Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość =Justyna

Nie wiem gdzie mam iść na studia ..jestem w rozterce

Polecane posty

Gość =Justyna

Powaznie...( Jeszcze siedzę zapłakana przed komputerem, bo własna mama powiedziala mi , ze jestem zerem i zaczęła porownywać mnie do ludzi z mojej klasy ktorzy mieli swiadectwa miodek i srednią 5.0 (ja 4.3 straszne prawda?) ) Do tej pory myślałam, ze coś w kierunku artystycznym ale (jestem z Krakowa) ASP odpada.... nie wierze w siebie.. zdałam sobie sprawe ze chce zeby malarstwo i rysunek został moim hobby. W ogole smutno mi jakoś, bo zrobili z nas takie kroliczki doswiadczalne : ta matma (nie wyobrazacie sobie jak nie wchodzi mi ona do glowy , czasem sobie mysle ze mam jakas KALKULIE ale wiem ze jak sie chce to sie napisze na to glupie 30 % a nawet wiecej) . No i zeby cos zdawac rozszerzonego trzeba najpierw zdac podstawe (noby mądre wyjscie ALE NIGDY TAK NIE BYŁO) I tak sobie teraz powiedziałam: dam radę! Tylko co ja chce w zyciu robić? Lubię malować, projektować wzory (wzornictwo na asp ah....), ostatnio zaczelam sie interesowac logotypami ale tym zawsze mozna dorabiać oprycz tego lubie polski, języki, ALE NIE MAM POJĘCIA CO CHCE ROBIĆ W ZYCIU. Zanim zaczne przegladac strony chcialam sie zapytac Was czy macie jakies propozycje , moze jakies uczelnie w Krk? A moze byliscie na studiach ktore was wciagnely? znam takich ludzi ktorzy szukali latami odpowiednich ktore ich spelniaja i sprawiaja ze sa szczesliwi. Bardzo chetnie poczytam sobie co nie co od strony ludzi a nie stron internetowych A może dla niektórych studia to nie jest pasja , tylko zwykła szkola ktora trzeba przejść ?

Gość ilse b
Zrob sobie pauze a zycie samo cie pokieruje . Malo kto wie w tak mlodym wieku co chce robic.

Gość dghdghdgh
zrób sobie rok pare miesicy przerwy = i od czarwca 2010 startuj na studia... nie wartyo lekkomyslnie i przypadkowo podejmowac decyzji

Gość =Justyna
i to jest najgorsze !! mam 18 lat i NIE CZUJE, że to teraz ten etap aby wybierać coś co ma wielki zwiazek z moja przyszłością. Ale jednak chcę.. nacisk rodziny,wszystkich dookoła... Poza tym chce szybko skonczyc studia i wiem ze bylabym w stanie je rzucic jezeli bylyby dla mnie meczarnia i straciłyby sens . Szukałabym dalej

Gość =Justyna
Mogę też zrobić przerwę, ale zawsze warto probować. Na czym byliscie i co teraz robicie? Marzy mi sie miec wplyw na to co dzieje się na rynku : coś typu wzory na filizanki, meble, lozka, posciele, dywany. marzy mi się mieć pracownie i zaszywać się w niej kiedy tylko miałabym zły humor malując http://img32.imageshack.us/img32/9286/vanjus.jpg - namalowalam miesiac temu

Gość =Justyna
Moglabym zostawic malarstwo jako pasje i robic w ramach przyjemnosci kursy malowania itd, a byc ZUPELNIE KIMS INNYM, uczyc sie o czyms innym... jest ktos kto ma ochote opowiedziec o swoich studiach? Co w nich lubi/ł ?

Gość =Justyna
Jakoś mi tak dziś ciezko ... Być może przez tą kłótnię z mamą. A.....aa...czekolady

Gość =Justyna
Może ktoś się wypowie?

Gość bnfgnddgh
zrób sobie przerwe i startuj za rok na jaks artystyczna uczelnie ... jesli neid sotaniesz sie na ASP to zawsze mozesz próboać na jakaś grafike na uniwerystecie

Gość =Justyna
Ale ja naprawde nie chce przerwy..mam jescze kupe czasu do matury, wszystko da sie zrobic jezeli zaczyna sie od DZIŚ

Gość =Justyna
Podnoszeeeeeee.......

Gość =Justyna
Czemu nie mogłaś? :< kuurczee.. albo grafika no

Gość kklljk
lkjjkl

bo nie bylo mnie stac na studia w innym miescie,wiec musialam wybrac z tego co bylo jeszcze grafika komputerowa jest przyszlosciowym i ciekawym kierunkiem dla osob ze zdolnosciami artystycznymi

Gość fgjgyjgyjyhjghk
najrozsądniej to chyba teraz włożyć dużo pracy w ćwiczenie rysunków technicznych itp i starować na architekture skoro rysować umiesz

Gość azxxxz
Moze wzornictwo na WSEiZ?

był taki czas kiedy ja też nie wiedziałam , wybrałam jedyne studia na które był test ( uwielbiam testy ) dostałam się

Gość gupeek
jeee, nie ma to jak wykopywanie tematow sprzed roku :classic_cool:

Na ASP musisz sie baaaardzo porzadnie przygotowac, pewnie to wiesz. Nawet na malarstwo na ksw trzeba miec teczke;] pamietaj, ze na asp jest bardzo malo miejsc i trzeba miec to cos, co spodoba sie komisji. Poswiec ten rok na przygotowania, ale miej cos w zanadrzu bo z asp nigdy nic nie wiadomo. Ludzie probuja latami.

Gość holka_kolka
masz wzornictwo na WSEiZ od tego roku przeciez..!

Gość boczek999
Nie wiesz gdzie iść na studia ?jest to ważna decyzja dlatego przemyśl to kilka razy jaki kierunek wybierzesz i zajrzyj tutaj www.kierunki.net/lupa .Kierunki pod lupą to dokładne opisy tego jak się studiuje na konkretnym kierunku na konkretnej uczelni.

Gość marcinek995
co studiowac? jaki kierunek? jakie studia? . Odpowiedz jest teoretycznie prosta . Studiuj to co lubisz Ta strona internetowa może ci pomóc jakie są kierunki studiówwww.kierunki.net/wybor-kierunku-studiow . Ułatwi Ci wybranie właściwego kierunku a następne najlepszej dla siebie uczelni. Myślę że pomogłem pozdrawiam

Gość garry31
Dokładnie tak, studia to przede wszystkim zawód, więc trzeba wiedzieć, a żadne sugestie ze strony innych ludzi nie powinny grać pierwszych skrzypiec. Jednak, kiedy na przykład przyjdzie ci na myśl studiowanie pedagogiki, to od razu warto zwrócić uwagę na poziom kształcenia, bo gdzieniegdzie jest słaby (np w WSP w Łodzi ocena warunkowa). Sam kierunek także nie jest dobry, bo później ciężko z zatrudnieniem i z wynagrodzeniem. Nie ma się więc co spieszyć.

Gość gość
Ja od dziecka marzylem o tym zeby zostac kolejarzem, no to skonczylem Technikum Kolejowe.

Gość gość misza
osobiście polecam wyższą szkołę bezpieczeństwa, ostatnio nawet zostali wzorowo ocenieni przez PKA

Gość gość
Ja studiowałam zarządzanie u nich http://gsw.gda.pl/ i byłam zadowolona, teraz pracuję w zawodzie. Może spróbuj u nich? Moim zdaniem to dobra uczelnia.