Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wildravenz

Penis i napletek - pomocy

Polecane posty

Gość wildravenz

Witam. Mam pare pytan. 1. Od 2 tygodnii mam problem z napletkiem - zsunalem go za zoladz przypadkowo i nie moga go zalozyc spowrotem na zoladz :/ caly czas probowalem go jakos zalozyc, jak byl w stanie spoczynku, zarowno jak i w zwodzie, i nic. no nie moge. raz tylko udalo mi sie ale do polowy zoledzia, i po jakims czasie i tak sie zsunal za zoladz do tego 'rowku'. pare lat temu mialem taki sam przypadek, lecz sam sie jakos po jakims czasie nalozyl i bylo ok. A teraz mija juz drugi tydzien i nie wiem co zrobic. Chcialbym miec zakryta zoladz napletkiem. Teraz czasem swedzi, przeszkadza w chodzeniu. Podobno nawet (jakis lekarz pisal) ze ten ucisk moze doprowadzic do bezplodnosci. Czasem moja zoladz sie fioletowa, ale ogolnie normalnie wyglada. jak naciagnac spowrotem napletek na zoladz? Czy dam rade jakos samemu, czy musze isc do lekarza? Nigdy nie bylem u urologa. 2. Zastanawiam sie nad pojsciem do urologa/androloga poniewaz obawia mnie mala wielkosc mych genitalii. Czlonek jak i jadra, praktycznie nigdy nie rosly. Mam 17 lat, a ich rozmiary sa takie same jak kilka lat temu. wiec wcale nie rosna. w stanie spoczynku moj penis mierzy z 5cm, a w stanie wzwodu z 11.. to bardzo malo. czy on jeszcze urosnie? moze mam cos nie tak z hormonami? Jadra tez sa bardzo male... dodatkowo prawie zawsze po wytrysku, prawe jadro jest tak duze jak bylo przedtem, tylko lewe sie zmniejsza... jak bylem maly to mialem zapalenie jadra, ale podobno zostalo wyleczone. Moze to mialo na to jakis wplyw? Czy powinienem udac sie do lekarza? powinienem isc do urologa, czy do androloga? czy powinienem wczesniej zrobic jakies badania hormonow czy nie? prosze poradzcie mi, bo naczytalem sie w internecie roznych strasznych rzeczy i sie boje :p ps: dzis zauwazylem ze moja skorka na dole penisa jest czarna, taka lekko popekana. jakby byl w ziemi. czy to jakas choroba? chyba koniecznie musze sie wybrac do urologa..

Gość oj kochany leć do
urologa, prawdopodbnie masz stulejkę więc wiąże się to z małym zabiegiem hirurgicznym...a co do twojego napletka to wejdź do dość zimnej wody (wanny) i siedź tak długo aż ci się zsunie

Gość wildravenz
probowalem pod zimna, po ciepla woda i nic :/ no nie chce. z przeodu na tym rowku sie zatrzymuje skorka i nie moge jej zalozyc na zoledzia. ps: isc prywatnie do urologa czy lepiej pojsc do rodzinnego po skierowanie i isc bezplatnie? podbono taki zabieg kosztuje z 2,5tys zl prywatnie...

Gość mój drogi
masz na 100% załupek, co może doprowadzić do martwicy żołądzi. Zresztą sam pisałeś, że żołądź była sina, a to oznacza brak odpowiedniego ukrwienia i w dalszej kolejności martwicę. Zanim zdecydujesz się na urologa, to spróbuj nasmarować żopłądź kremem nawilżającym do rąk i pocierać dłonią, jak w pochwie, żoładź aż do ejakulacji. W ten sposób rozciągniesz trochę napletek, po kilku takich treningach napletek powinien dać się naciągnąć. Poza tym w ciepłej wodzie z użyciem mydła szarego masuj żołądź, później hartuj zimną wodą, aż wreszcie doprowadzisz penisa do zdrowia. Poszukaj poprzez google coś nt. fizjologii seksu, może coś ci się przyda.

Gość załupek
Leczenie załupka Leczenie załupka wymaga szybkiej interwencji. Leczenie polega na ręcznym odprowadzeniu przez lekarza napletka przy zastosowaniu miejscowych środków znieczulających. Jeśli to się nie powiedzie, niezbędny jest zabieg chirurgiczny, gdzie w znieczuleniu ogólnym podłużnie nacinany jest napletek aż do rowka zażołędnego.

Gość do lekarza
no chyba że chcesz mieć większe problemy nie wiem na co czekasz, nie ma co się wstydzić w sumie nawet na Ostrym Dyżurze w szpitalu powinni coś poradzić nie ma co się wstydzić czy bać, lekarze nei takie rzeczy widzieli, dla nich to nic dziwnego i nie bój się bólu, znieczulą i zrobią co trzeba, nawet nie poczujesz

Gość nie przejmuj się
nie ważna długoś penisa w lecz długość stania w Dla wyzwolenia orgazmu u kobiety wystarczy penis 3cm, i ok. 10 minut stymulacji łechtaczki, a łechtaczka leży w takiej odległości od spojenia łonowego i jest dostępna dla 3 cm penisa. Oto wystarczający penis: http://img220.imageshack.us/my.php?image=penisok3cmzforum21406zc4.jpg

Ad. 1 - urolog koniecznie. myślę, że lekarz rodzinny też może zaradzić. Ad. 2 - tu akurat zapewne wszystko z Tobą w porządku :P po prostu jak większość facetów masz wrażenie, że Twoje genitalia są za małe ;) ale dla pewności o to również możesz zapytać lekarza.