Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mieszczuszka

Jak to jest z tymi gumkami?

Polecane posty

Wiadomo mi, że panowie wolą bez i zawsze tłumaczą się, że przez papierek to nie ta sama zabawa. Jak to z wami panowie jest? Rzeczywiście jest to aż tak wielka różnica czy jest z czy bez? A wy kobitki czujecie dużą różnicę?

żołądź odbiera bodźce erotyczne z pocierania Jeżeli penis jest w pochwie to ścianki pochwy ocierają o żołądź i potęgują przyjemność gdy jest założona guma to ścianki pochwy są za delikatne żeby facet odczuwał to pocieranie U kobiet to nie ma znaczenia tylko psychiczne bo pochwa nie odbiera bodźców dotykowych

Gość aaasssdddd
Myślę, że problem leży w tym, że niektórzy faceci bardzo się stresują przy zakładaniu gumki i im opada więc żeby oszczędzić sobie tej przykrości wciskają ciemnotę, że papierek, że cukierek, że coś tam, coś tam

O super dzięki za odpowiedź bo właśnie o taką mi chodziło ;) Bo jestem właśnie w trakcie przeżucania się na tabletki głównie dla własnego komfortu psychicznego ale też trochę dla niego i mam nadzieję, że doceni ;)

A co ty mojemu nic nie opada :P A nawet czasami pomagam mu a to jeszcze bardziej wzmacnia podniecenie ;) Chociaż ostatnio coś jest nie tak bo za szybko kończy... Od czego to może być?

nie możesz zakładać tak żeby go to za bardzo podniecało (facet to nie kobieta) dlatego zaczyna się szybko spuszczać Traktuj zakładanie jak coś normalnego potrzebnego do zabezpieczenia się przed ciążą

Nie nie ja nie mówię że przy zakładaniu :P Bo to mi się tylko zdarzyło kilka razy tak dla eksperymentu i mu się podobało. Chodzi o to że zawszę myślałam że własnie im dłużej się z kimś sypia to coraz dłużej się wytrzymuje. A u nas jest tak, że im częściej się kocahmy to on szybciej kończy. Może to być tak (bo to mój pierwszy facet), że ja się szybko uczę i coraz lepiej mi to idzie ;)

Gość małaMi0101
jakis tam facet jak to, u kobiet tylko psychiczna roznica? Mój facet ma takie fajne żyłki i w gumce one są zbyt.. nie wiem, jak to opisać, są bardziej gładkie, i to jest inna bajka. Może jakiejś strasznej różnicy nie ma, ale dla mnie jest to wyraźna różnica.

Gość co za geniusz
pochwa nie odbiera bodzcow dotykowych - no oczywiscie, za to smakowe odbiera :D co za kretyn, pewnie zadnej kobiety nie doprowadziles do orgazmu swoim malym flakiem, i dlatego rozsiewasz farmazony, ze pochwa nie jest czula na dotyk :D nie, wcale :D dawno mnie ktos tak nie rozbawil, doucz sie, chlopcze biologii, zamiast sobie trzepac przed jotpegami :D

Gość gumki sa do dupy
Dla mnie jest duza roznica, ale co zrobic, lepsze w gumce niz brak seksu. A skad roznica? O tarciu juz ktos wspomnial, ja dodam jeszcze 'czucie', w gumce mniej czuje, nie czuje ciepla, wilgoci a celujac nie wiem czy dobrze trafiam czy nie i musze mu pomagac reka. W glwoie tez sie duzo dzieje i chyba mam jakis sprzeciw gumkom, ale jest czasem tak ze w gumce nei skoncze chociaz bym sie meczyl przez 2 godziny.

"pochwa nie odbiera bodźców dotykowych" też mnie to troszkę zdziwiło ale jak już mówiłam doświadczenia bez gumki nie mam więc się zastanawiam czy mi to też sprawi różnicę bo jemu to na pewno ;P

to smutne ale pochwa nie odbiera bodźców dotykowych ani też temperatury gdy temperatura penisa i pochwy jest taka sama Odbiera się się różnice temperatur i to że kobiety odbierają wytrysk jako ciepło w pochwie należy między bajki włożyć bo temperatura spermy i pochwy jest taka sama

Gość co za geniusz
to smutne, ze jestes takim niedouczonym idiota, oczywiscie, ze pochwa odbiera bodzce dotykowe, ma mnostwo receptorow (w tym termoreceptorow tez - czyli JEST wrazliwa na temperature), skad sie biora tacy idioci, o losie 😭 gdyby pochwa nie odbierala bodzcow dotykowych, pozostaloby ci tylko trzepanie lub dmuchana lala (zaloze sie, ze do tego ogranicza sie twoje doswiadczenie seksualne, bo wypisujesz durnoty wszech czasow), bo zadna kobieta nie odczuwalaby przyjemnosci z seksu :O tepy baranie, pochwa to nie sparalizowana rura wydechowa, ale mocno unerwiona i unaczynona czesc ciala, boze, co za niedorozwiniety tlumok, i do tego jeszcze sie wykloca, snujac jakies poperdolone teorie :O jestes nowym projektem jani do nasladowania, czy co?

Pochwa jak najbardziej odbiera bodźce dotykowe. Prezerwatywa nie wpływa znacząco ani na odczucia mężczyzny, ani na odczucia kobiety.

smiech na sali ludzie o czym wy tu dyskutujecie...ten kto jeszcze nie współzył to nawet niech sie nie udziela. proste i logiczne jest to że w gumce jest cholernie nie wygodnie. ja nie preferuje wole bez:) a co do odczuć ..jak bedziesz mial kiedykolwiek kobiete to idz z nia pod prysznic oblej swojego korniszonka zimna woda i zacznijcie stosunek zobaczymy czy ona nie bedzie tego czuła... hahah gościu wspolczuje ci wiedzy .

ktos napisał ze faceci wykrecaja sie bo nie chca nakladac gumki... to jest kwestia podejscia,dla kobiet tez to czasami nieodpowiada, mi przeszkadza ona, doslownie calowac sie przez szybe... wole mieć w sobie cieplutkiego penisa mojego faceta i czuć jego a nie jakies tam tworzywo w sobie.. radze Ci sprubuj bez:) naparwde wielka jest róznica:)

Gość Eros OL-EX
To też zależy dużo od gumki i budowy narządów partnerów. Prezerwatywa zmniejsza odczucia, powoduje, że czasem podniecenie opada, a nawet jak ktoś napisał trudno skończyć. Są gumki cienkie, bardzo fajne, ale oczywiście wyczuwalne. Niektóre są tak grube, że wyraźnie jest gorzej. Co do narządów to ciasną kobietę dobrze się bzyka w kondomnie, czasem paradoksalnie to obniżenie odczuwania działa przedłużająco na stosunek i jest fajnie. Niestety jak kobieta ma luźną pochwę, lub jak kto woli mężczyzna ma małego to w kondomie seks daje mało wrażeń i naprawdę trudno skończyć, a nawet utrzymać wzwód. Napisałem to z doświadczenia, każdy może to odczuwać inaczej.

Hmmm no my używamy tych 3 warstwowych i ze środkiem nawilżającym to może jeszcze gorzej :P Ale były też i classic i w sumie ja nie czułam różnicy. Przeczytałam ostatnio na jakiejś stronie, że seks w prezerwatywie może powodować obtarcia u kobiety dlatego dobrze używać lubrykantów. My ich nie uzywamy i rzeczywiście często jest tak, że trochę boli przez 2-3 pierwsze pchnięcia.

Gość Eros OL EX
Kobietam musi być tam wilgotna. Nawet jak kondom jest nawilżany a cipka trochę sucha to trzeba wejść powoli, dobrze jest już wchodząc trochę "posuwać". Po kilu ruchach pochwa się raczej sama nawilży, i jakoś się ułoży.

Myślę, że najlepszym sposobem na dobre nawilżenie jest udana gra wstępna :P wtedy już nie ma problemu z wilgotnością :)

ciezko sie wypowiadac z punktu widzenia kobiety. ale jako facet moge powiedziec ze seks w gumce przedluza stosunek bo oslania zoladz ktorego stymulacja powoduje orgazm..

Mój mężczyzna ostatnio jak mnie nie widział przez dwa tygodnie to nawet gumka mu nie pomogła. Trochę gierki i tak się podjarał, że jak wszedł we mnie to prawie od razu skończył a on na prawdę potrafi się powstrzymywać ;P

Gość walcman
Ja wolę bez i za każdym razem kończę w środku oczywiście dziewczyna nie zna mojego nazwiska, imienia i adresu najlepszy moment jest jak się spuszczam do środka niekiedy trwa to nawet 5 minut.

Coala ;) ja nawet ostatnio rozmawiałam z nim czy nasz związek nie jest przypadkiem tylko oparty na seksie no i postanowiliśmy spróbować się nie kochać tego dnia... i nie wyszło :P

buahaha.... sam tak miewam. obiecujemy sobie ze juz dzis nic wiecej nie bedzie. juz tylko 3manie sie za raczke i buzi w policzek. a koniec koncow jest calowanie w usta, pieszczenie i konczy sie seksem:Ooooooooooooo nie powiem zeby to jakos mnie martwilo. hmm...choc teraz jakos dalas mi do myslenia.

A ja się przestałam przejmować :P W końcu raz się żyje! Dopóki żadnemu z nas aż tak bardzo to nie przeszkadza to nie ma co rezygnować z tak wspaniałej rzeczy jaką jest seks tylko przez jakieś głupie rozkminki :P