Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Annie1408

WAŻNE !!!!!!!!!!!!!! tabletki yasmin,pomyłka a ciąża

Polecane posty

Otóż 18 sierpnia pomyliłam się z dawowaniem tabletki. wziełam ją 12 godzin za wcześnie. była to 18 tavbletka z opakowania. kilka dni potem współżyłam bez zabezpieczenia (dokładnie 3 dni ). nie zrobiłam przerwy miedzy opakowaniami. teraz jestem juz w koncowce kolejnego opakowania i 12.09 biore ostatnia tabletkę. w tym całym czasie współżyłam bez zabezpieczenia. moje pytanie tyczy sie tego czy przy tej mojej jednej pomyłce (tabletke wziełam o godz 10rano a powinnam wziasc o 22) istnieje prawdobodobieństwo zajścia w ciążę? wszystkie pozostałe tabletki (zarówno przed pomyłką jak i po) brałan regularnie. czytałam ulotkę. w tygodniu przed pomyleniem sie z tabletką nie współżyłam,. wiem że teoretycznie zajście w ciążę jest niemożliwe ale w ulotce nie było nic o przypadku gdy tabletkę weźmie się za wcześnie. Dodam że kilka dni temu miałam problemy żołądkowe ale biegunka wystąpiła ok 12 godz po przyjęciu tabletki. czy któraś z was miała podobną sytuację? proszę o radę. z góry dziękuję

Gość myśle ze
ze to nie ma znaczenia ja tez tak kiedys mialam i ne zaszlam wiec mysle ze nie mam czym sie martwic

jesli jedna wziełas 12 godzin wczesniej czyli o 10 rano, a nastepna nie po 24 godz ( czyli tez o 12 na nastepny dzien) tylko po 24 + 12 czyli o swojej stałej porze to juz za pozno na cokolwiek, mozesz jedynie wykonac test mogłas pokombinowac troche z godzinami zeby odstep od jednej i drugiej tabletki wynosił mniej niz te 24+12godz i do konca opakowania brac juz o innej godzinie przeczytaj w swojej ulotce co trzeba zrobic jak sie pomineło tzn wzieło o 12 godz za pozno tab z 3 tyg, czy czasme nie pisze zebys nie robiła przerwy

nie wziełam kolejnej o stałej porze. pilnowałam by ochrona godzinna się pokryła. na trzeci dzien wzielam juz o stalej. i juz tak biore od 20 sierpnia do dzisiaj o stałej porze..

Gość SLUCHAJ MNIE
nie wydaje mi sie zeby taka jednorazowa pomylka mogla zachwiac dzialanie tabletek ;P

Gość SLUCHAJ MNIE
a jak z braniem jasmin i piciem alkoholu? bo na ulotce nic na ten temat nie pisze...

jezeli pijesz alkohol i nie masz skutków ubocnych tzn zatrucie to jest wszystko ok. ale jezeli np. wypijesz za duzo i bedziesz wymiotować nim uplynie 4 godz od wziecia tabletki to ich dzialanie jest zmniejszone