Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika1111111

i co teraz??

Polecane posty

Gość monika1111111

pisałam już wcześniej o moim problemie 1 wynik beta-hcg 12217,8mlU/ml a drugie po 48godz tylko 14696,0:((( czy to oznacza ciąże pozamaciczną?

Gość monika1111111
ktoś coś wiee?????

Gość pani dobra radaaaa
nie wyglada to zle

Gość monika1111111
tzn? ja już sie złamałam :(

powiem ci szczerze ze troche maly ten przyrost... lepiej skonsuktuj sie jeszcze raz z lekarzem bo jezeli faktycznie to ciaza pozamaciczna to musisz trafic od razu do szpitala - bo jets to dosyc niebezpieczne...

Gość monika1111111
no właśnie mały a jakie inne mogą być jeszcze przyczyny? mam wizyte we wtorek już mówiłam lekarzowi o swoich wynikach

Gość monika1111111
może ktoś coś jeszcze wie na ten temat???

jezeli beta przyrasta za malo to albo jest to ciaza pozamaciczna albo nieprawidlowa niestety... ale skonsultuj z lekarzem niech jeszcze raz zrobi usg i nie tylko macicy ale ogolnie narzadu rodnego, jajowodów itd i zrob kolejna bete i zobacz jaka wyjdzie czy przyrasta czy spada nie daj Boze tak to wyglada ale wiesz ja nie jestem lekarzem

Przestańcie straszyć.beta przyrasta coraz wolniej im starsza jest ciąża. Przyrost min. 66% jest tylko w początkach ciąży, gdy wartość oscyluje w okolicy kilkudziesięciu jednostek do 200-300.W pewnym momencie podwoić się może w 5-6 dni.Na tym etapie nie robi się już badania przyrostu a kontroluje się zarodek przy pomocy sprzętu USG.