Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy dzialaja

dziwne odczucia-yasminelle

Polecane posty

Gość czy dzialaja

witam, od 4 m-cy biore tabletki yasminelle. dzis dziwnie sie poczulam, poczulam sie jakbym miala owulacje, dokladnie tak samo jak czasem w srodku cyklu, mialam dziwne napiecie w podbrzszu. teraz sie troche martwie, czy tabletki na mnie dzialaja? moj chlopak skonczyl we mnie tylko raz (w 1 tyg tego opakowania) wszystkie tabletki biore z jak najwieksza regularnoscia ale jednak mam obawy. tym bardziej ze dzis poczulam sie wlasnie w ten sposob. c to moze byc, czy to normalne. czy tabletki MOGA NA MNIE NIE DZIALAC?

Gość czy dzialaja
prosze jezeli ktos wie cos na ten temat niech sie wypowie

Gość czy dzialaja
:(

Gość blakcat
to że coś poczułaś nie świadczy że tabletki nie działają. Gdyby tak było to prawdopodobnie miałabyś inne objawy np. plamienie.

Witam. Mam pytanko i liczę na odpowiedź bardziej dośwaidczonych koleżanek.Zaczynam zażywanie tabletek antykoncepcyjnych. Ginekolog przepisał mi Yasminnelle ( jestem po 5 pigułce i czuje się ok ;) ) Dręczy mnie jednak jedna rzecz...Lekarz powierzdiał że mogę zacząc zażywanie pigułek w dowolnym dniu cyklu...Wziełam wiec pierwszą w 10 dniu i zastanawiam się czy mogę czuc się bezpieczna??c

matko! nie wierze że lekarz coś takiego powiedział! trzeźwy był? zobacz co masz w ulotce: zaczynasz od 1 dnia okresu! ostatecznie masz czas do 5 dnia, ale w środku cyklu? jaki sens to ma. nie czuj się bezpieczna do końca tego opakowania. zresztą poczytaj ulotkę- lektura obowiązkowa

Też mam wrażenie że lekarz jest niepoważny...Dodał również żebym nie przejmowała się przesunięciem okresu bo cały cykl się troszkę przestawi. I owszem, ale w tym przypadku mogło by to świadczyc nie tyklko o działaniu hormonów ;-/ Pigułek potrzebowałam na gwałt więc po długiej rozmowie z lekarzem szybko zaczełam je zażywac a potem interesowac sie ulotkami... Nie wiem co teraz, czy odstawic i zacząc nowe opakowanie po okresie? tylko kiedy go dostane i czy w ogóle ;-/

jak już bierzesz to nie przerywaj w środku. poczekaj co będzie w przerwie. pytanie tylko czy to "na gwałt" oznacza, że zaraz "sprawdzałaś skuteczność". jeśli tak to marnie to wygląda bo zabezpieczenia nie było

Nie tak od razu i z dodatkowymi środkami ostrożności ale jednak...Dramat, naprwdę! Wybierasz się do specjalisty, prosisz o pomoc w poważnej sprawie, on wciska Ci piguły przedstawiciela z którym penie akurat ma umowę i radzi zacząc brac najlepiej już. Wcale nie wspominałam mu o tym że potzrebuje skutecznego zabezpieczenia na już. Zakpił sobie chyba ze mnie.