Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cati82

Ktora goli nogi i bikini depilatorem?

Polecane posty

Gość cati82

I jaki jest najlepszy?? Kiedys mialam w liceum, ale wrastaly mi sie wloski pod skore.. i starsny bol... Ale znow chce depilator, czy oklice bikini tez golicie, i po ilu tyg znow musiscie golic nogi i bikini?

Gość crookes
hm ja gole bikini ale boli bardzo wloski wrastaja i gole co 3-4 dni ale moze dlatego ze mam ciemne i mocne wlosy... niestety

Gość kkkakaskdnsjfndj
Ja nóg nie depiluję, bo zawsze jak próbowałam, to zostawał taki meszek na nogach i i tak musiałam przejeżdżać maszynką. Może kiepski depilator, nie wiem. Co do bikini - używałam dość długo depilatora do tej części ciała -bolesne, ale jak się pamięta o kilku rzeczach to da się przeżyć. Ja zawsze przejeżdżałam kilka razy depilatorem, żeby wyrwać jak najwięcej włosków (a właściwie przykładałam krótkimi, szybkimi ruchami do skóry - wtedy mniej boli), a później resztę wyrywałam pęsetą.Dobrze jest naciągnąć skórę palcami w miejscu, w którym aktualnie wyrywamy włoski. Ruch - zgodnie z kierunkiem rośnięcia włosów, łapać pesetą przy nasadzie włosa i jednym szybkim ruchem wyrywać (naciągając jednocześnie skórę u podstawy włosa). Pęsetą robi się to świetnie, mniej boli, a dużo dokładniej - ale masakrycznie dużo czasu to zajmuje.. Ja miałam najprostszy depilator Braun - chyba Silk'epil czy jakoś tak. A na ile efekt? U mnie tak kolo 2 tygodni gładziutko, później włoski zaczynają odrastać i trzeba robić dość często peeling, i wyrywać na bieżąco - niestety włoski odrastają w różnym tempie..

Gość kkkakaskdnsjfndj
Aha. I nogi goli się co najwyżej maszynką. Jeżeli chodzi o depilator - to depilujesz, a nie golisz. Chyba że masz nakładkę golącą, to wtedy także golisz :D Ale jak wyrywasz włoski - jest to depilacja ;)

Gość a co to jest bikini
bo według mnie bikini to strój kąpielowy dwu częściowy, w odróżnieniu od monokini. W kazdym razie stroju nie depilują, poza kulkami na swetrze specjalnym depilatorem...

Gość używam depilatora
nie kupuję drogich, z nakładkami itp - tylko najtańsze jakie mogę dostać. Ostatnio jakiś za ok 50 zł. Bólu nie czuję. Robię to codziennie (czasem co 2 dzień), bo zawsze jakiś pojedynczy włosek zostanie. Ale generalnie pozwala na utrzymanie gładkości.

Gość cati82
A podobno po depilacji depilatorem nie powinny odrastac 3 tyg... A widze ze wy depilujecie co kilka dni .. ( wiekszosc) :( A na sucho sie depiluje oczywiscie depilatorem prawda? macie czerwone krosty na nogach?

Gość bo depilator często
włoski urywa, a nie wyrywa - wtedy one szybciej odrastają

Gość uleczka22
ja dostalam braun silk epile ale boli strasznie. nie wiem juz jak sobie ulżyc

Gość sionka
Depilowanie włosów na nogach czy w okolicach bikini to kwestia przyzwyczajenia. ja już prawie wogóle bólu nie czuję. Raz na tydzień używam depilatora. Ale mam pytanie czy usuwacie włosy na wargach . Jeśli tak to w jaki sposób. Tam depilator, wosk odpada. No krem też jest odradzany. Pozostaje właściwie maszynka. Prawdę mówiąc nie lubię być tam łysa i włosy na warkach przycinam nożyczkami.

Gość a ja próbowałam depilowac
się braunem przez dwa czy trzy lata... Uzywałam do nóg i pach, bikini nie wytrzymałam. Generalnie tragedia... Włosy wrastały mimo pilingów, pod pachami i w lini bikini robiły sie ropne zapalenia mimo depilacji po kąpieli i odkażaniu skóry. Na dodatek musiałam używac co kilka dni:/

Gość aiiiaa
jeszcze ktoś się wypowie

Gość cati82
Jutro ide do auchan po depilator,poleccie mi jakis prosze, i mama nadzieje, ze miesaic nie beda mi odrastac wloski!

cati82 nie łódź się że włosy ci miesiąc nie będą odrastać. Góra tydzień i już będą. Ja teraz na wosku byłam i kobieta mi powiedziała że będą gładka maksymalnie do tygodnia... Mam zamiar używać też depilatora, mam brauna. Kiedyś używałam ale przestałam, gładkość zalewdie na kilka dni. W zasadzie co 3-4 dni musiałam uzywać plus robic pilingi a i tak w końcu odstawiłam na dłuzszy czas, bo wrastające włoski plus czerwone kropki mnie prześladowały