Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona1990.

mam 19 lat i jestem w ciazy ..

Polecane posty

Gość ona1990.

czy to bardzo zle brzmi ? wstydze sie o tym mowic znajomym i w ogole. Jak myslicie?? co ja teraz mam zrobic.. boje sie ze sobie nie poradze..

Gość 34...
a nie wstydziła ssię rozkładac nóg?:D ni ełąm się, macierzyunstwo to cudowny stan! dziecko to samo szczęście - bóle, dolegliwości, wymioty, skurcze, trudny poród, krwawienie, parcia, brak wsparcia, brak kasy na dobrego klekarza, 18 godz. poród, dziecko wyje, ty nie masz sił, wsyzstko cię boli, 24 szwy na piczy, żadnej pomocy, strach, depresja poporodowa, brak pokarmu albo ulewające się mleko...rozstepy, gruba doopa, wypadanie macicy, nie trzymanie moczu... samo szczęście:P trzmaj się

Gość nie ma sie czego wsydzic
napewno dasz sobie rade, mama tez ci pomoze :):) a ojciec dziecka?

Gość malutka872
nie masz 15 l............. dasz rade...........

Gość ty 34
chyba to w twoim przypadku takie dolegliwosci, bardzo pocieszylas dziewczyne.. nie ma co..

Gość 34...
takie życie ! :) norma, ale macierzynstwo i ciąża to taki cudowny stan :P

Gość przyszla mamusiunka
34... ale jestes denna chcesz przekazac dziewcczynie ze co ze jak to jest zle byc w ciazy w takim wieku dlatego nie mozesz jej tego powiedziec normalnie tylko wypisujesz te bzdury???? a czy ty dziewucho masz wg pojecie o ciazy?? czy piszesz tak bo kolezanki ci naopowiadaly wez bo zal czytac..... a co do autorki to nie ma sie czego wsztydzic 18 lat skonczylas i masz prawo do zalozenia wlasnej rodziny i nie widze w tym nic dziwnego ze jestes w ciazy pozdrawiam papa......

Poradzisz sobie :) Dla dziecka, dla siebie... Ciąża, to nie tragedia :) Nie przejmuj się innymi, bo ludzie zawsze gadali i to nigdy się nie zmieni. A teraz podstawowe pytanie :) Co z ojcem dziecka? Na pocieszenie dodam, że też zaszłam w ciążę w wieku 19 lat a dziś mój syn jest odchowany, chodzi do przedszkola i życie mam całkiem fajnie poukładane.

Gość ona1990.
on ma 23 lata, i pracuje. finansowo damy rade. chodzi mi raczej o pozostale kwestie.

Gość 34...
ale ja napisałam że ciąża i macierzynstwo to samo szczęscie! :) taki słodki ciężar 🌻 tylko pisz ena co powinna byc gotowa LD bo nie jest to zabawa

Skoro pracuje i zarabia, to już bardzo dużo. Poradzisz sobie i nie czytaj bzdur jakie wypisuje "34", bo chyba nie wie co to ciąża. W którym jesteś tygodniu? :)

Gość ona1990.
nie wiem , dopiero we wtorek ide do lekarza. Ale jak to brzmi .. 19 letnia gowniara w ciazt..

Jesteś dorosła. Pamiętaj o tym Dziwnie by brzmiało 15 letnia gówniara w ciąży. Uszy do góry :)

Gość ona1990.
nie wiem jednak martwi mnie zdanie rodziny, znajomych ..

Gość ja nie widze
nic w tym zlego masz 19 lat jak urodzisz bedziesz miec 20 a nie masz 15 to zadna tragedia masz faceta kochacie sie dacie rade. co do rozstepow porodu placzu dziecka itd przesadza kolezanka z nickiem 34 ja wygladam super po ciazy nie mam nic zwisnietego a karmilam dziecko kilka miesiecy maly przesypia mi cale noce od dawna porod tez nie wspominam zle .nie boj sie dasz rade najwaazniejszy teraz jest spokoj bo on udziela sie dziecku .ciesz sie ciaza i nie martw sie a dziecko tez bedzie radosne i wszystko bedzie dobrze

Gość ona1990.
jakos nie widze powodow do szczescia. Chcialam miec dziecko ale nie teraz.

Gość nie przesadzaj***
ja tez miałam 19 jak zaszłam w ciaze i nikt nie mowił ze gowniara w ciazy, a teraz spodziewam sie drugiego dziecka(pierwsze ma 4 lata)

Gość ona1990.
i jak sobie poradzilas??

a ja zauwazylam, ze rodzina czesto traktuje kobiete powaznie dopiero jak zaklada wlasna rodzine, a wczesniej to chocbys miala 30 lat to i tak traktuja cie jak dzieciaka. moze nie wszyscy ale czesto tak jest. naprawde nie powinnas sie tym przejmowac, to twoje zycie i skup sie na tym czego ty chcesz i co czujesz a nie co inni powiedza. niezadowolony zawsze sie znajdzie cokolwiek bys nie robila.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz
to zupelnie normalne!! a co to za roznica urodzic majac 20 czy 26 lat.....co innego 15 albo 45....ja tez tak rodzilam i sie tym jakos nie prszejmowalam....studiuje dziennie na uw i swietnie sobie radze....lepiej skup sie na swoim stanie....bo juz nigdy nie bedziesz po raz pierwszy w ciazy....to naprade piekne i niezapomniane uszy do gory!

Gość ona1990.
tylko jak o tym rodzicom powiedziec..

Gość czy ty masz dzici 34
z ciekawosci pytam

ja urodzilam w wieku 21 :) studia ciagne , dzis ma synek rok a ja sie za rok bronie nie jest tak ciezko 34 to pipa co pewnie dzieci nie ma !!

Gość jollkaa6666
sama ma teraz dzidziusia i nie zaluje uwierz mi ,czlowiek boi sie czegos co nie zna dokaldnie ,a 19 to nie takie straszne znalam dziewczyne co miala 17 lat dasz radeeeeeeee pozdrawiam a pozniej bedziesz mloda mama i mloda babcia ja teraz mam 24 lata i uwarzam teraz ze moglam wczesniej moze to glupie ,ale uwierz mi ze dziecko to najpiekniejszy cud i jak juz jestes w ciazy to ciesz sie tym ,,,zycze szczescia i zdrowia

ja mam 20 lat i 2dzieci. Oliwia ma skończone 2 latkaa Karinka 2 msc:) nie przesadzaj:) nie jestes małolatą, jesteś pełnoletnia i na pewno dasz rade. Nie przejmuj się co ludzie powiedza