Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika111111

już nie wiem co myśleć

Polecane posty

Gość monika111111

Byłam wczoraj w szpitalu pojechałam bo wizyte miałm u lekarza na wtorek a do wtorku mogłam zwariować. Wcześniejszy lekarz po badaniu usg powiedział ze albo to wczesna ciąża lub pozamaciczna zrobiłam beta pierwsze 12227,8mlU/ml po 48 g 14767,0mlU/ml przestraszyłam sie ze za mały przyrost pojechałam do szpitala zrobili mi usg i powiedzieli żebym się uspokoiła bo pęcherzyk jest w macicy tylko albo sie nie rozwija co za tym idzie dojdzie do samoistnego poronienia lub " może być wczesna ciąża"???? jest nadzieja ale czy przy takim beta może to być około 2,5tyg ciąży jak to lekarz pow. zapytałam pow że 'Ciąża ciąży nie równa i wszystko jest możliwe"

Odpisałam Ci wczoraj w Twoim temacie.Przy takich wartościach nie bada się juz przyrostu bo jest niemiarodajny. Powyżej tysiąca - dwóch diagnostyka polega na kontroli ultrasonograficznej.Im starsza ciąża, tym beta wolniej przyrasta. Przy wartości tysiąca - dwóch ma prawo podwoić wartośc po 4-5 dniach. Im większa ilośc hormonu, tym jeszcze wolniejszy przyrost.koleżanko, nakręcasz się na własne życzenie.

U mnie 2-2,5 tygodna po zapłodnieniu był pęcherzyk o wielkości 2,5 mm bez widocznego zarodka wewnątrz. Teraz córka ma rok i przeszkadza mi właśnie w pisaniu posta.

Gość monika11111
dzięki za informacje lekarz kazał czekac za 5 dni sie pokazac czy pecherzyk rośnie oczywiście jeśli wcześniej nie dojdzie do poronienia bo jest za mały jak na starsza ciąża co ozn że nie rozwija sie prawidłowo lub jest bardzo wcześnie

Gość mmonikam13op.pl
:)) gratuluje mój ma około 4mm

Bądź dobrej myśli. Lekarz ma rację, że ciża ciąży nierwna. U jednego zarodek zacznie sie zagnieżdżać i rozwijać 6 dni po zapłodnieniu a u drugiego 12 dni po, stąd może wynikać aż tygodniowa różnica w rozwoju ciąży u 2 osób będących w tym samym tygodniu.

Sprawdziłam w książeczce. Na przełomie 4/5 tygodnia pęcherzyk miał 3,4 mm.3 tygodnie po zapłodnieniu pęcherzyk miał 6,0 mm, zarodka nadal nie było widać.

Gość monika111111
jestem dobrej myśli ale zastanawiało mnie ze takie wysokie beta prz 2.5tyg hmmmm

Gość monika111111
zastanawiam się kiedy mogło dojść w takim razie do zapłodnienia ostatnią miesiączke miałam 15lipca