Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssselavil

Czy jest sens chodzić do kosmetyczki???

Polecane posty

Gość gość
zalezy co. jak jest cos z czym nie dasz rady np depilacja bikini to tak. ja wlasnie m.in. na to chodzę bo przeciez sama sobie tam nie zrobię,no moze bym się jakos gimnastykowala ale bez przesady. nie umiem tez regulacji brwi wiec tez na to chodze. a cała reszta to pic na wode. zarówno pedicure jak i zabiegi na twarz itd mozna poczytac w necie,sa poradniki,zainwestowac w drogie kosmetyki i mini kurs i samemu sobie robić. eh,sam pedicure 70-80 zł za chwile przyjemnosci to trochę bez sensu. dlatego jak napisałam wczesniej ja chodze tylko z tym z czym nie daję rady sama a z całą restzą jakos sama sobie radzę.

Gość gość
Jak znajdziesz dobrą , to jest sens. Zabiegi: henna (ja nie robię, bo mi się nie utrzymuje dłużej niż tydzień; jest sporo dobrych stylizatorów do brwi itp.) paznokcie, tipsy, hybrydy, mani, pedi - jeśli utrzymują się przynajmniej 2 tygodnie mikrodermabrazja, peeling kawitacyjny doczepiane rzęsy (m się nie podobają i często jest jakiś wypad) maski, peeelingi, serum wypełniające - dla mnie słaby efekt.

Gość gość
do dobrej kosmetyczki zawsze jest sens chodzić. Są zabiegi które może wykonać jedynie salon kosmetyczny http://anetta.com.pl

Myślę, że warto choćby dla dobrego samopoczucia :)

Na wstępie, jeżeli mogę, chciałabym zaznaczyć różnicę między odwiedzaniem kosmetyczki a kosmetologa. Moim zdaniem jest to bardzo istotne w odpowiedzi na zadane pytanie. Kosmetyczka lub też technik usług kosmetycznych to najczęściej absolwentka policealnej szkoły zawodowej lub osoba z wykształceniem kosmetycznym zdobytym na rozmaitych kursach i szkoleniach. Kosmetolog natomiast ukończył 3 lub 5-letnie studia z tytułem licencjata lub magistra uczelni wyższej. W studium kosmetycznym nauczane są przedmioty podstawowe w pracy kosmetyczki takie jak: anatomia, fizykoterapia, dermatologia, chemia kosmetyczna, kosmetologia, psychologia, higiena, dietetyka, elementy ekonomii. Kosmetolog, oprócz tych przedmiotów poznaje jeszcze patofizjologię, biochemię, histologię, toksykologię, mikrobiologię, alergologię, immunologię, podstawy chirurgii plastycznej, masażu, farmakologii, aromaterapię oraz właściwości roślin leczniczych. A więc, odpowiadając na Pani pytanie - w zależności od Pani potrzeb, uważam, że warto korzystać z fachowej pomocy sprawdzonej i profesjonalnej osoby. Istnieje wiele problemów skórnych, których nie polecam rozwiązywać samemu. Obecnie jest też wiele nowoczesnych technologii znacznie poprawiających wygląd i samopoczucie.

Gość gość
Moim zdaniem zdecydowanie warto. Ja polecam raz na jakiś czas wykonywać zabiegi rewitalizacji. Działają one bardzo dobrze na skórę i warto czasem w nie zainwestować. Ja chodzę do Akademii Medycyny Estetycznej Ursynów i mogę ich polecić. Mają profesjonalny sprzęt co przekłada się na efekt zabiegów.