Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

kiedy do lekarza?

Polecane posty

dziewczyny, pomozcie. przed chwila zrobilam test ciazowy. wyszly dwie kreski. czy to pewne, ze jestem w ciazy? mialam toksoplazmoze ponad rok temu i lekarz powiedzial, ze mam przyjsc, gdy dowiem sie, ze jestem w ciazy. czy juz mam do niego isc? czy najpierw potwierdzic ciaze u gina? wczoraj powinnam dostac okres, czy gin potwierdzi tak wczesna ciaze?

Mi potwierdził. Poszłam, jak tylko test wyszedł pozytywny. w dniu robienia testu okres spóźniał mi się 5 dni. Powodzenia!

Gratulację :) Idź dziś do lekarza lub do ginekologa, oboje powinni wiedzieć, co w tym przypadku robić:) Z tego, co wiem, toksoplazmoza jest groźna w ciąży, a jesli juz ja przeszłaś, nie powinnaś się martwić:)

Ja też poszłam jak tylko test potwierdził ciąże - lekarka zleciła mi badania krwi a w 7 tygodniu usg

tak wcześnie ciążę potwierdzi badanie krwi beta hcg... usg jeszcze nic na stówkę nie powie...

Gość kateto
u mnie w 5 tygodniu ciazy ( 5-tym od ostatniej miesiaczki ) widac bylo juz bijace serce, wiec wcale nie jest powiedziane, ze nic nie wiadomo :) idz jak najszybciej