Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aaaaniiiiaaaa

PROSZE O POMOC, PORADĘ

Polecane posty

Gość Aaaaniiiiaaaa

Od kilkunastu dni odczuwam pobolewanie górnej częsci pleców - płuc. Do tego mam męczący kaszel który trochę złagodziłam antybiotykiem, ból płuc jednak nie minął. Do lekarza jeszcze nie trafiłam bo to pobolewanie nie jest tak bardzo uciążliwe, chwile trwa i przestaje i tak cały czas, czasem zakłuje mnie mocniej. Dodam jeszcze że pale papierosy. Czy ktoś miał kiedys coś podobnego? Zapalenie płuc? Nie bo nie gorączkuje. Wiem że powinnam udac się do lekarza ale mogę to zrobić dopiero za kilka dni. Szukam jednak jakiś informacji dotyczących tych objawów.

Gość five ocean
Kiedyś mnie bardzo bolały płuca mialam straszny kaszel i nie mialam gorączki zwlekałam z pójściem do lekarza bo myslalam ze to chwilowe aż wkońcu mama wysłała mnie do lekarza okazało sie ze mam tak zwane "zimne zapalenie płuc"czyli zapalenie ale bez objawow typu goraczka zle samopoczucie. Lekarz byl przerazony i powiedział ze dawno nie słyszał tak zaniedbanych płuc. Wiec lepiej pędź do lekarza.Może to być to albo cos zwiazane z papierosami bo ja np papierosów nie pale.

Gość Aaaaniiiiaaaa
Dzieki za informacje. Zapalenie pluc mialam pare lat temu. Jak lekarz teraz uslyszy moje pluca to chyba za glowe sie zlapie :o

Gość five ocean
no mnie to dopadło kilka miesięcy po nie wyleczonym zapaleniu oskrzeli. Wiec naprawde leć do lekarza bo z płucami nie ma żartów.

Gość idż do lekarza
bo lekarz musi Cię osłuchać i pewnie zrobić rtg płuc a nie możesz iść gdzieś na Ostry Dyżur ? jesteś za granicą ?

Gość Aaaaniiiiaaaa
Mam taka a nie inna prace ze nie moglam do tej pory pojsc do lekarza. W poniedzialek najszybciej trafie. Tak szczerze to sie boje ze cos tam mi wykryja. Funkcjonuje normalnie, kaszel mnie troche meczy, a ten bol pluc jest jeszcze znosny choc denerwuje mnie ze cos tam czuje caly czas.

Gość five ocean
a że tak zapytam ile masz lat i ile lat palisz papierosy i czy dużo ich palisz? Bo taki kaszel może być spowodowany własnie fajkami.

Nie koniecznie masz cos z płucami może Cię tylko zawiało objawy takie same:)

Gość Aaaaniiiiaaaa
Ja wiem i jestem pewna ze cos z plucami. Mam 27 lat, pale bez zadnej przerwy od blisko 3 lat, srednio paczke dziennie. Wczesniej przeszlam zwapnienie pluc i zapalenie pluc. Ale te objawy co mam teraz nie przypominaja mi tych co mialam podczas tamtych chorob. Wczesniej wlasnie goraczkowalam a teraz jakos tak w miare lagodnie. Tylko to pobolewanie i ten kaszel... :o

Gość Aaaaniiiiaaaa
Udało mi się dzisiaj dostać do lekarza :) W płucach lekarz nic nie usłyszał, powiedział, że jest czysto. Wyszło, że od mojego 7 letniego już siedzenia za biurkiem kręgosłup nawala :( A taka młoda jestem :o I stąd te dziwne pobolewania w różnych miejscach pleców. Dostałam na to leki. A kaszel od nikotyny i przebytego niedawno przeziębienia i może się utrzymywać jakiś czas. Kamień spadł mi z serca że to nie płuca :) Ale i tak mam w planach rzucenie palenia ;)

Gość five ocean
No to się ciesze:) bo to nic przyjemnego ... i bardzo dobrze ze chcesz rzucić palenie :) życze powodzenia:)