Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta AnnaAsia

jak czulyscie sie w ciazy ?

Polecane posty

Gość Marta AnnaAsia

jestem w 5 miesiacu , na poczatku ciaze znosilam idealnie nie miewalam mdlosci czulam w sobie power ale teraz czuje taki jakis ciezar, slabosci najchetniej bym tylko spala :(:( nie wiem jak bedzie w 7 8 9 miesiacu :(

ja na przelomie 6,7 mialam to samo,pozniej spoko dzis 38 tc i tez jest good-no ale jak to sie mowi kazda ciaza jest inna.

Gość fygdfhyd
Jak inkubator. :(

ja miałam odwrotnie :) - pierwsze trzy miesiace czułams się strasznie. Rano, wieczorem, w nocy mdlości (ale bez zwracania), jakbym się czymś na te rzy miesiące zatruła. Momentami miałam dość wszystkiego. 4, 5, 6 miesiac jak ręka odjąć - czułam sie super, nagły przypływ siły, energii, ochoty na wszystko, rozkwitłam jesli chodzi o wygląd. Po prostu świetny okres. 7,8 miesiac też u calkiem fajnie, czuję sie bardzo dobrze, chociaż brzuszek już jest większy. Nie ma żadnych problemów z wyglądem, więc pewnie też to trochę łagodzi całą sprawę (żadnych obrzęków, problemów z cerą, z wagą itp.). Niestety dość mocno włączyła mi się już straszna niecierpliwość - już bardzo chciabym mieć dziecko przy sobie, ciągle odliczam dni i wydaje mi się, że jeszcze tyyyyle czasu. Ta niecierpliwośc jest dla mnie najbradziej męcząca. Tęknota za kimś, kogo jeszcze się na dobrą sprawę nawet nie widziało :) No i czekam az na dniach sie zacznie 9 miesiąc - zobaczymy jaki będzie :)

Gość bbgt
najgorszy jest 8 9 miesiac to jest tragedia- marzy się już tylko o uwolnieniu się od tego bzruszyska, nic nie można zrobic, umyć podlogi, pomalować paznokci u nóg, wydepilowac się:O, palce puchną, twarz też jakaś zmieniona, nieeee , chyba już nie chcę byc 2 raz w ciąży

Gość Marta AnnaAsia
to widze nie jestem sama z moim problemem sama czuje sie jak napompowany balon choc przytylam teraz 5 kg wiec nie jest to (chyba ) duzo az tak , krzyz mnie boli , i boje sie ze bede puchla , mojej mamie puchly strasznie nogi :(

Gość getrgerg
kończę 7 nmiesiąc i czuję się świetnie jeśli ty czułaś się dobrze na początku, śmiało możesz zakładać ż obecne obniżenie samopoczucia jest chwilowe

Gość Marta AnnaAsia
mam nadzieje ze przejdzie jak najszybciej:)

Gość Garbentka
Dla mnie najgorszy był pierwszy trymestr ciąży i sama końcówka. Pomiędzy czułam się wyśmienicie i nawet tęsknię za tym stanem... W ciąży polecam czytać ten serwis medyczny http://adamed.expert/ Czasem pomagał, gdy miałam jakieś wątpliwości na temat mojego samopoczucia.

Gość gość
Ja mam dwa tyg do porodu ( córka i syn już byli na świecie bo wylazili równo w 38 tyg), a tu nic... Może to moje nastawienie psychiczne że na pewno urodze w 38 tyg, ale mam tak dosyć że dziś płakałam do poduszki... Puchne strasznie, boli mnie wszystko, i do tego w ciągu jednego miesiąca 5 kg przytylam ( myślę że to woda bo diety nie zmieniłam a mam cukrzycę ciążową) a tyle na plusie :-((((( codziennie liczę że to już ale nie :-( Niby to jeszcze 12 dni, ale ja już mam DOŚĆ!

Gość gość
ja sie czułam raczej chwiejnie emocjonalnie raz doły raz super energia-dzis mam dola bo mam juz ciaze po terminie i jutro mam sie zgłosic do szpitala i sie boje:(