Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciotencja klotencja

napiwek dla kuriera? ile?

Polecane posty

Gość ciotencja klotencja

Czy i ile dajecie napiwku kurierowi który dostarcza przesyłkę?

Gość ajaaaaaa
kilka zł 4-5 zalezy ile płace za paczke

Gość 8435kjhsdf87544g
ja nic

Gość adfadada
Ja nic nie daję, on nie pracuje za darmo, pracodawca mu płaci

Gość giertuś
najwyżej groszowe sprawy

Gość nic to jego praca i dostaje
za to pensje

Gość końcówkę na kawę mówię zawsze
bo to jest miłe po prostu :-)

Gość ciotencja klotencja
no właśnie ja też raczej nic nie daję, przecież to ich praca, nie za darmo mi coś przywożą. Ostatnio miałam przesyłkę za 1 zł, dostawa gratis... daję kurierowi 1 zł, widać było że mu nie w smak... a ja sobie po cichu myślę: zdupcaj...

Gość ciotencja klotencja
do tych którzy nie dają napiwku: dajecie wyliczone czy czekacie na resztę?

Gość joozio
niech wydaja reszte. tak samo z pizza i innymi.. placa im pensje. a napiwki to jak ktos zbyt bogaty jest.

Gość ode mnie raz nie chciał przyją
napiwku a potem już nie dawałam :o

roznie, staram sie miec wyliczone (na wypadek jak nie ma wydac), ale czasami normlanie czekam na reszte

Gość ciotencja klotencja
Dlatego taki temat że dzisiaj też miałam przesyłkę. Do zapłaty 119 zł, dałam 120 a kurier nawet się nie odezwał co do reszty, wsiadł w auto i pojechał. Nie chodzi o tę złotówkę ale tak to się chyba nie robi...

oczywiscie, ze sie nie robi :o ja bym sie upomniala, zlotowka tu,zlotowka tam i zbiera sie niezla suma..

w kurierach wkurza mnie tez to ze jak zamawiam paczke do akademika i jestem w tym czasie, to zamiast poczekac az zejde to zostawia paczke na portierni :o i niby jak ja mam wtedy spr przy kurierze czy wszystko sie zgadza,czy paczak cala i spisac protokol gdy cos jest nie tak? :o

do mnie kiedys zadzwonil i sie pyta, czy moze zostawic paczke u sasiada a ja ze nie bo po 1 chce sprawdzic zawartosc a po 2 nie chce angazowac sasiada bo i po co wracam do domu - paczka u sasiada :O

Gość gość
sprawa 1 zaden kurier nie czeka gdya do rozwiezienia 100 paczek nie bedzie czekal nawet 5 minut bo w ciagu dnia zbierze sie z tego kilka godzin i chlopak zamiast o 19 wroci do domu o 21 a nastepnego dnia na 6 do pracy

Gość gość
sprawa druga chcesz zaplacic rowno zaplac przelewem kurierzy nie dostaja z firm depozytu pieniedzy . To nie jest kiosk ruchu zawsze maja 20 czy 50zl ale nie spodziewaj sie 3 czy 2 takie pieniadze ida rano na kawe a kurier nie brdzie wysawal dla zasady nawet jak ma a ty masz miec odliczona kwote jesli nie to kurier paczke zabiera i widzicie sie jutro jak sie przygotujesz

Gość gość
po 3 nie dajesz napiwku kurier ma Ci w nosie.Przyklad kurier przyjeżdża o 12 Ciebie nie ma to narazie bedzie jutro o tej samej porze a ty masz byc bo jsk nie to znow paczki nie zostawi . ale jak kurier wie ze zarobi u Ciebie te 3-5 zl to na koniec pracy poswieci Ci te 5 minut i podjedzie jeszcze raz prosta transakcjs wymienna kurier dostanie taka sama pensje czy Ci paczke doreczy Czy nie wiekszosc jest ma stalej pensji nie sa liczeni od sztuki

Gość gość
Ja praktycznie już zrezygnowałam z dostaw przez kurierów. Wolę paczkomat, raz, że taniej, a dwa, że mogę podjechać po przesyłkę kiedy mam czas i ochot ę. Do paczkomatu mam 3-4 minuty autem, albo 15 minut pieszo.

Gość gość
Ja wolę odbierać na poczcie obok. Nie mam ochoty czekać cały dzień, aż ktoś raczy do mnie przyjechać.