Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona1990.

mam 19 lat i jestem w ciazy ..

Polecane posty

Gość ulalaaa
a ja 26 i jeszcze nie mam.zazdroszcze ci

Gość na glupote nie ma rady
gdybyś napisała, ze mam 19 lat i dalej się będę uczyła, to napewno uzyskałabyś pozytywne opinie, ale mam 19 lat i jestem w ciąży to najprostsze co może być co zrobiłaś, tj. szłaś na calość w łóżku bez zabezpieczania się To jest najprostsze co może dokonać osoba nie mająca nawet deka rozumu.

Gość a gdzie mieszkasz
urodź i zostaw w szpitalu. w Toruniu np. siostry zakonne utworzyły dla młodzieży okno do podrzucania noworodków.

hmm no troche lipa, ale w wieku 19 lat to moze nie jest juz jakas tragedia;/ no zalezy dla kogo. tez mam 19 i powiem ci ze kilka moich kolezanek ma juz dzieci, prawie wszystkie maja chlopakow i maja TO juz za soba a ja sie nadal zastanawiam jak chuj wyglada ;d hehe. no ale skoro zdecydowalas sie na wspolzycie, to pewnie jestes dojrzalsza i dziecko dasz rade wychowac. a co do opinii rodziny i znajomych, no coz, musisz im powiedziec, a jak zareaguja to sie mozna tylko domyslac. ;/

ja też mam 19 l mój narzeczony 25 i powiem ci że chce bardzo dziecka, ja wiem że byłby kochającym ojcem ale ja mam studia więc musimy jeszcze poczekać. A ty autorko się nie łam, dziecko to wielkie szczęście.

Gość ale idiotyzmmm
tak jest oddaj i dalej do przodu, najwyżej kolejne oddasz, co tam, pieski, kotki się oddaje komuś na wychowanie to i dziecko też można.

No to moje gratulacje :) Jak czytam co poniektore komentarze zwlaszcza pnani "34" to mi sie smiac chce ;P Olej takie gadanie :) Ja mam 19 lat, wspanialego kochajacego mezczyzne przy boku ktory tak samo jak ja pragnal tego dziecka :) Obecnie wchodzimy w 15 tydzien i jestesmy najszczesliwszymi ludzmi na swiecie, pracuje, gdyz nie mam zadnych przeciwskazan, zamierzam oczywiscie kontynuowac nauke w trybie zaocznym. Rodzice ? Znajomi ? Rodzice moze i moga byc w szoku ale to szybko mija i na prawde zostaniesz ich oczkiem w glowie i beda dla Ciebie niebo przychylac :) Znajomi - a kto by sie ludzmi przejmowal ? Najwazniejsza jest bliska rodzina i przyjaciele ktorzy tez na pewno okaza Ci wiele wsparcia :) I nie dopuszczam do siebie mysli ze sobie nie poradze - bo sobie poradze i wiem o tym dobrze :) A jesli chodzi o dolegliwosci i inne efekty "uboczne" to powiem tak.. kazda kobieta jest inna ale wszystkiemu da sie zapobiec wystarczy dbac o siebie i przede wszystkim o malenstwo bo to najwiekszy "prezent" od zycia ! Zobaczysz ile emocji potrafi dac "podglad" maluszka w brzuszku i od razu lzy.... lzy szczescia a nie rozpaczy :)) Pozdrawiam i jestem z Toba ! :)) Glowa do gory.

Gość 19lat to nie
tragedia, najprawdopodobniej bedziesz musiala zmienic swoje zyciowe plany i szybciej wkroczyc w dorosle zycie ale to nie powod do placzu. ja zaszlam w ciaze w wieku 20lat urodze jak bede miala 21 studia przelozylam i rozpoczynam je w przyszlym roku (termin mam za 3tyg wiec nie bylo szansy na rozpoczecie ich w tym roku) wprawdzie od rodzicow wyprowadzilam sie juz ponad 1.5roku temu co nauczylo mnie zycia i radzenia sobie w ciezkich sytuacjach aleszybsze dorastanie nie jest w cale takie trudne na jakie moglo by sie wydawac. obecnie mam meza, rodzice oczywiscie nam pomogli i teraz tylko czekamy na rozwiazanie. ja w przeciagu tych 37tyg pokochalam swoje dziecko tak mocno ze caly strach gdzies zginal. niechcialam byc jeszcze mama aledzieciaczek niczemu winien. dbaj o zdrowie i unikaj stresow. emocje opadna i zaczniesz cieszyc sie swoim stanem:) co do ciazy niejest ona taka zla. ja walczylam z wymiotami nudnosciami zgaga bezsennoscia zaparciami problemami intymnymi upalami ktore dawaly niezle popalic ale nie umarlam z tego powodu. czasem jest ciezej ale nie mozna nazwac tego droga krzyzowa:]

Gość roseeeeeeee
wspolczuje,ja nienawidze dzieci.

Gość do 19 lat to nie targedia
jak czytam takie wypowiedzi, że rodzice mi pomogli to mało nie pęknę ze śmiechu. A rodzice tobie też pomagali wsadzić faceta na dupę i co, może jeszcze wtórowali przy robieniu dziecka. W łóżku dojrzała a później jak jest dziecko to już rodzice, stara-mała babsko.

Gość MLODAAMAMAAA
to ja powiem na swoim przykdladzie zaszlam w ciaze w wieku 19 lat -urodzilam majac 20 dzisiaj mam 22 lat: -ciąza bezproblemowa , cesarskie ciecie -bolalo choelrnie po zabiegu a na drugi dzien ci przynosza wrzeszczace dziecko do karmienia,opiekowania,przewijania i nianczenia a ty ledwo chodzisz -rozstepy na tylku -przed c cieciem cewnik ,bol pecherza do miesiaca -cycki przy karmieniu strasznie bola-sutki -do dzisiaj sa powyciagane i obwisle jak u starej babci - poczatki to karmienie co 2 godziny i co godzinie przebieranie -placz -snu kilka godzin -dziecko ulewa non stop trzeba uwazac zeby sie nie udusilo -zero zycia erotycznego na poaczatku -zero zycia jakiekogolwiek ciagle oddsyanie mleka do laktaktora bo cycki bola i mozna dostac zapelania -ciagle pranie na dobe brudzi sie ok 10 par ciuchow prasowanie -spacerki -pozniej jak ci sie wydaje ze jest juz dobrze nadchodza kolki ,24 godziny darcia noszenia ,klepania ,kropelki ,koepr wlsoki nic nie pomaga... i tak przez 3 miesiace...kiedy ty chodzisz juz na rzesach potem 2 miesiace do 3 spokoju zaczyna sie ząbkowanie -placz ,goraczka czesto przy zabkowaniu dzieci sa przeziebione katar,placz ,brak snu...ząbkowanie do 2 lat... ciagle szczepienia,.....nie wspominajac co dalej mnie czeka -mysle ze najgorsze juz przeszlam -ale nie polecam nikomu I NIGDY W ZYCIU NIE CHCE MIEC WIECEJ DZIECI!!!

Gość Effka88
Dziewczyno 19 lat to ok wiek;) Gratuluję Ci z całego serca. Natomiast ja bardzo bym chciała dziecko(mam21 lat) ale mam trudną sytuację z mieszkaniem. Obecnie pracuję z żłobku i dzieci to cały mój świat;)po prostu nawet nie wiesz jaka to radość wychowywać obce dzieci a co dopiero swoje(ja marzę o swoim dziecku i mam nadzieje,że mi się uda zajść w ciąże ale che ją zaplanować z chłopakiem) i widzieć jak one się smieja, uczysz je chodzić i mówić.Nawet jak mówią"Kocham Cię ciociu" nie moje dziecia tyle radości dają;) Dasz na pewno radę;)

Gość rodzice zawsze pomagaja
ni emowie ze zapewniaja dziecku wszystko bo przez 9miesiacy spokojnie o cala wyprawke mozna zadbac samemu. w moim przypadku dostalam od nich na wozek i kilka rzeczy do szpitala reszte razem z mezem kupilismy sami.dobrze ze ty nie uprawiasz seksu i wstrzymujesz sie az do slubu w moim przypadku ciaza nie byla wynikiem braku zabezpieczenia sie

Gość do Effka88
a myślisz, ze ta dziewczyna ma mieszkanie, napewno nie, no bo trudno aby w wieku 19 lat dorobić się mieszkania, najłatwiej to przychodzi takim dziewczynom seks. A gratulować, czego, tego, że dała. Gratulować to mogłabym jej np. matury, później jakby podjęła studia. A nie zabezpieczać się i wpaść to każdy głupiec potrafi.

Gość bo wy wszyscy
unikacie seksu jak ognia i czekacie z nim az do usranej smierci. ja wynajmuje mieszkanie pracuje sama sie utrzymuje a seks z mezem jest dla mnie wielka przyjemnoscia ale przeciez dla was to grzech dawac nawet mezowi bo co bedzie jak sie wpadnie....

O to to to to ! Rodzice pomagaja zawsze - bez wzgledu na wiek ;] Mam rodzenstwo i oboje maja juz swoje rodziny. I gdy urodzilo sie dziecko, mimo tego ze i brat i siostra byli juz po slubie dalej im pomagali - nie z ich potrzeby tylko ze swojej, mieli taka ochote. Dlatego nie pisz \bzdur ze rodzice nie powinni pomagac itd bo jestes smieszna ! ;]]

Gość Effka88
Wiesz gratuluję bo dziecko to coś cudownego. Zaszła - trudno, niech teraz wychowa Szkraba. Wiem,może nie mieć mieszkania ale na pewno się udamodzielni.Jak była gotowa się kochać to musi podjąc teraz wyzwanie.

Gość Effka88
rodzice na pewno pomogą!!!! w końcu kochaja ja i też pokochają małego człowieka który jest pod sercem ich córki;)

Gość marwo - dokladnie
tak jak pisalam wyzej, ja od rodzicow nie oczekiwalam pomocy ale zawsze tak jest ze oni podswiadomie odczowaja potrzebe pomocy wlasnemu dziecku - z milosci. przeciez nikt nie mowi ze idzie sie do nich i na sile targa kase bo sie "nalezy"

A ja mysle ze takie glupie komantarze krytykujace takie dziewczyny to pisza osoby bardzo zakompleksione ! Co Ci dotego gdzie ona mieszka, co robi ? Ludzie sa podli, swietnie sie bawia sprawiajac komus przykrosc. A moze tak troche dobrego wsparcia ? Czy ludzia dobre slowa dla drugiej osoby nie daja przyjemnosci ? Tylko ciagle ublizanie zlosc itd ?

Gość niektorzy to nawet
majac po 30 lat i wiecej nie dorobili sie wlasnego mieszkania bo w polsce jest to wydatek kosmiczny i bez kredytu ciezko. no ale mieszkanie najwazniejsze - wyznacznik mozliwosci posiadania dziecka. tylko skad wziasc te 250tys bo kredyty przeciez tez sa bee

Ciesze sie Effka ze jestes tego samego zdania ;] Jak ktos nie mial stycznosci w swojej bliskiej rodzinie z taka sytuacja to jej po prostu nie zrozumie.. Ale to juz tej osoby sprawa ;] A dziewczyna sobie poradzi bo sama mysl ze ma sie w sobie drugiego czlowieczka zmienia pewne zachowania i z czasem bardziej wdraza w dorosle prawdziwe zycie.

Gość nie mam zamiaru głupoty wspier
w czym wsparcie, w tym, ze uprawiała seks bezmyślnie, no bo widać, że to wpadka. Gdzie jest napisane, że należy iść z dupą do przodu. A moze tak wsparcie dla więźnia, mordercy, no bo biedak siedzi za to co zrobił. Wsparcie tak, owszem i jak najbardziej dla chorych osób, tych niewinnych.

Gość miałąm 19 jak zaszlam w
ciąze. Teraz mam cudowną rodzine, skończone studia i mogę napisac że mimo iż czasem bywa ciężko to jestem szczęśliwa. Z doświadczenia wiem, ze nigdzie nie ma różowo, a u mnie wiecej tego różu niż u niektórych. 19 lat i ciąza to nie tragedia. Jak się chce to wszystko można.

I co ? ja tez mam 19, w sumie 20 lat i co powiesz mi ze to glupota ? ze jestem glupia bo jestem w ciazy ? haha ! ;D zenada kolezanko ! :) Ja bylam swiadoma z moim mezulkiem i oboje tego chcielismy bo taki plan mielismy na zycie ! A to ze uwazasz kogos za glupiego na podst swoich "widzi mi sie" to moze pomyslec nad soba moze najpierw ? ;> Ludzi nie osodza sie dopoki sie ich nie pozna.

Gość nie rozumiemmm
19 lat i już mąż, no nie, co skończyło się edukację na gimnazjum, góra zawodówka i czego ty dziecko nauczysz jak sama nic nie umiesz, bo brak wykształcenia to brak wiedzy.

Gość a to majac w
wieku 19lat meza nie mozna isc na studia?

nie. Jak się wyszlo za mąż to już "po edukacji" Bo mąż staje w drzwiach i nie wypuszcza na zewnątrz :P :D:D:D:D:D

No to Cie zaskocze, pracuje - bo zdowie mi na to poki co pozwala, studia zaczynam od pazdziernika, meza mam od czerwca. Szkole skonczylam z wyroznieniem, matura zdana na bardzo dobrym poziomie. Nie zebym sie chwalila, tylko probje udowodnic niedowiarka ze wsyztsko mozna osiagnac majac cel i plan na zycie. Moje dziecko juz teraz ma zapewnione wszystko to czego bedzie potrzebowalo.