Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vox

Jak sobie radzicie ze zbliżającą się jesienią ?

Polecane posty

Gość vox

Bo ja zauważyłam że mam problemy wtedy gdy jest przeskok z lata na jesień oraz z zimy na wiosne. Poprzednia zima sprawiła że tak się zaniedbałam pod tymi grubymi kurtkami (przemykałam zawsze zimą ciemnymi ulicami zabiegana za różnymi sprawami nie myślałam o swoim wyglądzie bo przecież kurtka i kaptur na głowie przykrywały dosłownie wszystko, więc po co sie wysilać) a kiedy przyszła wiosna i pora by zrzucić te kurtki to poczułam się nagle taka skrępowana tym faktem, taka jakby ogołocona i bezbronna. Nie czułam się gotowa na przyjście wiosny. A kiedy teraz w lecie przywykłam na całego do tych letnich wieczorów, swobodnych ciuszków i ciągłego towarzystwa słońca to nie mogę przyjąć do wiadomości że idzie jesień, ten ohydny ziąb i szarość. Nie kupiłam jeszcze żadnych nowych rzeczy na jesień bo nawet nie bardzo mnie stać na nie. Mam obecnie większą niepewność finansową i muszę oszczędzać kase w razie draki więc licze każdą złotówkę na chociażby nowe buty. No ale fatalnie znoszę myśl o jesieni. Już mnie to dobija. Ja nie chcę! 😭 Już czuję ten lodowaty powiew i widzę to coraz słabiej świecące słońce z tym chłodnym kolorytem powietrza. Bo zaraz rzygne

ja chyba też...już wczoraj się tak zimno zrobiło i mi się jakiś katar zaczyna...porażka w ogóle. Ale ponoć jutro ma być do 25 stopni, więc cieszmy się resztkami lata:) Jednoczę się z Tobą w cierpieniach:)

Gość vox
Kiedy jest lato to człowiek lepiej sobie radzi z problemami, a kiedy jest ciemno i zimno to wszystkie problemy w pracy i generalnie z życiem wydają się straszniejsze, takie bardziej niepokonywalne

Gość Giermek
zaczyna się zasmarkanie

Gość piję yerba mate
:)

Gość frentii
Ja zajebiscie. Wreszcie jest swieze, orzezwiajace powietrze, nie ma parnosci, mozna zaczac nosic fajne kurteczki, ja lata nienawidze.

Gość Giermek
ja też w pewnym sensie - lato to gorączka i ból głowy

a lubisz jak deszcz pada, ciapa jest, wieje tak że parasol wykrzywia w drugą stronę?? Człowiek sobie wyprostuje włosy i nim gdziekolwiek dotrze są poskręcane w coś przedziwnego...

Gość frentii
Deszcz nie pada codziennie, z wlosami to wlasnie mam problem latem, bo po wyjsciu z domu po pol godzinie sa oklapniete i wygladaja nieswiezo, to samo z makijazem, ja jestem zimnolubna:D

Ja tam mimo wszystko wolę lato:) No ale jak to mówią co kto woli...i jeszcze mnie przytłacza jak trzeba raniutko wstać i jest tak ciemno...

Gość mammma
A JA KOCHAM JESIEŃ nie tęsknie za słońcem i upałem jak wiosną, bo niedawno te upały były, no i w końcu mogę odetchnąć świeżym rześkim powietrzem i uwielbiam szelest liści pod stopami, a nawet kubek gorącej herbaty gdy za oknem leje jak z cebra:):):) Urodziłam się jesienią:)

Gość ghjkl
Ja kocham tylko i wyłącznie lato.Wczorajszy i dzisiejszy chłód mnie dobija

Gość odmieniec to ja
"a lubisz jak deszcz pada, ciapa jest, wieje tak że parasol wykrzywia w drugą stronę?? " Bardzo lubię! Ja akurat kocham jesień i jej wszystkie odmiany. Może dlatego, że nie lubię słońca, nie lubię jak ciągle jest jasno i jasno - to doprowadza mnie do szaleństwa, nie mogę wyjść z domu, siedzę z zasłoniętymi oknami. Słońce odbiera mi energię - a teraz ona mi wraca, czuję chęci do życia. Ale to się znów skończy wiosną......

Gość odmieniec to ja
Też urodziłam się jesienią! A deszcz - to przecież tylko trochę wody - dlaczego miałby przeszkadzać? Można się wytrzeć!

Jak widać każdy z nas jest inny, każdy lubi coś innego i dobrze, bez tego byłoby nudno, a Ci co lubią tę jesienną pluchę i zimno mogą nas-ciepłolubnych jakoś podnieść na duchu, np. ciepłym słowem:D:D

Gość inkkkkkkkka
a mnei deprecha łapie,lęki:/ masakra:/

Gość inkkkkkkkka
a mój maż uwielbia jesień:/

Gość inkkkkkkkka
staram sie nie dawać,ale października nienawidze,zawsze fatalknie się czuję:/

Gość powiem wam szczerze
że i ja mam problemy ze sobą jak nie ma słoneczka tak często, częściej płaczę jesienią i mam handrę

Ale pomyślcie, że to minie tak szybko jak minęło lato nasze kochane i znów będziemy sie słonkiem cieszyć:)