorzy pokonczyli studia majac lat 24 dzienne niewielu dostalo prace,reszta musiala isc na kase,kelnerke albo do anglii..ze stu osob na roku od mojej kolezanki 20 dostalo w miare dobra prace..to skoro 24 latkowie maja taka lipe co dopiero 30 latka.Mam dola bo wystarczy raz cos spieprzyc w zyciu podjac zla decyzje i potem cale zycie zmarnowane chocbys na rzesach stanal nie wiem jak sie staral,tak ja to czuje;(.

Gość jaga babkala
studia nalezy traktowac jako pasję a nie TYLKO jako 'cos' co da Ci pieniadze nalezy byc fair z samym soba i robic to co sie kocha to ze zrezygnowalas wtedy bo to nei bylo to co chcialas robic to nic strasznego wierze ze nie bylo latwo

Gość zbhzdh54747
NIE WIEM ... MOZE SPRÓBÓJ ZNALESC JAKAŚ PRACE NAJPIER póniej eentulanie mozesz zrobic sobie zaocznie jakieś studia

Gość realia
Ale czy jest sens wogole robic te studia? Beda mnie kosztowaly duzo wysilku wyrzeczen a pewnie nie znajde po nich pracy i tak;/ jak wy myslicie? tak szczerze

Gość KOCHANICA KROLA
HMMM I G. CALE WIECIE O ZYCIU! fakt jestem mloda i pewnie wielu by mi zarzucilo ze to ja nic nie wiem! pracuje w sklepie i dzis przy kasie spotyka sie dwoch kolegow... jak wnioskuje z rozmowy mezczyzni maja juz po trydziesci pare lat... - no i co Ty robisz w tym zyciu? - pracuje w banku... -oooo? to skonczyles studia? -tak? -a gdzie? -na uniwerku u nas -aha ale od razu po maturze? -nie po 7 latach -ale zaocznie? -nie dziennie, wszystko robilem dziennie.... dalszej rozmowy nie przytocze bo jest o zyciu prywatnym. Ale w zyciu chodzi o darzenie do celu, zebym miala takie zalozenie jak wy to bym poszla do jakiejs roboty fizycznej i tyle. Przez wiele lat podchodzilam do nauki jak do obowiazkum, a dzis czuje ze sie rozwijam, ciagle chce zdobywac wiedze. nie dopuszczam mysli ze skoncze studia i na tym poprzestane! jesli chesz isc na studia idz!

Gość kant stoluuuu
jesli sa to studia ktore Cie pasjonuja i robisz je nie tylko dla pozniejszych pieniedzy tylko dlatego bo Cie interesuje ten kierunek-bedziesz czerpac z nauki PRZYJEMNOSC- to jasne ze warto w kazdym wieku zaczac studia zycie masz jedno ;) nie zmarnuj go! lepiej zalowac ze sie cos zrobilo niz ze sie czegos nie zrobilo! powodzenia!

Gość waleryana
Skoro już wiesz, co bys chciała robic - zaczynaj studia. Jak sie dobrze zakrecisz, to porobisz jakieś praktyki juz w trakcie studiow, moze już sie zahaczysz w jakiejś firmie - w końcu jak sie zrobi powaznie, to zawsze mozesz się przenieść na studia wieczorowe albo zaoczne, wszystko sie da zrobic. Wcale nie musi byc tak, ze wyjdziesz jako 30-latka i nie bedziesz miała doświadczenia - bo to doswiadczenie możesz zdobyc w czasie studiów. A w te czarne proroctwa nie wierz. Jak będziesz dobra i zaangazowana, jak będziesz lubiła to, co robisz, to znajdziesz pracę