Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scarlettttt

Odstawienie tabletek a ciąża.

Polecane posty

Gość scarlettttt

Mój facet dzisiaj poszedł siusiu.. Wrócił i zaczęła się chwila upojenia... Zaczęliśmy tzw 'grę wstępną', także z oralem. No i jak to zazwyczaj jest użyliśmy prezerwatywy... Zauważyłam, że prezerwatywa pękła (jakieś 5cm od zbiorniczka), także ściągnął prezerwatywę i doszedł- sperma została tylko i wyłącznie na moich piersiach. Ale pytanie jest takie... Czy powinnam się martwić o tą pękniętą prezerwatywę i ewentualnie preejakulant? W końcu przed stosunkiem wysiusiał się, co było jednoznaczne z wypłukaniem pozostałych plemników w nasieniowodzie- a ostatni stosunek był jakiś tydzień temu. Dodam też, że 9 dni temu brałam ostatnią tabletkę anty.(minęła przerwa i dzisiaj jest drugi dzień...czyli bez tabletki 9) I żeby nie było nieporozumień, prezerwatywa została ściągnięta chwilkę przed szczytowaniem. Ostatni stosunek był tydzień temu a dzisiaj przez seksem poszedł siusiu- co = wypłukanie wszystkiego.... Kilka razy miałam już taką sytuację, przed zażywaniem tabletek anty. no i nic się nie zdarzyło... Wiem, że w przerwie jestem jeszcze bezpieczna, ale te dwa dni po przerwie? Pomocy! Strasznie się boję!

Gość waniliaPyszna
1 TYDZIEN JEST NAJGORSZY, BARDZO PRAWDOPODOBNE ZAJSCIE W CIAZE

Gość scarlettttt
nawet jeśli tylko mogło dojść do styknięcia z preejakulantem?

Gość waniliaPyszna
TEGO TO NAWET NAJSTARSI GORALE NIE WIEDZA. JA MYSLE ZE MARNE SZANSE SA. ZEROWE. NIE STRESUJ SIE.

Gość scarlettttt
jutro mam wizyte u gina, więc pogadam.. jak coś to poproszę o receptę ;)

Gość scarlettttt
a ja wciąż się zamartwiam.. :(

Gość nnnnnniam
Szanse na ciążę masz również przy używaniem tabletek bez przerw, gdy guma nie pęknie itd. Żadne zabezpieczenie nie jest 100%. Myślę że w tej sytuacji szanse masz takie jak właśnie w przypadku nieskuteczności antykoncepcji. A jeśli ciąża ma byc dla ciebie tragedią co wnioskuję z twojej wypowiedzi to współczuję dziecku. Jak się nie dorosło do macierzyństwa to się nie bzyka z facetami!!! Kiedy kobiety się nauczą że wpadki się często zdarzają?!

Gość scarlettttt
od razu wpadka.. ja tylko pytam czy mogło dojść do czegokolwiek..

Gość scarlettttt
Wzięłam ostatnią tabletkę, minęła przerwa i dzisiaj jest drugi dzień od przerwy, czyli dziewiąty jak nie biorę już tabletek. Czy w tym czasie moje jajniki mogły odżyć?

mogły! ale szczerze to musiałabyś miec wielkiego pecha, albo raczej wielkie szczęście, żeby zajśc w ciążę :)