Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WiecIjaZapytamWaaasss

Pytanko do kobiet, ktore farbują się na ruudo!!

Polecane posty

Witam! Pytalam na Zdrowiu i urodzie, ale nikt nie odpisal..moze tutaj..bardzo mi zalezy Chciałabym miec włosy w kolorze jasnej (podkreślam - jasnej) miedzi..żadnych czerwieni..tylko miedz, cos takiego jak wystepuje u nauralnych rudzielcow. Teraz mam jasny blond na głowie, i tutaj moje pytanie - jesli jakas kobietka farbuje, lub farbowała na taki - JAKĄ FARBĄ UDA MI SIĘ TO OSIĄGNĄĆ? Wiem, ze najlepiej do fryzjera, ale niedlugo jade za granice, wiec nawet jak zrobie tutaj, to potem ciezko mi bedzie tam o ten sam kolor u innego fryzjera, natomiast jak znajde farbe, to kupię ją wszędzie Bardzo proszę o pomoc...

moze jednak ktos pomoze?:(

Witam w klubie:D jak masz jasne włosy to polecam bell color-jest tam tylko jeden taki odcień. Ja osobiscie uzywam do takiego efektu palette pernament natural color świetlistą miedz:) ale ja musze rozjaśniac sobie odrosty bo mam mocny brąz naturalny

z jasnego blondu każdą farbą ci wyjdzie rudy ja polecam te droższe farby np. Wella - Safira .Polecam tak że looknąć u tutja ----> i sobie wybrać :) farbę http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=list&cat=38&page=1 (tu masz od czorta opini od różnych farbach proponuje poczytać,zastanowić się i ruszyć do sklepu po upragnioną farbę Pozdrawiam :)

Gość faktycznie jeses zloto
wlosa

ooo Zlotowlosa dzieki !! Wlasnie dokladnie takie cuś bym chciała jak u Ciebie widze na fotce, przepiekny kolor. Ja wprawdzie naturalnie nie mam jasnego blodnu (teraz mam tlenione), ale mam mysioszary blond, wiec mysle, ze latwo bedzie lapal. Zaraz poszukam farb o ktorych mowisz, dam tu linki i prosilabym, abys mi powiedziala, czy to te:) bede wdzieczna!

o sama wkleilas, dziekuje, juz patrze:)

obydwie obejrzała i NA PEWNO wybiorę którąś z tych...i tutaj moje pytanko - która wychodzi ładniej, naturalniej..i przede wszystkim - jasniej? I czemu akurat wybralas palette? W czym jest wg Cioebie lepsza od tamtej belle color?

Gość ja tez sie wypowiem. a co
ja tez mialam tlenione wlosy. wczoraj farbowalam u fryzjera na sredni braz i wyszedl miedziano-rudy :D oczywiscie fryzjer powiedzial, ze kolor bedzie sie wyplukiwal, wiec za miesiac znow bede szla tym razem wyjdzie braz :) polecam ci kupic 2 opakowania farby. mysle, ze bedziesz po nim miala jasny rudy kolor wlosow. pamietaj ze kiedy farba sie wyplucze, pofarbuj wlosy znowu. zeby kolor byl jednomierny :) pzdr ps. farba zlotowlosej to jest to. ten kolor idealny. bo on+ rozjasniane wlosy= jasny rudy :)

Gość hhghggggggggh
mam naturalny rudy jasny kto sie chce zamienic:(

Ja farbowalam przez rok wlosy na taki kolor jak wlasnie opisujesz. Uwierz mi to bardzo duzo, bo taki kolorek sie blyskawicznie zmywa i ze tak powiem jest bardzo drogi w utrzymaniu. Pierwszy raz ufarbowalam sama z wlosow jasny blond w domu...i wyszla mi marchewa w dodatku nie pokryla calosci. Potem jzu chodzilam tylko do fryzjera. Teraz mam bardzo ciemne kasztanowe i czuje sie z tym dobrze, ale wracajac do twojego watku to nie rob lepiej tego sama w domu z blondu to jest to ryzyko, ze mozesz miec niespodzianke. Pamietam ze robilam wtedy wlosy sama farba garniera wiec od razu ci odradzam. Z tego co wiem teraz powinnac pofarbowac wlosy farba z odcienia czerwieni na tym blondzie, wiesz zeby nie uzyskac marchewy...ale fryzjer. fryzjer!!! Przynajmniej pierwszy raz i zycze powodzenia :)

ja tez sie wypowiem - zazdroszczę wyniku farbowania u fryzjera:) zazdroszcze też posiadaczce naturalnie rudych wlosow:) Oczywiście, ze musze farbować regularnie i...często poki wlosy nie zlapia pigmentu. Ale kurcze - Zlotowlosa podala dwie farby - nie wiem, ktora lepsza? Ktora da naturalniejszy - jasniejszy odcien miedzi?

yuki... dziekuje:) Fakt, boje sie nierownomiernego odcienia, ale wole to ryzyko nic fryzjera, bo spodoba mi sie kolor u fryzjera a potem takiego nie osiagne i bede babrala i ryzykowana za granica - bezsens. Marchewy sie nie boje...podejrzewam, ze dwa-trzy mycia i splucze sie i zostanie ladny odcien. TZN. - mam taka nadzieje:)

Gość dzadzudzi
ja tez sie farbuje na rudo, ale uzywam zawszem loreal feria. dlugo sie trzyma i blyszczy, polecam :D zaraz znajde foto odcieni to wkleje.

Gość dzadzudzi
obecnie mam taki odcien: http://www.moda.na14.pl/sklep/files/fp54.jpg na poczatku troszke mienil sie na czerwono, ale 2-3 mycia i jest taki jak na zdjeciu. no ale ja farbowalam z ciemniejszych wlosow, a ty masz blond, wiec nie wiem jak by wyszlo - chyba jasniejszy troche niz na fotce. kiedys jeszcze farbowalam tym: http://apteka.mediweb.pl/img/80/73080.jpg na moich wlosach srednio zalapal, ale mysle ze na blondzie byloby super :)

dzadzudzi -dziekuje Ci bardzo. Pierwszy odpada - kompletnie taki kolor do mnie nie pasuje, w dodatku za ciemny - mam jasna oprawe. Natomiast drugi juz bylby niezly..tylko nie wiem czy nie zbyt ;ppomaranczowy... z drugierj jednak strony - przeciez sie troche splucze. hmm

Ja bardzo długo się męczyłam z farbami, aby uzyskać rudy. Niestety, szybko się spłukuje i niszczy włosy... Teraz jestem ruda dzięki hennie, ale nie polecam... ;)

Gość dzadzudzi
fakt, ten moj rzeczywiscie bedzie za ciemny, ty pisalas o jasnej miedzi. jeszcze znalazlam cos takiego z loreal: http://www.moda.na14.pl/sklep/files/fp78.jpg tego odcienia akurat nie testowalam na sobie, zreszta i tak by nie wyszedl na moich wlosach bo mam za ciemne. ale na blondzie moglby byc ok. ogolnie polecam farby z tej serii, uzywam ich od kilku lat, kolorek trzyma sie nie najgorzej i wlosow nie niszcza :)

do henny dziwnie nie mam zaufania - mam wrazenie, ze zaraz sie smyje. Oczywiscie pewnie sie myle;) Wiec mam teraz 3 farby do wyboru - palette swietlista miedz, belle color - intensywna miedz (ale wyzej osoba pisala, ze srednio jej wyszedl ten kolor) oraz mango z Ferii (paprika wyglada gorzej niz mango, wiec wole mango):) i nie wiem ktory wybrac:(

Jako doświadczona farbowaniem podpowiadam mango. A co do henny, to jest trwalsza od farb, szczególnie rudych. Jedyny minus to taki, że się nie spłukuje i nie rozjaśnia włosów. Dla mnie jest idealna, bo mam cienkie włosy (pogrubia je), zniszczone farbami (skleja rozdwojone końcówki) i ma piękny i trwały rudy :)

Gość dzadzudzi
a farbowalas juz kiedykolwiek wlosy jakas farba (niewazny odcien) z powyzszych firm? jesli tak to mozesz sobie porownac ewentualna trwalosc i to, jak na twoich wloskach sie prezentuje ;)

Oj farbowałam. Pallette po prostu wżarła się we włosy i miały bardzo nienaturalny kolor, kolor karmelowej polewy :O Belle color daje śliczny kolor, ale nietrwały. Feria najlepsza, daje taki kolor, jak henna pod słońce. taki: http://www.voila.pl/215/hk921/?1 (może troszkę ciemniejszy ;))

Chyba wybiore to mango...loreal podobno najmniej niszczy. Persymona - a gdzie mozna kupic henne? i jakiej uzywasz? Nie potrzebuje rozjasnienia...wiec moze tez sie skusze, skoro mowisz, ze jest dobra? Tylko czy pokryje jasne, utlenione wloski? Sorki, ze Was tak mecze,....ale to powazny krok dla mnie, chce go dobrze przemyslec/przedyskutowac:)

O to, to! Wlasnie cos takiego jak Persymona dała na fotce bym chciała! Mowisz ze feria to osiagne hmm..waham się przed Paleta, bo wiem, ze w kraju do ktorego jade nie mozna dostac farb Palety (schwarzkopf jest, wszystko rodzaje oprocz palety)...wiec Garnier, albo Feria...ale skoro Feria ładniej wychodzi:)

Henna pokrywa wszelkie włosy, i to w miarę równo.... ALE na hennę nie można nałożyć potem farby chemicznej, ponieważ (w najlepszym przypadku) nie złapie. Dlatego trzeba dobrze to przemyśleć i dlatego napisałam, że nie polecam ;) Ja kupuję hennę ELDu (odcień chna). Kupuję w sklepie z różnościami, jeśli jesteś z Wwy to napiszę Ci gdzie dokładnie. Jedno pokrycie kosztuje mnie ok 9 zł ;) Podobno najlepsza henna jest na mazidłach, może się skuszę, ale to co mam mi starcza na razie :)

Gość dzadzudzi
moje pyt. bylo generalnie do autorki, bo wiem ze rozne osoby roznie oceniaja powyzsze farby i to, ze dla kogos pasuje nie znaczy, ze innym tez :) ja tez sie przychylam do opinii, ze loreal najlepszy, bo jak pisze uzywam go od lat i jest oki. farba z palette farbowalam 1 czy 2, belle to samo - i nigdy wiecej. belle zmyla sie b. szybko, a palette strasznie zniszczyla moje wlosy. ale znam laski, ktore uzywaja tych firm i sobie chwala, wiec naprawde musisz sama wyprobowac.