Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WiecIjaZapytamWaaasss

Pytanko do kobiet, ktore farbują się na ruudo!!

Polecane posty

No niestety mieszkam na Slasku, ale dziekuje. Bede musiala wiec poszukac sama, byc moze za jakis czas zopbaczysz temat "gdzie sklep z henna na Slasku?" hehe. Zdecydowalam sie na albo belle color albo ferie mango, przy czym, bardziej sklaniam sie ku Ferii. W sklepie wezme te dwie farby do reki i moze wtedy wlasnie pojawi się znak, który karze mi wybrac odpowiednią:) Dziekuję Wam za pomoc:)

Najlepiej być blondi, nawet jak to nie pasuje do karnacji :D:D A co do rudych, to moje doświadczenie pokazuje, że lubią :)

no akurat ja jestem blondi ,ale mi to pasuje do karnacji :p nie wiem może Tobie takie pasują ,ale też kiedyś chciałam się przefarbowac na ten kolor pytalam się moich znajomych facetów i mowili ,że nie lubia rudych

Eunice - aleś mnie rozbawiła. No jesli Ty farbując włoasy, ubierając się itp. patrzysz na to CO LUBIĄ FACECI, a nie na to co TOBIE SIĘ PODOBA, to pozostaje współczuć:) Dla mnie to, co lubią faceci nie jest wyznacznikiem:) Poza tym, z tego co wiem to faceci z dobrym gustem właśnie interesują się kobietami, które mają (niekoniecznie naturalne) nietuzinkowe, inne kolory włosów. A rudy do takich należy. Ale oczywiście mam na mysli facetów z klasą, a nie takie byle co;) Ja mam tego farta, ze mam jasne brwi i białe rzęsy, jestem blada, wiec jasny blond mi pasuje. Ale jest to oklepany kolor - kojarzony z blacharami, dlatego chcę zmienić go na coś gustowniejszego:)

Eunice88, może by nie pasowały, a może faceci myślą, że razem z rudymi włosami przychodzi wszystko inne: cienka jasna skóra z żyłkami, rude brwi i rzęsy, piegi.... ;)

Gość babcia terenia
ja zaopatruję się na allegro ( są ale innej firmy) albo w sklepie zielarskim - tam bywają. Polecam naprawdę, zwłaszcza jeśli chcesz trwale farbować

>> babcia terenia, no proszę Cię, to jest sztucznizna, co nie leżała koło henny. Też niestety przewinął mi się ten koszmarek przez włosy i zmył po tygodniu :p

Lepiej już czystą hennę nakładac, trochę kłopotliwe, ale efekt cudo, a włosy w lepszej kondycji :)

no może faktycznie za bardzo się sugeruję... Mnie osobiście podobają sie rude włosy u kobiet. Np Agata paskudzka na wyborach była ruda i ładnie jej było albo ta Roksana z detektywów. ale i tak się nie odważę przefarbować :P

Gość babcia terenia
persymona, nie przesadzaj... mnie trzymają tego typu saszetki około 2-3 miesięcy, potem farbuję ale też głównie ze względu na odrosty Problem robi sie dopiero jak raz farbujesz zwykłą farbą a raz henną - wtedy henna na farbe nie chce siuę przyjmować.

Gość dzadzudzi
hehehehehe, faceci nie lubia rudych!!!!!!!! na pewno sie tym sugerowalam wybierajac kolor wlosow :P akurat to, czy faceci lubia rude, czy nie obchodzi mnie jak zeszloroczy snieg... mi sie rudy podoba i taki bede miec :)

Gość babcia terenia
a jak piszesz "czystą hennę" to co konkretnie masz na myśli? poprosze o linka

Gość dzadzudzi
dziewczyny, to jak to jest z ta henna? ja nigdy tego ie uzywalam, zawsze farba. kolor jest ladniejszy? dluzej sie trzyma? mniej niszczy wlosy? aha - po tym jak sie nalozy henne, to nie mozna juz stosowac farby, tylko czekac az odrosna? bo nie bardzo kojarze z waszych wypowiedzi...

Gość kolezanka miala blond wlosy
farbowane ( bardzo naturalny kolor ) i ufarbowala sobie na rudy - efekt : rózowe włosy :(

Gość ja farbowałam i henną
i farbą i henna mniej niszczy włosy , ale za to po farbie kolor był ładniejszy . Chociaż to jeszcze zależy jaką farbę sobie wybierzesz

babcia terenia, ja robię czystą henną eldu, chną. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/14/247.jpg Jest to 100% ziela lawsonii, a venita ma niestety głównie sztuczniznę (dlatego ma tyle kolorów do wyboru). Może dlatego nie trzymał się ten pseudo balsam na włosach, bo mam farbowane, jednak czysta henna ładnie oblepiła włoski :)

>>kolor jest ladniejszy? dluzej sie trzyma? mniej niszczy wlosy? Jam ma kolor taki jak na załączonym zdjęciu, bo to moje włosy :) Henna niemal odżywia włosy, są grubsze i praktycznie się nie zmywa, a jedynie przez 2-3 doby po nałożeniu się utlenia i ciemnieje, ale jest to naturalne, bo to w końcu zioła:) >>aha - po tym jak sie nalozy henne, to nie mozna juz stosowac farby, >>tylko czekac az odrosna? bo nie bardzo kojarze z waszych >>wypowiedzi... Dokładnie :) Jeżeli farbujesz czystą henną, to nie złapie najwyżej, jednak po tych balsamach z dodatkami mogą wyjśc zielonkawe włosy, bo farba przereaguje z nimi.

Gość dzadzudzi
kurcze, jak nie mozna po hennie farba to chyba sie nie skusze.. moje wlosy rosna tak wolno, ze musialabym czekac lata, zeby znow pofarbowac :O zachecilo mnie jak napisalas persymona, ze henna pogrubia wlosy, bo ja mam takie cieniutkie i kiepsko sie ukladajace... aaaa, jeszcze jedno - jesli teraz mam na wlosach farbe, ewentualnie male odrosty w kolorze naturalnym to moge uzyc henny? czy nie bardzo?

babciu, ależ wiem :) Chna to akurat 100 % lawsonii :) to chyba jedyny czysty kolor eldu... albo jeszcze basma. Ja mam odrosty (nieco ciemniejsze), a henna jakby zmniejszyła różnicę, chociaż je widać... :P Ale jeśli boisz się, że henna inaczej się przyjmie na farbowanych a inaczej na odrostach, to nic się nie bój :) henna kryje równo bez względu większego na kondycję.

byłam z psem na spacerze ale teraz juz odpowiem-ja maluje farba pernament bo tylko ona doskonale pokrywa nawet o dziwo ciemne odrosty.Ale jej stosunkowo nie polecam-ogólnie farby z palette trudno się zmywają,ale i bardzo niszczą-ja zrobiłam ten błąd i rozjaśniłam rozjaśniaczem całe włosy-teraz żaden kolor nie trzyma sie na nich dłuzej niz dwa miechy-nie wiem czemu:( malowałam z takich jak mam na foci na czarno-był dwa miesiące i dosłownie wróciłam do poprzednich:( horror jakiś:( Polecam Ci Bella jesli chcesz miec NATURALNY JASNY odcień. Poza tym-Jak miałaś rozjaśniane to czym byś nie pomalowała w tej tonacji to po kilku myciach,słońcu zostanie taki jak ja mam teraz-jasno miedziany:)

babciu, jak farbujesz czystą henną, to podobno ta z mazideł jest najlepsza gatunkowo, ale nie próbowałam :)

Gość dzadzudzi
jak mi napiszecie jak sie zamieszcza foty to wrzuce moje rude heeery ;)