Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takajednablebleble

ginekolog. isc czy nie?

Polecane posty

nie mam okresu juz od miesiaca. Dokladnie nie pamietam kiedy powinnam dostac ale tak jakos miesiac temu lub pol miesiaca. miesiac temu kochałam sie z chlopakiem niestety bez zabezpieczenia. Zrobiłam dwa testy - jeden po 2 tyg i drugi po 3 tyg. Oba wyszły negatywnie ale okres nadal sie spoznia. Dodam ze mam 15 lat i moze tak byc przez hormony gdyz nie mialam miesiaczek regularnych. Pozatym ostatnio narazilam swoj organizm na takie rezczy jak: alkohol i papierosy. Nigdy wczesniej zadnej z tych rzeczy nie porbowalam. Zastanawiam sie czy isc do ginekologa. Wykryje on miesieczna ciaze? wiem. mzoe shizuje. bo te dwa testy. robilam testy pre -test. myslicie ze powinnam sie uspokoic i zaczekac z lekarzem? dodam ze to byl moj pierwszy raz. i odrazu dodam ze nie potrzebuje komentarzy oczarniajacych mnie. sama wiem co zrobilam zle i to nic nie da ze ktos na mnie nawrzuca. ja potrzebuje pomocy tylko..

i dodam jeszcze ze na drugi dzien po stosunku myslalam ze dostane okresu a to byly tylko doslownie dwie kropelki krwi. ale mysle ze to moglo byc zwiazane z przebiciem blony dziewiczej..

Gość waleryana
Idź. Jakby to byla ciaża, to by już dal rade wykryć. Jeśli wolisz, mozesz wcześniej pójsc do laboratorium zbadac krew, to już ci powie, czy jestes w ciaży - ale do lekarza tak czy siak powinnaś pójść

nie mowie ze pierwszy arz mnie uchronil. hmm. ale skoro dwa testy wyszly negatywnie...? ja strasznie sie stresowalam to mzoe byc przez ten stres. no coz. boje sie strasznie..

Gość waleryana
Znaczy seks był krotko przed spodziewana miesiaczką? Jak zrobiłaś 2 testy, i to oba po terminie spodziewanego okresu, to w ciąży raczej nie jestes, skoro oba były negatywne. Nie nakręcaj sie, idx do lekarza i wszystkiego się dowiesz. To najprawdopodobniej zwykle opóźnienie i stres na dokładke

no kochalam sie 31 lipca. i przed tym jakos tak od 27 mialam objawy jak przed miesiaczka. Ale po jakims tygodniu to minelo. Tylko zostal sluz - bialy , gesty i lepki. ostatnio mnie zaczal bolec brzuch jak przed okresem. ale nadal nic. mi sie wydaje ze ostatni okres mialam na poczatku lipca ... niestety nie prowadzilam kalendarzyka i teraz zaluje bardzo ; \ i wlasnie nie wiem czy robilam po terminie spodziewanej miesiaczki czy nie bo mam bardzo nieregularnie. ale jak zrobilam 3 tyg i dwa dni po tym stosunku to czy by mi wykrylo?

Kochana nie wszystkie testy sa czule na hormon, tym bardziej ze po tak krotkim czasie poziom gonadotropiny jest niski jeszcze.

Gość tan
jak bardzo boisz sie lekarza, to najpierw zrob test z krwi, daje 100%, bedziesz wiedziala na czym stoisz

Gość waleryana
Jak przez stosunkiem zanosiło się na okres, to 3 tygodnie poźniej test już powinien wykazać ciażę. Nawet jakbys tego dnia miała dopiero owulację, to 2 tygodnie po owulacji nastepuje miesiaczka, więc 3 tygodnie to już cały tydzień po. Od jak dawna masz okres? Jak masz 15 lat, to pewnie jeszcze jest nieuregulowany - nie zdarzają ci się większe wahania? Nie stresuj sie niepotrzebnie, idź do lekarza albo zbadac krew

no pamietam ze w tamtym roku np przez jeden miesiac okresu nie mialam. i ogolni dziwnie zawsze mam. raz w srodku, raz na poczatku miesiaca, czasem na koncu. mam okres juz od 2 lat. dokladnie od 1 kl gim. [ teraz jestem w 3 kl.] nie boje sie ginekologa ale to troche dla mnie krepujące. bo nigdy nie bylam i nie wiem jak to jest. a pozatym i tak trzeba czekac dwa tygodnie... no coz musze isc sie zapisac w poniedzialek..

ginekolog to lekarz, tak samo jak dentysta, i nie trzeba miec problemu zeby do niego isc - kontrolnie tez ludzie chodza - i nie traktowac tego jak wstyd tylko jak wizyta u lekarza. po prostu. dla ginekologa to chleb powszedni ja mialam wpadke w zeszlym roku, to na poczatku ciazy bolal mnie brzuch jak na okres, a okresu nie bylo. to co jeszcze zapamietalam, to ze non stop chcialo mi sie siku, mimo ze pecherz byl pusty - myslalam, ze to zapalenie pecherza, a to jest jednym z wczesnych objawow ciazy. idz do lekarza jak najszybciej, bo jezeli jestes w ciazy to dla dobra dzidziusia musisz zmienic swoj tryb zycia - po pierwsze zaczac brac kwas foliowy na rozwoj dziecka, zaczac zdrowo sie odzywiac i oczywiscie zaprzestac picia i palenia ;) a jak nie jestes w ciazy to skonczysz sie stresowac w koncu. moze kup jeszcze jeden test, ale innej firmy wczesniej, skoro tak bardzo sie boisz gina? pozdrawiam

Gość aagchaa
w tak młodym wieku cylke sa jeszcze nie uregulowane , stad nie ma zadnej pewnosci. Nie ma wiec co dywagowac tylko migiem do lekarza - usg da juz 100 % pewnosci!