Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plokiol

Jakie studia wybrać ??

Polecane posty

Gość plokiol

Mam dylemat. Co byście wybrali ? Finanse i Rachunkowość - dzienne prywatne Geografia - dziennie Uniwersyet Wiadomo uniwerek to renomka ale pytania czy znajdę po tym pracę ? Znajomi śmieją sie z prywatnych :/ ale jak przegladam oferty pracy to chyba pójde na te finanse...ech...nie wiem co robić... Dodam, że - Chodzi mi o to czy mam szanse po prhywatnej na pracę, czy źle są postrzegane to wtedy pójde na gegrę i tyle...

Stanowczo finanse i rachunkowość. Po geografii czeka cie kariera nauczyciela. Jak chcesz tego to spoko, ale po finansach chyba są lepsze perspektywy...

Gość plokiol
Ktoś ma jeszce jakieś opinie ? doświadczenia ?

Gość gfgjdgjdflklio
nie idź na prawo. to już lepiej na medycyne

Gość plokiol
medycyny nie ma prywatnie, a ponadto nie mam w rodzinie lekarza prawo jest prwatne, ale aplikacja...masakra, też nie mam prawnika w rodzinie :)

Gość znowu ten sam temat
o zniwu powiem ze pewnie ze rach i fin.

Gość łopatologia stosowana
jest najlepsza dla ludzi, którzy wybierają studia nie według zainteresowania

Gość gfgjdgjdflklio
a musisz iść prywatnie, no w sumie to juz wrzesień i musisz iść prywatnie. chociaż możesz odczekać rok. ja też nie mam ani lekarza ani prawnika, a prawo skończyłam i dlatego, żebym była teraz w liceum to poszłabym na medycyne

Gość plokiol
lopatologia - Niestety interesuje mnie informatyka i trochę programuje, ale tej matmy nie przejdę nawet na prywatej :/ Program ma pełno matematycnzych bzdur a pracodawca chce papierek wiadomo....Chce po prostu pracować niefizycznie a finanse moga mysle mi to zapewnic - chociz to pryatne (to glowny problem) a geografia dla mnie to pewne bezrobocie, z resztą jak wszystko na uniwerku, ale może renomka pomoże....sam nie wiem...masakra w tym kraju...

Gość gfgjdgjdflklio
chciałabym to chciałabym tamto. matmy to nie przejdę, lekarza w rodzinie nie mam prawnika też nie. z twoim charakterem to ty się nadajesz tylko na bezrobocie. do roboty, zapierdalać a nie jęczeć: Boże jak mi ciężko

Gość plokiol
ggfgfgfg - No matmy nie zdawalem i zdawal nie bede heh :) Wiec pozostaje mi prywatnie, pnstwowke mam zapewniona....a rok czekac to nie :) sory ale dla mnie to idiotyzm - studia potrzebuje dla papierka, a chce pracowac zaczynac od darmowych praktyk i stazy moze gdzies mi sie uda :) ale tylko prywatna wchodzi w gre...

Gość plokiol
gfgfgfg - a bo mam znajomych po studiach bez znajomości...i dlatego zastanawiam sie nad dobrym kierunkiem...jecznie wynika stad, ze nie ma znajomosci, a glowa muru nie przebije niestety...

Gość wyjedz zagranice

Gość gfgjdgjdflklio
praktyki, staże nie wykluczają się ze studiami dziennymi, no chyba że na medycynie, ale na pewno nie na rachunkowości czy geografii:) jak ci studia potrzebne tylko dla papierka to idź na cokolwiek.

Gość plokiol
ale ja wlasnie ide na dzienne prywatne :) Uwazam ze takie pogodze z praktykami, natomiast dzienne lepiej postrzegane chociaz prywatne - tyle moge zrobic :) Nie moge isc na cokolwiek, bo jak skoncze bzdury to raczej pracy nie znajde bo finansistow sporo, wiec geograf nie ma z nimi chyba szans nawet po uniwerku, a ponadto watpie zeby na prktyki przyjeli geografa anizeli studenta-finansiste chocby prwatego :)

Gość gfgjdgjdflklio
zapytaj się rodziców co masz zrobić. zapytaj też ich gdzie by cie chcieli widzieć za 7 lat. dalej rób wszystko żeby ich zadowolić, bo jak zdasz się na siebie, to po za nerwicą stonki podczas wykopków niewiele zyskasz.

Gość plokiol
Tak tak, wiem fajnie się pisze jak masz zapewniony byt, ech mimo wszystko dzięki za rady....

Gość gfgjdgjdflklio
jeżeli w tej chwili klapiesz w klawiaturę to też masz zapewniony byt, więc nie ma czego zazdrościć.

Gość plokiol
ale po studiach tak rozowo raczje nie bedzie stad musze dobrze wybrac, chyba jednak wezme te finanse prywatnie+praktyki i staze - moze mi sie uda :) bo po geografii to widze tylko market ;/ Ogolnie to na uniwerek moglbym na wiele kierunkow isc, bo mam bdb zdana mature, no tylko bez matmy...a na uniwerku jak dla mnie to malo przyszlosciowych kierunkow jest no moze poza infa...bo ta cala reszta jak przelecialem oferty to doslownie ZERO... A jak sie nie uda trudno - bede mial czyste sumienie :)

Gość nie idź na uniwerek
po pewnych kierunkach na uniwerku naprawę trudno o pracę geografia do nich należy

Gość plokiol
No wlasnie dlatego rozwazam te prywatne finanse, chociaz tez nei wiem jak jest to postrzegane, ale uczelnia ma w swoim biurze karier sporo ofert pracy i praktyk, wiec mysle ze gdyby pracodawcy nie chcieli po prhywatnych to by sie chyba nie oglaszali....Patrzylem tez na bk uniwerku no i slabo...sporo akwizycji ewentualnie jakiegoś nauczyciela gdzies szukaja...

Gość gfgjdgjdflklio
z drugiej strony rozważ tę opcje, że na świecie krąży więcej finansistów (w tym ekonomistów, matematyków), a mniej geografów. poza tym wypada dzis skończyć tak z dwa kierunki.

Gość gfgjdgjdflklio
więc, w łatwy sposób możesz zakończyć tę grecka tragedię. a dlaczego grecką? bo i tak czeka bezrobocie:)

Gość plokiol
gfggf - dwa kierunki :) prosze Cię i bede podwojnym mgr bez doświadczenia to faktycznie bede sobie mogl wsadzic papierki. A co do bezrobocia dziękuje za pocieszene...

Gość plokiol
czekam na opinie :)

Gość plokiol
:)

Gość plokiol
Może ktoś jeszcze ma pomysł ? Mam czas do poniedziałku a jeszcze nie zdecydowałem :)