Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzezucha

okleić czy pomalować meble

Polecane posty

Gość rzezucha

Witam, własnie przeprowadziłam sie do "nowego" mieszkania, które w rzeczywistości jest stare i pelne pozostalosci po komunizmie :-) Chciałabym cos zmienic tanim kosztem np meble w kuchni. Nie wiem czy lepiej je pomalowac czy moze czyms okleic? A jesli pomalowac to czym? Jest juz na nich jakas farba, sama nie wiem jak je opisac, wlasnie pozbylam sie starych naklejek i razem z nimi zeszlo troche farby (lakieru?). Mysle ze mozna je tez okleic ale to chyba wymaga precyzji. Wolalabym zeby bylo jak najtaniej. Z gory dziekuje za wszelkie rady!!!! Dolaczam zdjecia mebli, w rzeczywistosci jest to zżółkła biel :-) http://img401.imageshack.us/i/dsc0624f.jpg/ http://img137.imageshack.us/i/dsc0625.jpg/

to chyba jakas plyta, czy sklejka a nie drewnow iec radze okleic, wybor oklein jest niewyobrazalnie duzy

Gość ja tez mialam problem z szafka
taniej wyjdzie pomalowac, tylko najpierw trzeba papierem sciernym przejechac powierzchnie - sa takie maszynki do tego (nie wiem jak sie nazywa takie cos:P), na ktore zaklada sie wlasnie papier scierny. a pozniej pomalowac farba do drewna - sa rozne kolory. z reszta idz do castoramy albo gdzies i tam ci doradza:) ja pomalowalam sobie szafki w kuchni na kolor burgundowy i wygladaja jak nowe:) a co do oklejania to balam sie ze krzywo obkleje, a pomalowac jest latwiej, przynajmniej mi sie tak wydaje:)

Gość dzadzudzi
ja bym okleila, to jest duzo mniej pracy niz malowanie. bo przy malowaniu niestety, ale trzeba zetrzec lakier/stara farbe (czy co tam bylo na tych meblach). kiedys sama oklejalam meble w swoim pokoju i wyszlo b. ladnie, a jesli zalatwisz sobie kogos do pomocy to juz w ogole nie bedzie trudno. nie wiem jakie masz sciany w kuchni i jakie lubisz kolory, ale meble sa biale i nie sa mocno zniszczone - to stwarza spore pole do popisu :) ja bym sie zastanowila nad 2 kolorami (jeszcze zalezy jakie masz sciany), np bialo-czarny. albo biale, a na kilku szafkach taki wzor jak ten drugi: http://allegro.pl/item728099747_okleina_samoprzylepna_w_kwiatuszki.html nie wiem co bedzie tansze, nie orientuje sie w cenach farb, ale okleina droga nie jest i naprawde prosta w zalozeniu. polecam :)

ja bym okleiła teraz jest duży wybur oklein np. drewnopodobnych :)

Gość ALE OKLEINA JEST MEGA DROGAA

ale tańsza niż nowe meble. nie znam sytuacji finansowej.

Gość dzadzudzi
droga? chyba liczyc nie umiesz. mnie oklejenie calej mebloscianki kosztowalo ok.50zl. biorac pod uwage, ze minelo kilka lat i autorka moze miec wieksza powierzchnie do oklejenia załoze się, ze w 100zl sie zmiesci:)

Gość tokio Ice
Okleina wyglada ohydnie! Pomaluj!

Gość ja bym pomalowała
moze malowanie jest bardziej pracochłonne bo trzeba by było najpierw uzyc papieru sciernego zeby powierzchnia mebli była rowna(chodzi mi o te miejsca po nakljekach gdzie odpadla farba) ale za to moze byc fajny efekt bo mozna kupic szablon i zrobic na tych meblach naprawde cos fajnego dodatkowo wymienilabym uchwyty..

Gość dzadzudzi
ja tam glosuje za okleina :P

ja bym tam radzila okeil ost malowalam meble i w cholere roboty (dobrze zetrzec papierem, przygotowania, malowanie ze 3 razy) wkoncu mis ie odechcialo i bede je jednak oklejac mozna sobie kupic coz ala fototapeta i miec wzor, zreszta okeil jest teraz duzy wybor nie tylko "drewniane" wzory

Gość gość
Tutaj znajdziesz też duży wybór. Wiem, bo my sami szukaliśmy okleinę na szyby balkonowe, i oni mieli jednak jeden z najlepszych wyborów. Szybko i sprawnie https://www.fabertec.pl/