Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kluchha

co czytać dzieciom?

Polecane posty

Gość kluchha

czytacie swoim dzieciom? jeśli tak to ile minut w ciągu dnia i jeszcze jedno jakie ksiażki polecacie dla 5 i 6 latka

Gość kluchha
nikt tu nie czyta dzieciom?

ja czytam głównie wieczorem okolo 20-30 minut ale czasem to i ponad godzina z tego sie robi nie wiem co lubia takie dzieci ale chyba bym czytałą pottera itd my przeczytałysmy juz marry poppins - jak nie czytałąs to polecam super pogodna ksiazka pełna przygód. Teraz czytamy manietnie co wieczór to samo- słon benjamin bo malą złapała faze :P:D Prócz tego jakies basnie- alldadyn, kopciuszek, królewna sniezka itd taka klasyka zeby znala. Muminki to ostatnio tez hicior

Gość kluchha
ooo dzięki właśnie nie pomyślałam o muminkach:) ja mojemu przeczytałam już 3 razy dzieci z bullerbyn tak mu sie podobało, teraz czytamy Ronja córka zbójnika- też Astrid lingren, poza tym z ksiażek to jeszcze Pinokio, a tak baśnie, baśnie wiersze itp. Ale muminkii to super pomysł, oprócz tego myslę zeby wypozyczyc lub kupić Karolcie , Słoneczko itp. szczerze mówić to sama chętnie wróce do tych ksiazek z dzieciństwa:) aaaa jeszcze mój Król Maciuś Pierwszy- czytałam to pod koldrą z latarką

Gość fwert3t4
czytam dosc duzo, napewno lacznie wyjdzie z tego godzina dziennie. ale wystarczy juz nawet 20 minut. moje dzieci lubia franklina, smerfy, clifforda, ale tez klasyczne wiersze tuwima brzechwy i innych polskich poetow. staram sie zawsze wprowadzac jakies urozmaicenie, ale dzieci na ogol trzymaja sie tych samych ksiazeczek i dopiero po dluzszym czasie przychodzi zmiana. 5-6 letnie dziecko mysle ze polubi franklina, martynke czy bajki typu puchatek

Gość kluchha
Franklina , Martynkę i Kubusie czytałam mu już jak był 3 latkiem ale dalej chętnie do nich wraca, choć zna je na pamieć. Teraz bardziej chcę go zapoznać z klasyką dziecięcą, ale dzięki chętnie przyjmuję wszelkie propozycje

Gość kluchha
o dziękuję, wydrukuję to sobie:) właśnie starałam się ostatnio czytać mojemu maluchowi serię o Mikołajku, ale jeszcze nie rozumiał co to ironia i tego specyficznego humoru:) za to ja pękałam ze śmiechu:D:D

Gość mimbla1212
My czytamy około godziny dziennie. Oprócz książek z domowej biblioteczki, pożyczamy też wiele fajnych książeczek z biblioteki albo szukamy w internecie :) Sporo ludzi prowadzi blogi o książkach (jak "półeczka z książkami") albo publikuje swoje bajki, niektóre naprawdę super. Jak brakuje mi pomysłu na bajkę na dobranoc, to czasami tam sięgam, a ostatnio nawet sama wymyślam bajki i publikuję je w takim serwisie dla autorów bajek (tu się mogę pochwalić :)) Jak ktoś ma ochotę poczytać, to zapraszam: http://www.bajdulkowo.pl. Trochę już tam tego zamieściłam :)

Gość mimbla1212
do linka wkradła mi się niepotrzebna kropka :) powinno być: http://www.bajdulkowo.pl :) Mam nadzieję, że moje bajki się Wam spodobają