Annie1408 0 Napisano Wrzesień 8, 2009 Otóż 18 sierpnia pomyliłam się z dawowaniem tabletki. wziełam ją 12 godzin za wcześnie. była to 18 tavbletka z opakowania. kilka dni potem współżyłam bez zabezpieczenia (dokładnie 3 dni ). nie zrobiłam przerwy miedzy opakowaniami. teraz jestem juz w koncowce kolejnego opakowania i 12.09 biore ostatnia tabletkę. w tym całym czasie współżyłam bez zabezpieczenia. moje pytanie tyczy sie tego czy przy tej mojej jednej pomyłce (tabletke wziełam o godz 10rano a powinnam wziasc o 22) istnieje prawdobodobieństwo zajścia w ciążę? wszystkie pozostałe tabletki (zarówno przed pomyłką jak i po) brałan regularnie. czytałam ulotkę. w tygodniu przed pomyleniem sie z tabletką nie współżyłam,. wiem że teoretycznie zajście w ciążę jest niemożliwe ale w ulotce nie było nic o przypadku gdy tabletkę weźmie się za wcześnie. Dodam że kilka dni temu miałam problemy żołądkowe ale biegunka wystąpiła ok 12 godz po przyjęciu tabletki. czy któraś z was miała podobną sytuację? proszę o radę. z góry dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myśle ze Napisano Wrzesień 8, 2009 ze to nie ma znaczenia ja tez tak kiedys mialam i ne zaszlam wiec mysle ze nie mam czym sie martwic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edessa 0 Napisano Wrzesień 8, 2009 jesli jedna wziełas 12 godzin wczesniej czyli o 10 rano, a nastepna nie po 24 godz ( czyli tez o 12 na nastepny dzien) tylko po 24 + 12 czyli o swojej stałej porze to juz za pozno na cokolwiek, mozesz jedynie wykonac test mogłas pokombinowac troche z godzinami zeby odstep od jednej i drugiej tabletki wynosił mniej niz te 24+12godz i do konca opakowania brac juz o innej godzinie przeczytaj w swojej ulotce co trzeba zrobic jak sie pomineło tzn wzieło o 12 godz za pozno tab z 3 tyg, czy czasme nie pisze zebys nie robiła przerwy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annie1408 0 Napisano Wrzesień 8, 2009 nie wziełam kolejnej o stałej porze. pilnowałam by ochrona godzinna się pokryła. na trzeci dzien wzielam juz o stalej. i juz tak biore od 20 sierpnia do dzisiaj o stałej porze.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SLUCHAJ MNIE Napisano Wrzesień 8, 2009 nie wydaje mi sie zeby taka jednorazowa pomylka mogla zachwiac dzialanie tabletek ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SLUCHAJ MNIE Napisano Wrzesień 8, 2009 a jak z braniem jasmin i piciem alkoholu? bo na ulotce nic na ten temat nie pisze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annie1408 0 Napisano Wrzesień 8, 2009 jezeli pijesz alkohol i nie masz skutków ubocnych tzn zatrucie to jest wszystko ok. ale jezeli np. wypijesz za duzo i bedziesz wymiotować nim uplynie 4 godz od wziecia tabletki to ich dzialanie jest zmniejszone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach