Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komputerowy gupek

pomocy!! jak wkleic zdjecie w pdfie do worda?

Polecane posty

Gość komputerowy gupek

wiem jak zmienic format z doc na pdf, ale nie wiem jak odwrotnie, mam zdjecie w pdfie, musze je wkleic do dokumentu w formacie doc, jak tego dokonac?

Gość komputerowy gupek
no dzieki :) niech ktos pomoze, help!!

Gość powiinas miec gdzies
opcję 'graphics select tool" - klikasz na to (albo wciskasz G), zaznaczasz tym zdjęcie z pdfa, robisz ctrl c, otwierasz word'a, wciskasz ctr v i zdjęcie wklejone. Chyba, że pdf ma zablokowaną opcję zaznaczania i kopiowania.

Gość ot i napisałem
o ile ten plik nie jest zabezpieczony przed kopiowaniem zawartości to wystarczy kliknąć na braku prawym przyciskiem myszy i kopiuj

Gość powiinas miec gdzies
aha - tak jak do zaznaczanie tekstu jest ikona T, tak do tego jest taka ikonka z czymś w rodzaju kwadratu/ prostokąta

Gość komputerowy gupek
ot i napisalem- no wlasnie tak sie nie da, probowalam kliknac prawym i kopiuj wklej, ale nic sie nie wkleja, tzn zdjecie w pdfie sie zaznacza ale juz wordzie nic sie nie wkleja mam adobe reader, a nie adobe acrobat jesli to jest istotna informacja :P

Gość doopa blada
nic z tego nie wyjdzie, pdf jest zabezpieczony przed kopiowaniem

Gość komputerowy gupek
co do tego linku z programami , wlasnie pytam o jakics sposb bez instalowania kolejnego programu na kompie

Ja robie tak: wciagam do Corela / Adobe Illustratora/ zapisuje jako .jpg i wciagam czasem jak masz Adobe Acrobata to gdzies w narzedziach jest bodaj zaawansowana edycja obiektu i tez mozesz skopiowac ale bez tych programow sama nie wiem

Gość komputerowy gupek
no wlasnie nie mam acrobata, tylko readera , no fakt, gdyby sie go udalo zapisac jako jpg to tez by sie nadalo

Gość komputerowy gupek
ja mam Adobe Reader 9, ty mowisz zapewne o Adobe Acrobat Reader, tak? no wiec kliknelam narzedzie zdjecie, skopiowalam i wkleilam do worda, pomijam ze przy tym prawie komp pada z wysilku :O to owszem, w wordzie pojawia sie ramka i pasek narzedzi do obrobki grafiki, ale nic nie widac :P jest pusto totalnie choc niby cos jest bo ta ramka jest :P moze to wina starego worda?

Gość komputerowy gupek
no tez to mialam, tylko ze mi niby sie pojawia ta ramka w wordzie, co sie pojawia jak sie wklei zdjecie, rozumiesz tylko ze w tej ramce gdzie zwykle jest zdjecie nie ma nic!! pusto! choc program sie zachowuje jakby bylo, wiec moze tu jest problem, bo nie rpzecze, to stary mocno word, jutro sprobuje wkleic to do open office'a, zobaczymy dzieki, za pomoc, na dzis juz spadam bo padam na pysk

Gość gość
no, nie wierzę... mam 51 lat i naprawdę nie wierzę, że nie radzicie sobie z takimi banałami...

Gość gość
W tego rodzaju operacjach przydatny będzie bardzo intuicyjny program http://www.finereader.pl/ . Bo takie wklejanie wymaga edycji pdf.

Gość gośćniedzolnybnk
Trza nasrac na psa a nasrac na kota sram na kota sram na kota