Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iris carine

Łokieć tenisisty

Polecane posty

Gość frfrffrf
Leeczenie lokcia tenisisty nie jest takie proste i zwykly masazysta tutaj nie pomoze. Ludzie radza a nic nie wiedza na temat. Lokiec tenisisty trzeba zaopatrzyc w rozne dostepne metody miedzy innymi ograniczyc uzywanie tej reki.

Gość frfrffrf
Polecam wydac te 100 zl i wybrac sie do dorego fizjoterapeuty. Pracujue w tym zawodzie i z doswiadczenia wiem ze na wlasna reke tego nie wyleczysz

Gość Alechandra1
Może krótka podpowiedź na jakie zabiegi należałoby się zapisać jeśli chodzi o fizykoterapię? Czy takie codzienne naświetlania lampą solux mogą pomóc? Czy zdecydować się na blokadę? Sorry za tyle pytań, ale idąc do lekarza reumatologa mogę też coś zaproponować.

Gość gdgdgg
blokady sobie odpusc bo robia zrosty i dzialaja tylko p/bolowo. Lampa solux zalezy od tego jaki jest stan lokcia i czy nie a tam stanu zapalnego. Nie da sie pomoc na odleglosc. jak mowilem udaj sie do dobrego fizjoterapeuty

Gość BioMedex
Szanowni Państwo, w okresie letnim zdecydowanie chętniej uprawiamy sport. Jednak nieodpowiednie przygotowanie do wzmożonego ruchu może być niebezpieczne dla naszego organizmu. Urazy to nieodłączna część aktywności fizycznej, a brak odpowiedniej rozgrzewki może powodować kontuzje takie jak uszkodzenia, naciągnięcia i zerwania mięśni, zwichnięcia i skręcenia stawów, a także uszkodzenia więzadeł i złamania. W walce z obrażeniami pomagają dziś zabiegi z dziedziny fizykoterapii. Najpopularniejsze z nich wykorzystują światło, prąd oraz ultradźwięki. Powszechnie stosowane w terapiach jest światło czerwone i podczerwone wytwarzane przez laser lub diody LED. Takie zbiegi pomagają leczyć nerwobóle, bóle mięśni, stawów oraz zmiany zwyrodnieniowe. Światło działa kojąco na złamania, skręcenia, a także uszkodzenia tkanki łącznej i torebek stawowych. Naświetlaniom można się poddawać nie tylko w szpitalach, ale także w domu za pomocą aparatów emitujące światło podczerwone. Jednym z takich urządzeń jest BioHarmonizer Fotonowy V-V. który za pomocą promieniowania pobudza przepływ wewnętrznej energii i stymuluje organizm do radzenia sobie z wieloma dolegliwościami i bólem. BIO-MEDEX

Gość Prawie uleczony
Byłem u ortopedy z bolącym łokciem. Dostałem Jonoforeze, laser, ultradźwięki, magnetronic i nic. Dopiero pomógł mi zastrzyk Depo Medrol . Po tygodniu już nie bolało i przez trzy miesiące spokoj. Miałem jeszcze mieć trzy nastrzykiwania ale ze względów osobistych nie dokończyłem szkolenia . Teraz ponawiam leczenie więc opisze jak mi poszło.

Gość gość
no właśnie ja w ostatnich miesiącach dużo uprawiałam sportów i teraz czuję ból w łokciu, niedługo się wybieram na USG łokcia do http://www.gabinetusg.com.pl/ jestem ciekawa czy w miarę szybko można się pozbyć tego bólu?

Gość gość
Mozna szybko sie pozbyc bólu,akupresurą,pozdrawiam

Gość tominka478
Tylko dobry lekarz oraz rehabilitant może tu coś pomóc. Radzę zajrzeć tutaj http://marlibo-medica.pl do centrum medyczno - rehabilitacyjnego. Można tam skonsultować problem i skutecznie się go pozbyć.

Gość Atramp
Witam Ja z łokciem tenisisty zmagam się od 1,5 roku. Maści tabletki opaski Rehabilitację blokady fale podanie osocza nic nie pomogło. Ręką boli jal bolala a nawet bardziej. Lekrza stwierdził jak osocze nie pomoże to to tylko operacja została. Boję się jal diabli czy ktoś może miał już operacje imoze powiedzieć coś na ten temat?? Pozdrawiam dziękuję

Gość magister Wojciech Szulborski
trudno powiedzieć, czy rehabilitacja jest jedynym rozwiązaniem, a może to nasze pobożne życzenie? zapraszam na konsultację do Centrum Rehabilitacji Constance Care, zobaczymy co da się zrobić. Czasami osteopatia czy medycyna ortopedyczna mogą zdziałać cuda - i to bez noża !!!

Gość gość
Najlepiej iść z takim problemem do lekarza i on zaleci najskuteczniejsze leczenie. Ja np. miałam zaleconą m.in. przerwę i odpoczynek od treningów i sprzęt do rehabilitacji - kupowałam w mdh i sprawdził się świetnie, udało się wrócić do formy :)

Gość gość
Leczenie zachowawcze jest długotrwałe i wymaga modyfikacji codziennych aktywności, ale w około 90% okazuje się skuteczne. Jednak część pacjentów nie może lub nie chce modyfikować codziennych aktywności oraz oczekują maksymalnie szybkiego powrotu do sportu amatorskiego lub zawodowego. Dla tej grupy pacjentów wskazane jest zastosowanie iniekcji osocza bogato-płytkowego celem przyśpieszenia naturalnych procesów naprawczych. W skrajnych przypadkach wszystkie wymienione powyżej metody lecznicze mogą okazać się niedostateczne. Wtedy to pacjent zostanie skierowany na leczenie operacyjne. Polecam magellansystem, na facebook magellanCZM

Gość gość
ja lecze się obecnie też na "łokieć tenisisty" - w Krakowie znalazłam gabinet rehabilitacji RehaPro, który wykonuje elektroterapię. Widzę efekty.

Gość gość
U mnie ból pojawił się nagle, a zaczęło od łokcia. Najpierw lekarze sądzili, że to łokieć tenisisty, ale gdy do łokcia dołączyło kolano stwierdzili, że to reumatyzm. W moim przypadku pomogło połączenie krioterapii oraz suplementacja dużą dawką omegi 3 i zażywanie roślinnego preparatu Reumpapai.

Gość izat

Witam, pisze prace magisterska na temat: Wiedzy o chorobie u osób z łokciem tenisisty. Bardzo proszę o wypełnienie ankiety osoby z tą przypadłością. Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc0roXWro5jUiPECFdofkfyoBhe7HlqJrlscpmZxV0NIs8JtA/viewform

Gość Zosia

Podobno to dość częsta dolegliwość. Moja znajoma miała taki problem, razem z fizjoterapeutą wykonywała specjalne ćwiczenia a w domu dodatkowo ćwiczyła na rotorze ARmedical. Teraz jest w pełni sprawną osobą, nie ma śladu kontuzji.

Gość Anita

U mnie przyniosła efekt terapią łączona tzn. zastrzyki z osocza do tego miałam rehabilitację, w której skład wchodziła fala uderzeniowa, medyczna akupunktura i terapia tkanek miękkich. To wszystko bardzo szybko postawiło mnie na nogi i mogłam szybko zapomnieć o całym kłopocie. Polecam mną zajęli się profesjonalnie i tanio na Słomczyńskiego w Krakowie, więcej o tych terapiach można poczytać na rehabilitacje.org. To miejsce mogę szczerze polecić.

Gość Abba

ja długo chodziłam na rehabilitację - Reha Expert doskonale się spisało, pomogli i mnie wyleczyli! jestem bardzo zadowolona!