Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leo88

Czy to są dni niepłodne ?

Polecane posty

Gość Leo88

Witam,moja dziewczyna twierdzi że zawsze do 4 dni po okresie są dni niepłodne,czy to prawda?(mówi że wyczytała to w jakiejś książce) .Dodam że krwawienie trwa u niej jakies 3-4 dni,no i niby potem można iść na całośc przez te wspomniane 4 dni.Jestem facetem wiec specjalnie sie nie znam,ale wydaję mi się że to troche ogólne założenie...Czekam na opinię>Pozdrawiam

Gość Twoja dziewczyna to idiotka
Rozumiem, że obecnie bardzo dziecka nie chcecie? Jeśli tak to zainwestujcie w każdym dniu cyklu w gumke lub hormony.... Dni płodne i niepłodne wyznacza się na podstawie obserwacji, a nie wyliczeń... Przykład - moja mama zaszła w ciąże zaraz po okresie, czego efektem jestem ja:p Tak więc zdecydowanie odradzam tę "metode" zabezpieczenia, o ile w ogóle można ją tak nazwa ć. Na całość możxna iśc ale przez okresem, o ile ma się pewność kiedy była owulacja. Ale w waszym przypadku tez odradzam

wszystko zależy od dlugości cyklu - przy długich rzeczywiście te 3-4 dni po okresie mogą być niepłodne, ale już przy cyklach krótkich może się okazać, że nawet 1szy dzień po miesiączce jest już płodny. Żeby to wiedzieć trzeba się dokładnie obserwować, a przede wszystkim mierzyć temperaturę by wyznaczyć dzień owulacji. Na tym własnie opiera sie NPR (naturalne planowanie rodziny).

Gość Leo88
Tak własnie myślem że to za proste...Chociaż przez pół roku nie wpadliśmy.Dzięki za odpowiedzi,teraz mam jasniejsza sytuacje,pogadam o tym z dziewczyną>Pozdro